#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَلَقَدْ آتَيْنَا مُوسَىَ وَهَارُونَ الْفُرْقَانَ وَضِيَاءً وَذِكْرًا لِّلْمُتَّقِينَ»
ما به موسی و هارون، «فرقان» [= وسیله جدا کردن حق از باطل] و نور، و آنچه مایه یادآوری برای پرهیزگاران است، دادیم.
#سوره_انبیاء آیه ۴۸
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
از این آیات به بعد، فرازهائى از زندگانى پیامبران که آمیخته با نکات بسیار آموزنده اى است بیان شده، که بحث هاى گذشته را در زمینه نبوت پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) و درگیرى او با مخالفان، با توجه به اصول مشترکى که حاکم بر آنها است، روشنتر مى سازد.
در نخستین آیه مى فرماید: ما به موسى و هارون فرقان، بخشیدیم و نور و یادآورى براى پرهیزکاران (وَ لَقَدْ آتَیْنا مُوسى وَ هارُونَ الْفُرْقانَ وَ ضِیاءً وَ ذِکْراً لِلْمُتَّقِینَ).
فُرْقان در اصل به معنى چیزى است که حق را از باطل جدا مى کند و وسیله شناسائى این دو است. در این که منظور از آن در اینجا چیست؟ تفسیرهاى متعددى ذکر کرده اند:
بعضى آن را به معنى تورات و بعضى شکافته شدن دریا براى بنى اسرائیل که نشانه روشنى از عظمت حق و حقانیت موسى بود دانسته اند.
در حالى که بعضى اشاره به سایر معجزات و دلائلى که در اختیار موسى و هارون بود، مى دانند.
ولى این تفسیرها با هم هیچ گونه منافاتى ندارند; چرا که ممکن است فرقان، هم اشاره به تورات و هم اشاره به سایر معجزات و دلائل موسى(علیه السلام) باشد.
🌺🌺🌺
در سایر آیات، نیز فُرْقان گاهى به خود قرآن اطلاق شده، مانند: تَبارَکَ الَّذِی نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلى عَبْدِهِ لِیَکُونَ لِلْعالَمِینَ نَذِیراً: بزرگ و پر برکت است خدائى که فرقان را بر بنده اش نازل کرد تا جهانیان را انذار کند.
و گاه، به پیروزى هاى معجزآسائى که نصیب پیامبر(صلى الله علیه وآله) گردید، همان گونه که در مورد جنگ بدر یَوْمَ الْفُرْقانِ فرموده است.
اما واژه ضِیاء به معنى نور و روشنائى است که از درون ذات چیزى بجوشد و مسلماً قرآن، تورات و معجزات انبیاء، چنین بوده اند.
و ذِکْر، هر موضوعى است که انسان را از غفلت و بى خبرى دور دارد، و این نیز از آثار واضح کتب آسمانى و معجزات الهى است.
ذکر این سه تعبیر پشت سر هم، گویا اشاره به این است که انسان براى رسیدن به مقصد، نخست احتیاج به فرقان دارد تا بر سر دو راهى ها و چند راهى ها، راه اصلى را پیدا کند. هنگامى که راه خود را یافت، نور و روشنائى و ضیاء مى خواهد تا مشغول حرکت گردد، سپس در ادامه راه، گاه موانعى پیش مى آید که از همه مهم تر غفلت است، نیاز به وسیله اى دارد که مرتباً به او هشدار دهد و یادآور و ذکر باشد.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۴۸ #سوره_انبیاء
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُم بِالْغَيْبِ وَهُم مِّنَ السَّاعَةِ مُشْفِقُونَ»
همانان که از پروردگارشان در نهان میترسند، و از قیامت بیم دارند!
#سوره_انبیاء آیه ۴۹
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
آیه بعد، این پرهیزکاران را چنین معرفى مى کند: آنها کسانى هستند که از پروردگارشان در غیب و نهان مى ترسند (الَّذِینَ یَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَیْبِ).
و از روز رستاخیز، بیم دارند (وَ هُمْ مِنَ السّاعَةِ مُشْفِقُونَ).
کلمه غَیْب در اینجا، دو تفسیر دارد: نخست این که اشاره به ذات پاک پروردگار است، یعنى با این که خدا از دیدهها پنهان است آنها به دلیل عقل، به او ایمان آورده اند و در برابر ذات پاکش، احساس مسئولیت مى کنند.
دیگر، اینکه پرهیزکاران تنها در اجتماع و میان جامعه، ترس از خدا ندارند، بلکه در خلوتگاه ها نیز او را حاضر و ناظر مى دانند.
🌺🌺🌺
قابل توجه این که در برابر خداوند، تعبیر به خشیت ، و در مورد قیامت تعبیر به اشفاق شده، این دو واژه گر چه هر دو به معنى ترس است، ولى به گفته راغب در کتاب مفردات، خشیت در جائى گفته مى شود که ترس آمیخته با احترام و تعظیم باشد، همانند ترسى که یک فرزند از پدر بزرگوارش دارد، بنابراین پرهیزکاران، ترسشان از خدا توأم با معرفت است.
و اما واژه اشفاق به معنى توجه و علاقه توأم با بیم است، مثلاً این تعبیر، گاه در مورد فرزندان یا دوستانى به کار مى رود که انسان به آنها علاقه دارد ولى در عین حال از این که در معرض آفات و گزند هستند بیمناک است.
در واقع پرهیزکاران به روز قیامت بسیار علاقمندند، چون کانون پاداش و رحمت الهى است اما با این حال از حساب و کتاب خدا نیز بیمناکند.
البته گاهى این دو کلمه به یک معنى نیز استعمال شده است.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۴۹ #سوره_انبیاء
@Roznegaar
7.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نقش عملیات روانی در موفقیت عملیاتهای نظامی
دکتر #محمدحسین_ساعی - عضو هیات علمی دانشگاه:
🔹عملیاتهای نظامی همواره با نوعی از #عملیات_روانی همراه هستند چون اساسا #عملیات_نظامی صورت میگیرد تا ارادهای را بر طرف مقابل تحمیل کرده و موضوعی را تغییر دهد بنابراین اگر کار رسانهای بتواند بر این تغییر رفتار اثرگذار باشد، هم راستا با رخدادهای نظامی انجام میشوند.
🔸نمونه بارز این مسئله در تاریخ، اقدام ناپلئون پس از فتح مصر و در هنگامه اعتراضات مردمی است؛ فرمانده ارشد ناپلئون در مصر اعلام میکند مسلمان شده و همچنین نخستین نشریه عرب زبان را در قاهره منتشر میکند؛ عملیاتی روانی که موجب فروکش کردن اعتراضات شد.
⏰ «جهان آرا»
@Roznegaar
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شکستن هیمنه رسانهای اسرائیل دستاورد #جنگ_غزه است
دکتر #محمدحسین_ساعی - عضو هیات علمی دانشگاه:
🔹جنگ غزه بسیار تلخ و تاسفبار است ولی یکی از برکات خون شهدا، شکسته شدن امپراطوری رسانهای صهیونیستهاست.
🔸مقامات صهیونیست نتوانستند حتی وضعیت روحی و اجتماعی را در داخل اراضی اشغالی حفظ کنند به خصوص 12 روزی که بیم حمله ایران میرفت و مردم همواره نگران پاسخ جمهوری اسلامی بودند.
⏰ «جهان آرا»
@Roznegaar