🔆 دوشنبه ۰۲ دی ۱۳۹۸ هجری خورشیدی
🌛الاثنین ۲۶ ربیعالثانی ۱۴۴۱ هجری قمری
🎄 Monday 23 December 2019 AD
📆 #روزشمار :
▪️۰۹ روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
▪️۱۷ روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت ۷۵ روز)
▪️۳۷ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت ۹۵ روز)
▪️۴۷ روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️۵۴ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«قُلْ إِنَّمَا حَرَّمَ رَبِّيَ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَالْإِثْمَ وَالْبَغْيَ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَأَن تُشْرِكُوا بِاللَّهِ مَا لَمْ يُنَزِّلْ بِهِ سُلْطَانًا وَأَن تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ»
بگو: «خداوند، تنها اعمال زشت را حرام کرده است. چه آشکار باشد
و چه پنهان. و (همچنین) گناه و ستم به ناحق را.و این که چیزى را که خداوند دلیلى براى آن نازل نکرده، همتاى خداوند قرار دهید. و چیزى را که نمى دانید به او نسبت دهید.»
#سوره_اعراف آیه ۳۳
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
بارها دیدهایم قرآن مجید هر گاه سخن از امر مباح یا لازمى به میان مىآورد، بلافاصله از نقطه مقابل آن یعنى زشتى ها و محرمات سخن مىگوید، تا هر دو بحث، یکدیگر را تکمیل کنند.
در اینجا نیز به دنبال اجازه استفاده از مواهب الهى، زینتها و نفى تحریم آنها، سخن از محرمات به میان آورده و به طور عموم، و سپس به طور خصوص، روى چند نقطه مهم انگشت مى گذارد.
🌼🌼🌼
در آغاز از تحریم فواحش سخن مى گوید و مى فرماید: اى پیامبر! بگو:پروردگار من تنها اعمال زشت و قبیح را حرام کرده است، اعم از این که آشکار باشد یا پنهان (قُلْ إِنَّما حَرَّمَ رَبِّیَ الْفَواحِشَ ما ظَهَرَ مِنْها وَ ما بَطَنَ).
فَواحِش جمع فاحشه به معنى خصوص اعمالى است که فوق العاده زشت و ناپسند است، نه همه گناهان، و شاید تأکید روى این مطلب که خواه پنهان باشد یا آشکار، از این جهت است که عرب هاى جاهلى، عمل زشت منافى عفت را اگر پنهانى انجام مى شد، مجاز مى شمردند، و تنها در صورتى که آشکار بود ممنوع مى دانستند.
پس از آن، موضوع را تعمیم داده و به تمام گناهان اشاره کرده، مى فرماید: و هر نوع گناه (وَ الإِثْمَ).
إِثْم در اصل به معنى هر گونه کارى است که زیانبخش باشد و موجب انحطاط مقام انسان گردد، و او را از رسیدن به ثواب و پاداش نیک باز دارد، بنابراین هر نوع گناهى در مفهوم وسیع اثم داخل است.
🌼🌼🌼
بار دیگر روى چند قسمت از بزرگ ترین گناهان انگشت گذارده، مى فرماید: و هر گونه ستم و تجاوز به ناحق به حقوق دیگران (وَ الْبَغْیَ بِغَیْرِ الْحَقِّ).
بَغْى به معنى کوشش و تلاش براى به دست آوردن چیزى است، ولى غالباً به کوشش هائى گفته مى شود که براى غصب حق دیگران است و لذا مفهوم آن غالباً با مفهوم ظلم و ستم مساوى است.
سپس به مسأله شرک اشاره کرده، مى فرماید: و نیز پروردگار من، حرام کرده که شریکى بى دلیل براى او قائل شوید (وَ أَنْ تُشْرِکُوا بِاللّهِ ما لَمْ یُنَزِّلْ بِهِ سُلْطاناً).
در اینجا نیز روشن است که جمله ما لَمْ یُنَزِّلْ بِهِ سُلْطاناً براى تأکید و توجه به این حقیقت است که مشرکان هیچ گونه دلیل و گواه منطقى و خردپسندى در کار خود ندارند.
کلمه سُلْطان، به معنى هر گونه دلیل و گواهى است که باعث تسلط و پیروزى انسان بر مخالف مى شود.
🌼🌼🌼
آخرین چیزى را که به عنوان محرمات روى آن تکیه مى کند نسبت دادن چیزى به خدا بدون علم و آگاهى است، مى فرماید: و به خدا مطلبى نسبت دهید که نمى دانید (وَ أَنْ تَقُولُواعَلَى اللّهِ ما لا تَعْلَمُونَ).
درباره سخن گفتن بدون علم، ذیل آیه ۲۸ همین سوره نیز بحث کرده ایم.
در آیات قرآن و روایات اسلامى روى این مسأله زیاد تأکید شده و مسلمانان به شدت از گفتن چیزهائى که نمى دانند، ممنوع شده اند، تا آنجا که در حدیثى از پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) نقل شده: مَنْ أَفْتى بِغَیْرِ عِلْم لَعَنَتْهُ مَلائِکَةُ السَّماواتِ وَ الأَرْضِ: آن کس که بدون علم و آگاهى فتوا دهد، فرشتگان آسمان و زمین او را لعنت مى کنند.
و اگر درست در وضع جوامع انسانى و بدبختى هائى که دامن آنها را مى گیرد دقت کنیم، خواهیم دید، قسمت مهمى از این بدبختى ها از شایعه سازى و سخن گفتن بدون اطلاع، و گواهى به ناحق و اظهارنظرهاى بى مدرک سرچشمه مى گیرد.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۳۳ #سوره_اعراف
@Roznegaar