#در_مسیر_بندگی ۸۴۹
کِی شود حُر شَوَم و توبهی مردانه کنم؟!
سینه ام را ز چه مَنزلگهِ بیگانه کنم؟!
سینه ویران شدهی توست به ولله حسین
گنج را من طلب از سینهی ویرانه کنم
عَن جابِرِ بنِ عَبدِاللهِ الأنصارِی قالَ:
جاءَتِ امرَأةٌ إلَی النبِی صلیَ اللهُ علیهِ و آلهِ و سَلمَ فَقالَت:
یا نَبِی اللهِ! امرَأةٌ قَتَلَت وَلَدَها هَل لَها مِن تَوبَةٍ؟ فَقالَ صلیَ اللهُ علیهِ و آلهِ و سلمَ لَها:
«و الذی نَفسُ مُحَمدٍ بِیَدِهِ لَو أنها قَتَلَت سَبعِینَ نَبِیا ثُم تابَت و نَدِمَت و یَعرِفُ اللهُ مِن قَلبِها أنها لا تَرجِعُ إلَی المَعصِیَةِ أبَدًا، یَقبَلُ اللهُ تَوبَتَها و عَفا عَنها؛ فَإن بابَ التوبَةِ مَفتُوحٌ ما بَینَ المَشرِقِ و المَغرِبِ و إن التائِبَ مِنَ الذنبِ کَمَن لا ذَنبَ لَهُ.»
جابر بن عبدالله انصارى گفت:
زنى نزد پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و عرض کرد:
ای پیغمبر خدا! زنى فرزند خود را کشت، آیا برای او راهی به سوی توبه است و آیا توبه او قبول میشود؟
پس آن حضرت به او فرمود:
قسم به خداوندى که جان محمد به دست اوست، که اگر او هفتاد پیغمبر را کشته باشد، بعد از آن توبه کند و پشیمان شود و خداوند از باطن او بداند که بدان گناه هرگز باز نمیگردد، خداوند توبه او را قبول میکند و از عقوبتش در میگذرد. به درستى که باب توبه مابین مشرق و مغرب باز است، و به درستى که توبهکنندۀ از گناه، تو گویی مانند کسى میباشد که اصلاً گناهی ننموده است.»
جامع أحادیث الشیعة، ج۱۴، ص۳۴۹
شاعر: #محسن_کاویانی
@Roznegaar
ظرف ۳۰سال آینده ۲میلیارد نفر به #جمعیت_جهان افزوده خواهد شد
🔹به گزارش #سازمان_ملل جمعیت جهان تا۲۰۵۰ از ۷.۷میلیارد به ۹.۷میلیارد خواهد رسید.
🔹بر این اساس بیشترین افزایش جمعیتی در هند{از لحاظ تعداد}، نیجریه، پاکستان، جمهوری کنگو، اتیوپی، تانزانیا،اندونزی،مصر و ایالات متحده روی خواهد داد.
🔹این نه کشور بیش از نیمی از رشد پیشبینی شده را در دوره زمانی مذکور به خود اختصاص خواهند داد.
🔹در مقایسه قارهای، افریقا بیشترین درصد رشد را به خود اختصاص خواهد داد
@Roznegaar
◾️گذری بر زندگی و فضائل #حضرت_عباس بن اميرالمؤمنين عليهالسلام
🔹 #عباس_بن_علی بن ابیطالب، مشهور به #ابوالفضل #قمر_بنی_هاشم است. برادر #امام_حسن (علیهالسلام) و #امام_حسین (علیهالسلام) در روز #چهارم_شعبان سال ۲۶ هجری در مدینه منوره دیده به جهان گشود و در سال ۶۱ هجری به شهادت رسید.
سنّ مبارکش را هنگام شهادت ۳۴ سال نوشتهاند. از این مدت چهارده سال با پدرش #امیرالمؤمنین (علیهالسلام) و نُه سال با برادرش #امام_مجتبی (علیهالسلام) و یازده سال با #امام_حسین (علیهالسلام) زیست.
در دوران کودکی از پدرش تحصیل علم کرد و #امام_علی (ع) فرمود:
اِنَّ وَلَدِی العَبّاسَ زُقَّ العِلمَ زَقّاً؛
همانا فرزندم #عباس در کودکی علم آموخت و به سان نوزاد کبوتر، که از مادرش آب و غذا میگیرد، از من معارف فرا گرفت.
