#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«قَالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِي أَعْمَىَ وَقَدْ كُنتُ بَصِيرًا»
میگوید: «پروردگارا! چرا نابینا محشورم کردی؟! من که بینا بودم!»
#سوره_طه آیه ۱۲۵
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
در آنجا عرض مى کند:
پروردگارا! چرا مرا نابینا محشور کردى در حالى که قبلاً بینا بودم ؟! (قالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِی أَعْمى وَ قَدْ کُنْتُ بَصِیراً).
🌺🌺🌺
براى کسانى که از یاد خدا روى مى گردانند دو مجازات در آیات فوق تعیین شده: یکى معیشت ضنک در این جهان است که در نکته قبل به آن اشاره شد و دیگرى نابینائى در جهان دیگر.
عالم آخرت تجسم وسیع و گسترده اى از عالم دنیا است، و همه حقایق این جهان در آنجا به صورت متناسبى مجسم مى گردد، آنها که چشم جانشان در این عالم از دیدن حقایق نابیناست، در آنجا چشم جسمشان نیز نابینا خواهد بود، لذا هنگامى که مى گویند: ما قبلاً بینا بودیم; چرا نابینا محشور شدیم؟ به آنها گفته مى شود: این به خاطر آن است که آیات الهى را به دست فراموشى سپردید (و این حالت انعکاس آن حالت است).
در اینجا این سؤال پیش مى آید: ظاهر بعضى از آیات قرآن آن است که همه مردم در قیامت بینا هستند و به آنها گفته مى شود: نامه اعمالتان را بخوانید (اقْرَأْ کِتابَکَ).
یا این که گنهکاران آتش جهنم را با چشم خود مى بینند (وَ رَأَى الْمُجْرِمُونَ النّارَ) این تعبیرات با نابینا بودن گروهى چگونه سازگار است؟
بعضى از مفسران بزرگ، گفته اند وضع آن جهان با این جهان متفاوت است چه بسا افرادى نسبت به مشاهده بعضى از امور بینا هستند و از مشاهده بعضى دیگر نابینا!، و به نقل مرحوم طبرسى از بعضى از مفسران: أَعْمى عَنْ جَهاتِ الْخَیْرِ لایَهْتَدِى لِشَىْء مِنْها: در برابر آنچه خیر و سعادت و نعمت است نابینا هست و آنچه عذاب و شرّ و مایه حسرت و بدبختى است بینا مى باشد چرا که نظام آن جهان با نظام این جهان متفاوت است.
این احتمال، نیز وجود دارد که آنها در پاره اى از منازل و مواقف نابینا هستند و در پاره اى بینا مى شوند.
ضمناً منظور از فراموش شدن مجرمان در جهان دیگر این نیست که خداوند آنها را فراموش مى کند، بلکه روشن است منظور معامله فراموشى با آنها است، همان گونه که در تعبیرات روزمره خود داریم اگر کسى به دیگرى بى اعتنائى کرد، مى گوید: چرا ما را فراموش کردى؟!
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۱۲۵ #سوره_طه
@Roznegaar
6.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آمادهسازی زمستانی #خودروها
🔸 یکی از دغدغههای #خودرو دارها نگهداری از ماشینشون برای پرهیز از یخزدگیه تا بتونن عبور و مرور راحتتری داشته باشن
🔸اگه شما هم جزو این دستهاید بهتون پیشنهاد میکنیم دیدن این ویدئو رو از دست ندید.
@Roznegaar
🚫 پارک= پنجری
🔸 #پارککردن_خودرو همیشه در شهرهای شلوغ پر چالش است و گاهی دعوا و چاقوکشیها بر سر یک موضوع ساده مثل جای پارک دردسرساز میشود.
🔸اخیرا تصاویری در شهر منتشر شده که نشان میهپ صاحبخانه برای تصاحب #جای_پارک از روشهای عجیبی مثل گذاشتن صندلی و چهارپایه جلوی خانه استفاده میکند.
🔸«اینجا رو مگه خریدی؟» جملهای در دعواها که خیلی هم بیراه نیست! از نظر قانون و ماده ۲۴، فضای کوچه در ملکیت هیچ شخص خاصی نیست و به عموم مردم تعلق دارد.
🔸همچنین طبق قانون #پارک_کردن در هر کوچه حق و سهم شماست درصورتیکه #سد_معبر نکرده یا در مکانهای «توقف ممنوع!» پارک نکرده باشید.
فرقی ندارد که شما برای زیبایی کوچه چه اقداماتی انجام دادهاید، کاشتن گل و بته و درخت یا سنگفرش کردن بخشی از خیابان دلیلی برای مالکیت شما نیست بنابراین شما هیچ حقی نسبت به آن و فضای مجاور در کوچه ندارید.
🔸زیر پنجره و جلوی دیوار، حریم ملک نیست چرا که کوچه در مالکیت عمومی قرار دارد بنابراین در پارک کردن در فضای غیر عبوری کوچهها، قاعده «هر کی زودتر رسید» حکم میکند.
