⬛️ اعمال روز #عاشورا 🔻🔻
2⃣ عدم اشتغال به کارهای دنیا
مشغول کارى از کارهاى دنیا نگردند و از براى خانه خود چیزى ذخیره نکنند
3⃣ مشغول گریه و اقامۀ عزا [دسته جات سینه زنی]
مشغول گریه و نوحه و مصیبت باشند و تعزیت امام حسین(ع) را اقامه نمایند و به ماتم اشتغال نمایند به نحوى که در ماتم عزیزترین اولاد و اَقارب خود اشتغال مى نمایند.
[امام خمینی: تكليف مردم است دسته هاى شكوهمند بيرون بياورند. دسته هاى سينه زن شكوهمند؛ صحیفه امام/1/ 100]
4⃣ خواندن زیارت عاشورا
5⃣ لعن بر قاتلان حضرت
هزار مرتبه لعن بر قاتلان آن حضرت: اَلّلهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَینِ(ع)
6⃣ تعزیت گفتن به یکدیگر
اَعْظَمَ اللّهُ اُجُورَنا وَاُجورَکمْ بِمُصابِنا بِالْحُسَینِ عَلَیهِ السَّلامُ وَجَعَلَنا وَاِیاکمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ الِمُحَمَّدٍ عَلَیهِمُ السَّلامُ
#ترجمه
بزرگ گرداند خدا پاداش ما و شما را در سوگواریمان براى حسین(ع) و قرار دهد خداوند ما و شما را از خون خواهانش به همراه ولیش امام مهدى(عج) از خاندان محمد علیهم السلام
7⃣ مقتل بخوانند و یکدیگر را بگریانند
در روایت است که اولین چیزی که در ملاقات حضرت #خضر (ع) و #موسی (ع) اتفاق افتاد، این بود که حضرت خضر بلاهایی که بر آل محمد وارد میشود را خواند، پس هر دو به شدت گریستند.
8⃣ آب دادن
هرکس نزد قبر حسین(ع) باشد و به مردم آب دهد، مثل کسى باشد که لشکر آن حضرت را آب داده باشد و با آن جناب در کربلا حاضر شده باشد.
9⃣ امساک تا عصر و افطار با غذای اهل مصیبت
شایسته است که شیعیان در این روز امساک کنند از خوردن و آشامیدن بى آنکه قصد روزه کنند و در آخر روز بعد از عصر افطار کنند به غذایى که اهل مصیبت مى خورند مثل ماست یا شیر و امثال آنها نه مثل غذاهاى لذیذه
🔟 هئیت صاحبان مصیبت
لباس تمیز بپوشند و بندها(ی لباس) را بگشایند و آستین ها را بالا کنند به هیئت صاحبان مصیبت.
🔴 حدیث امام رضا(ع) در آداب روز عاشورا
از حضرت امام رضا(ع)منقول است که هر که ترک کند سعى در حوائج خود را در روز عاشورا و پى کارى نرود حق تعالى حوائج دنیا و آخرت او را برآورد، و هرکه روز عاشورا روز مصیبت و اندوه و گریه او باشد حقّتعالى روز قیامت را روز فَرَح و سُرُور و شادى او گرداند و دیده اش در بهشت به ما روشن گردد و هرکه روز عاشورا را روز برکت نامد و از براى منزل خود در آن روز چیزى ذخیره کند خدا آن ذخیره را براى او مبارک نگرداند و در روز قیامت با یزید و عُبَیدُاللّهِ بن زیاد و عمر بن سعد عَلَیهِمُ اللَّعْنَةُ محشور گردد.
🔴خواندن هزار مرتبه سوره «توحید» در این روز فضیلت فراوانى دارد.
امام صادق(ع) فرموده است: "هر کس در روز عاشورا هزار مرتبه سوره «توحید» را بخواند، خداوند رحمان به وى نظر (رحمت) افکند و هر کس را که خداوند رحمان (با دیده رحمت) نظر کند، وى را مجازات نخواهد کرد.
🔴 جمع بندی مفاتیح الجنان از آداب عاشورا
پس باید که در روز عاشورا آدمى مشغول کارى از کارهاى دنیا نگردد و مشغول گریه و نوحه و مصیبت باشد و امر کند اهل خانه خود را که تعزیه آن حضرت را بدارند و مشغول ماتم باشند چنانکه در ماتم عزیزترین اولاد و اقارب خود مى باشند و در آن روز امساک کند از خوردن و آشامیدن بى آنکه قصد روزه کند و در آخر روز بعد از عصر افطار کند اگر چه به شربت آبى باشد ولی روزه تمام ندارد و در آن روز آذوقه در خانه ذخیره نکند و نخندد و مشغول لهو و لعب نگردد.
🔹تلخیص از #مفاتیح_الجنان شیخ عباس قمی
@Roznegaar
📚 #داستان_کوتاه
👈 سخن #عزراییل
مرحوم شهید دستغیب(ره) در کتاب «داستانهای شگفت» حکایتی درباره اهمیت زیارت عاشورا آورده اند که خلاصه آن چنین است:
یکی از علمای نجف حدود یکصد سال پیش، در خواب حضرت عزراییل را می بیند. پس از سلام می پرسد: از کجا می آیی؟ ملک الموت می فرماید: از شیراز! روح مرحوم میرزا ابراهیم محلاتی را قبض کردم.
شیخ می پرسد: روح او در چه حالی است؟ عرزاییل می فرماید: در بهترین حالات و بهترین باغهای عالم برزخ. خداوند هزار ملک را برای انجام دستورات شیخ قرار داده است.
آن عالم پرسید: آیا برای مقام علمی و تدریس و تربیت شاگرد به چنین مقامی دست یافته است؟
فرمود: نه! گفتم: آیا برای نماز جماعت و بیان احکام! فرمود: نه! گفتم پس برای چه؟ فرمود: برای خواندن زیارت عاشورا.
نقل است که مرحوم میرزا، سی سال آخر عمرش زیارت عاشورا را ترک نکرد و هر روز که به سبب بیماری یا امر دیگری نمی توانست بخواند، نایب می گرفت.
✍ آیت الله شهید #دستغیب
@Roznegaar
#شبهات_ماه_محرم
💢 آیا امام #حسین (ع) در ازای خودداری #شمر و #عمربن_سعد از نبرد، به آن دو پیشنهاد جوایزی مادی و معنوی دادند؟!
آنچه در برخی از کتابهای متأخر - به نقل از مقتل ابومخنف (که البته اصل این کتاب در دسترس نیست) - نقل شده تنها این است که؛ امام حسین(ع) پیش از شهادت به شمر فرمود: «جایزه یزید پیش تو محبوبتر است یا شفاعت جدم رسول خدا (ص)؟»، شمر ملعون گفت: دانگی از جایزه یزید پـیش من از شفاعت تو و جدّت محبوبتر است. اما سخنی از دادن زمین شخصی خودش به شمر چیزی نقل نشده است.
📚قندوزی ج 3،ص 83
@Roznegaar
💢 #حق_الناس
شب #عاشورا ، امام #حسین (ع) به اصحاب خود فرمودند:
"چه کسانی از شما به مردم بدهی دارند ؟"
ضحاک بن عبدالله مشرقی و مالک بن نضیر گفتند:
"ما بدهکار هستیم"
امام حسین (ع):
"بیعت من از شما برداشته شد. شما نمی توانید همراه ما بجنگید."
آن دو از تاریکی شب استفاده کردند و رفتند.
📚تاریخ طبری، ج 5 ، ص419
@Roznegaar