کانال روزنگار
0341/10/27ق:تولد کسایی مروزی شاعر فارسیگوی ؛
مجدالدین ابوالحسن کسایی مروزی (زاده ۳۴۱ ه. ق در مرو)، شاعر ایرانی در نیمه دوم سده چهارم هجری و (شاید) آغاز سده پنجم هجری است. چنانکه از نامش برمیآید و خود وی نیز به این امر اشاره دارد اهل مرو بود. کسایی در اواخر دوره سامانیان و اوایل دوره غزنویان میزیسته است
@Roznegaar
کانال روزنگار
1244/07/11م:فتح بیت المقدس توسط مسلمانان در جریان جنگ های صلیبی ؛
جنگ های صلیبی که از اواخر قرن یازدهم میلادی از جانب اروپاییان بر مسلمانان تحمیل شد چندین مرحله داشت و اشغال سرزمین های شرق به ویژه تسلط بر منطقه بیت المقدس در آن دنبال می شد. ششمین مرحله از جنگ های صلیبی را نمی توان از دیدگاه نظامی، جنگ نامید چرا که پس از حمله امپراتور آلمان برای تصرف بیت المقدس، حاکم مصر و فلسطین دریافت که توانایى مقاومت در برابر وی را ندارد و در نهایت، در پی مذاکرات صلح نمایندگان دو طرف، قرار شد شهرهای بیت المقدس و بیت اللحم و مناطق دیگر به قلمرو صلیبیان بپیوندد ولی مسجدالاقصی و قُبة الصخره در اختیار مسلمانان باقی بماند. در این زمان هرج و مرج های داخل سرزمین های اسلامی باعث شد فرصت طلبان صلیبی به تسخیر کامل بیت المقدس بیندیشند. اما چندی بعد حاکم مصر با سپاهی به جانب بیت المقدس حرکت کرد و در یازده جولای1244م آنجا را فتح کرد.
@Roznegaar
کانال روزنگار
1778/07/11م:انتخاب نام ایالات متحده برای کشور آمریکا ؛
نام «آمریکا» اقتباسی است از نام آمریگو وسپوچی جهانگرد و کاشف ایتالیایی که توسط یک نقشهساز آلمانی در سال ۱۵۰۷ میلادی ثبت شد. «ایالات متحده آمریکا» نیز در مدارک رسمی نخستین بار در یازدهم ژوئیه سال ۱۷۷۸ میلادی استفاده شد و از آن زمان تاکنون جاری بوده است.این کشور با نامهای دیگری مانند ایالات متحدهٔ آمریکا، (اِمریکا یا آمریکا) و ایالات متحده خوانده میشود. در فارسی در گذشته به آن (بطور عامیانه) ینگه دنیا و در نوشتهها، اتازونی (برگرفته از واژهٔ فرانسوی États-Unis، به معنای ایالتهای متحد) نیز میگفتند. «ینگی دنیا» برگرفته از ترکی عثمانی و بهمعنی «دنیای جدید» است.
@Roznegaar
کانال روزنگار:
بسم الله الرحمن الرحیم
پنجشنبه ۲۱ تیرماه ۱۳۹۷ هجری شمسی
الخمسین ۲۸ شوال ۱۴۳۹ هجری قمری
Thursday 12 July 2018
۱۱۴مین روز سال، ۲۵۲روز مانده
۱۶مین هفته سال، ۳۷هفته مانده
ذکر روز یکصد مرتبه ::
«لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ الْمُبین»
«نیست خدایی جز الله فرمانروای حق و آشكار»
اوقات شرعی به افق تهران :
اذان صبح : ۴:۱۴
طلوع آفتاب : ۵:۵۸
اذان ظهر : ۱۳:۱۰
غروب آفتاب : ۲۰:۲۲
اذان مغرب : ۲۰:۴۳
نیمه شب شرعی : ۰۰:۱۸
@Roznegaar