🔸حالا اگر کسی طوری جلوی ملک شما پارک کرده که باعث سد معبر شده و جلوی رفت و آمد شما را گرفته است باید بدانید که حق ندارید مستقیم دست به اقداماتی مثل تهدید، پنچری، خط انداختن روی خودرو و... بزنید چرا که این کار جرم محسوب میشود.
@Roznegaar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدایا
چه كسى شيرينى محبّت تو را چشيد
و پس از آن، در پىِ جايگزينى برآمد؟
@Roznegaar
6.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا نباید توصیه #کشورهای_ابرقدرت را بپذیریم؟
♨️ یک اصل مهم درخصوص #الگوگرفتن از #کشورهای_موفق دنیا
_______________________
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی در جمع رؤسای دانشگاههای سراسر کشور، ۴بهمن۱۴۰۲
🌐 جهت دریافت دوره کامل #در_نزدیکی_قله (صعود۴۰ساله۲) به سایت مرکز تخصصی جهاد تبیین مراجعه فرمایید.
@Roznegaar
⁉️ مجلس مناطق محروم را فراموش کرد؟
🔴 #شبهات_انتخابات
🔸 #مجلس
_________________________
رسیدگی به #مناطق_محروم از اولویتهای اصلی #مجلس_یازدهم بود. بر همین اساس نمایندگان مجلس از نقاط مختلف کشور و مناطق محروم نظارت میدانی را اجرایی کردند و با شناسایی و احصای مشکلات آنها، اعتبارات مناسب در بودجههای سنواتی تصویب شده است. ویژگی این بودجهها این است که به صورت نقطهای برای پروژههای اولویت دار مناطق مختلف تعیین میشود و اصطلاحاً بودجهریزی برای مناطق محروم به صورت نقطه زن است؛ تا دقیقاً به هدف اصابت کند. مناطق محروم در بودجه سنواتی نیز همیشه مورد توجه مجلس بوده و اقدامات بزرگی برای این مناطق در بودجههای سالانه انجام شده است؛ از جمله تخصیص ۳ درصد از صادرات نفت خام و گاز به مناطق کمتر توسعه یافته، تخصیص قیر رایگان برای توسعه مناطق محروم و روستاها، اختصاص تا ۴۰ درصد تخفیف در قیمت واحدهای نوساز در فرایند کلید به کلید در بافت فرسوده و حاشیهای، افزایش ۴ برابری سرانه گازرسانی به روستاها، اختصاص ۱.۵ میلیارد یورو نفت خام و میعانات گازی برای محرومیت زدایی و... که در بودجه ۱۴۰۲ تصویب شده است، اشاره کرد. یکی از مراکز زندگی اقشار محروم، حاشیه شهرهای بزرگ است که در آن اسکان غیررسمی دارند و بیشتر این زمینها متعلق به دولت است. از تصمیمات انقلابی که مجلس یازدهم گرفت، اجازه واگذاری مالکیت اعیانی این سکونتگاهها به ساکنان آن توسط دولت است که در صورت اجرا، انقلابی در حل ریشهای مشکلات حاشیه نشینان ایجاد خواهد شد.
_________________________
📚 برگرفته از کتاب #یک_صندوق_شبهه اثر #حجت_الاسلام_راجی
@Roznegaar
5.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اعتراف «همایون» به خوراک موروملخ شدن #مخالفان_جمهوری_اسلامی
👤 #شهرام_همایون :
🔺اپوزیسیون و براندازان، همگی مُردند اما هنوز #جمهوری_اسلامی پابرجاست!
@Roznegaar
از سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۱ مصرف گاز ایران ۱۴ برابر و جمعیت ۲/۳ برابر شده است
🔸بهگزارش «نوداقتصادی» بر اساس آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار، پس از پیروزی انقلاب اسلامی میانگین روزانه #تولید_گاز کشور با رشد ۶برابری از ۱۲۲میلیون مترمکعب در سال ۱۳۵۷ به روزانه ۷۴۲میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
🔸در همین مدت، #مصرف_گاز_طبیعی کشور نیز با رشد بیش از ۱۴برابری از روزانه ۴۵میلیون مترمکعب به ۶۳۴میلیون مترمکعب رسیده است.
🔸رشد ۱۴برابری مصرف در حالی بوده که در این مدت #جمعیت_ایران با رشد ۲/۳برابری از ۳۷ به ۸۵میلیون نفر رسیده است.
🔸قابل ذکر است در #دوره_پهلوی بهدلیل حجم ناچیز گازکشی به منازل، استفاده از گاز طبیعی نیز ناچیز بوده است؛ به طوری که طبق سرشماری رسمی #سال۱۳۵۵ در آن سال #مصرف_سوخت ۷۶درصد از منازل مناطق شهری کشور نفت، ۲درصد گاز، ۱۵درصد ترکیبی از نفت و... و ۷درصد نیز هیزم و سوخت حیوانی بوده است.
🔸در منازل #مناطق_روستایی کشور نیز ۲۳درصد نفت، ۳۸درصد ترکیبی از نفت و... و ۳۹درصد هیزم و سوخت حیوانی بوده است.
@Roznegaar