در مدت ۱۴ سال که با پدر زیست، همیشه و در همه حال در کنار پدر حضور داشت.
ایشان در سال ۳۷ق در #جنگ_صفین حضور داشت و سخنانی در توصیف شجاعت ایشان نقل شده است.
🔸 #امام_صادق (علیهالسلام) در وصف عبّاس میفرماید:
«کانَ عَمُّنَا الْعَبَّاسَ نافِذَ البَصیرَةِ، صَلْبَ الْأیمانِ، جاهَدَ مَعَ أَبی عَبْدِاللَّهِ (علیهالسلام) وَأَبْلی بَلاءً حَسَناً وَمَضی شَهیدا»
عموی ما عباس (علیهالسلام) دیدهای تیزبین و ایمانی استوار داشت. همراه حسین (علیهالسلام) جهاد کرد و از امتحان سرافراز بیرون شد و سرانجام به شهادت رسید.
🔸 #امام_سجاد علیه السلام :
«خدا عمویم عباس را رحمت کند، به راستی ایثار و جانبازی نمود، جنگ نمایانی کرد تا دستانش قطع شد و خود را فدای برادرش نمود. خداوند در برابر این فدارکاری - همانند عمویش جعفر طیار- دو بال به اوعنایت کرد تا به یاری آنها، همراه فرشتگان در بهشت پرواز کند. همانا عباس نزد خداوند تبارک و تعالی مقامی دارد که تمامی #شهیدان، در روز قیامت، بر او غبطه میخورند و رسیدن به آن مقام را آرزو میکنند.»
حضرت عباس (علیهالسلام) دارای دو فرزند به نامهای فضل و عبیداللَّه از لبابه دختر عبیداللَّه بن عباس بن عبدالمطلب بود؛ و نسل آن بزرگوار از طریق عبیداللَّه امتداد یافت.
روز #عاشورا فرماندهان دو جناح راست و چپ تعیین شدند و پرچم سپاه به عباس بن علی (علیهالسلام) داده شد. یاران یکی پس از دیگری به میدان مبارزه شتافتند.
در این میان اتفاق میافتاد که برخی از اصحاب در میان لشکر محاصره میشدند و حضرت عباس (علیهالسلام) آنان را نجات میداد. مانند عمر بن خالد صیداوی و جابر بن حارث سلمانی و سعد مولی عمر بن خالد صیداوی با مجمع بن عبداللَّه عائذی که در آغاز جنگ در محاصره دشمن قرار گرفته بودند و حضرت عباس با یک حمله آنان را نجات داد.
◽️یکی از شئون و افتخارات حضرت عباس (علیهالسّلام) در #کربلا ، سقایی یعنی تهیه و تامین آب برای اردوی حسینی بود؛ به همین مناسبت، یکی از القاب او «سقا» بود.
(مصراعی از رجزهای حضرت عباس (علیهالسّلام) :
انی انا العباس اغدو بالسقا مؤید این امر است.) شهادت او نیز با سقایی او پیوند داشت؛ زیرا سرانجام، او در راه تهیهٔ آب و در نزدیکی فرات به درجهٔ شهادت رسید.
در زیارت ناحیه، امام زمان علیه السّلام می فرمایند :
«سلام بر ابوالفضل العباس، پسر امیرمؤمنان(علیه السلام)، آن که جان خود را نثار برادرش کرد، دنیا را وسیله آخرت خود قرار داد و فدای برادرش شد. او که نگهبان بود و بسیار کوشید تا آب را به لب تشنگان حرم برساند و دو دستش در جهاد فی سبیل الله قطع شد.
خداوند قاتلان او، یزید بن رقاد و حکیم بن طفیل طائی را از رحمت خود دور سازد.»
📚 منابع روایات :خصال، ۱۴۱۰ق، ج۱، ص۶۸. اعیان الشیعه، ج۷، ص۴۳۰. کامل الزیارات، ۱۳۷۷ش، ص۷۸۶، بطل العلقمی، ج۲، ص۳۱۱
@Roznegaar