#نشست_تخصصی | سلسله نشستهای همافزایی نخبگانی شهر تهران
نشست ششم در حوزه شهرسازی و معماری
📆 سهشنبه ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۳
🕑 ساعت ۱۰ الی ۱۲
📍خیابان خیام، ساختمان شماره ۲ شهرداری تهران، طبقه منفی ۱، سالن شماره یک
🔸برای حضور در نشست فوق، مشخصات خود را به آیدی @rpctehran_admin ارسال نمایید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
شناخت-چالشها-و-راهکارهای-توانمندسازی-و-جامعه_پذیری-زنان-مصرف_کننده-مواد-مخدر-بی_خانمان-شهر-تهران.pdf
1.92M
🔍 #گزارش_نهایی_پروژه | شناخت چالشها و راهکارهای توانمندسازی و جامعهپذیری زنان مصرفکننده مواد مخدر بیخانمان شهر تهران
🔹️این پژوهش به بررسی زنان بیخانمان مصرفکننده مواد میپردازد و نشان میدهد که مسیرها و نیازهای آنان با مردان متفاوت است، اما اغلب در طرحها به این تفاوتها توجه نمیشود. مطالعه به روش کیفی با ۲۶ زن بیخانمان انجام شده و نشان میدهد که این زنان اغلب خشونت، بزهکاری و خانوادههای نابهسامانی را تجربه کردهاند.
🔹️یافتهها حاکی از آن است که احساس تعلق به تجمعهای بیخانمانان و عدم امنیت در خیابان مانع از مشارکت آنان در مراکز خدماتی میشود. تجارب خشونت و جدایی از فرزندان نیز به این مشکلات افزوده است. برای کمک به خروج آنان از شرایط، فراهمسازی سرپناه و اشتغال ضروری است. احساس پیوندهای اجتماعی در این تجمعها ترک آنها را مشکل و اضطرابآور میکند.
📌 این پژوهش در سامانه شفافیت شهرداری تهران بارگذاری شده است.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#یادداشت | کارآفرینی سیاسی، ضرورتی برای تحقق مدیریت مطلوب شهری
📝 مریم پاکچهر، کارشناس سیاستگذاری و حکمرانی شهری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران:
🔹خطمشیگذاری از گذشته تاکنون در تأمین مصالح عمومی نقش اساسی داشته و قادر به تغییر سرنوشت جوامع است. کارآفرینی سیاسی با بهرهبرداری از فرصتها و ایجاد نوآوری، به بهبود تصمیمگیریها و پویایی سیاستها کمک کرده و چالشهای ناشی از پیچیدگیهای شهری را مدیریت میکند.
🔹در مراحل اولیه سیاستگذاری، کارآفرینی سیاسی با تشخیص و ارائه راهحلهای مناسب، اهمیت فراوانی مییابد.
🔹بهکارگیری خردگرایی در سیاستگذاری با چالشهای خاصی مواجه است و کارآفرینی سیاسی مدلهایی مانند سیاستگذاری تعادل نقطهای را ترویج میدهد. این مدل، با اعمال تغییرات جزئی، نوآوری و اثربخشی را در سیاستها افزایش میدهد.
🔹مدیریت شهری تهران با پیچیدگی و دگرگونیهای سریع مواجه بوده و نیازمند کارآفرینی است. پنج نوع کارآفرینی سازمانی، اکتسابی، اکتشافی، رشد-محور و ابتکاری، برای بهبود فرآیندها و استفاده بهتر از فناوریهای نوین پیشنهاد میشوند. این رویکردها، با شناسایی فرصتها و توانمندسازی، به توزیع عادلانه منابع و جلب اعتماد مردم کمک میکنند.
متن کامل یادداشت
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 انتخاب مجری پروژه مطالعاتی آینده پژوهی در حوزه استطاعتپذیری مسکن در شهر تهران
🔹جلسهای با حضور مسئولان و کارشناسان مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران برای بررسی و انتخاب مجری پروژه مطالعاتی آیندهپژوهی در حوزه استطاعتپذیری مسکن در تهران برگزار شد.
🔹هدف این پروژه، پاسخ به دغدغههای شهرداری درباره نحوه مداخله در مسائل مسکن و همکاری با نهادهای مسئول است. با تحلیل تحقیقات گذشته و شناسایی خلاها، قرار است سناریوهایی برای افق ۱۰ ساله ارائه شود تا شهرداری بتواند نقش موثرتری در تامین استطاعتپذیری مسکن ایفا کند.
🔹نتایج پژوهش شامل گزارشهای مختلفی خواهد بود که برای استفاده عمومی در دسترس قرار میگیرد.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
11.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط رئیس اداره امور بینالملل مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در دیدار نخبگان جوان با رهبر انقلاب. ۱۴۰۳/۷/۱۱
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#یادداشت | نبرد با تغییرات اقلیمی در ایران/ راهکارهایی برای نجات زمین
📝 فرشته رضایی، کارشناس برنامه ریزی شهری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران:
🔹ما اولین نسلی هستیم که تأثیر تغییرات آب و هوایی را احساس میکنیم و آخرین نسلی هستیم که میتوانیم کاری برای آن انجام دهیم. بررسیها نشان میدهد دمای هر دهه در ایران تقریباً با ۴ درجه سلسیوس افزایش یافته که دو برابر نرخ جهانی است.
🔹برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم در ایران تدوین شده، اما به دلیل عدم تصویب در سطح هیئت وزیران، فاقد ضمانت اجرایی لازم است. باوجود تلاشهای وزارتخانهها، فاصله معناداری بین اقدامات انجامشده و وظایف تعیینشده وجود دارد.
در این یادداشت پیشنهاداتی برای بهبود سازگاری با تغییرات اقلیمی ارائه شده است. متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 پژوهشهای کاربست محور؛ رویکرد جدید در مدیریت شهری
نبی الله رمضانی، مدیر کاربست و امور پژوهشی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران:
🔹در دوره مدیریت شهری دوره ششم، تعریف و انجام پروژههای پژوهشی و مطالعاتی معطوف به پژوهشهای کاربست محور است. شهردار تهران نظامنامهای پژوهشی برای همه واحدهای شهرداری ابلاغ کرده که هدف آن انجام پژوهشهای راهبردی و مسئلهمحور است.
🔹نظامنامه مذکور بالاترین سند در حوزه سیاست گذاری، راهبری و مدیریت فعالیتهای مطالعاتی و پژوهشی است که بر کارایی و اثربخشی پژوهشها تاکید دارد. همچنین مدیریتی برای پیگیری این امور در مرکز مطالعات شهر تهران ایجاد شده است.
🔹وظایف مدیریت کاربست شامل پیگیری و عملیاتی کردن یافتههای پژوهشی و تجاریسازی دستاوردها است. این مدیریت درمراحل مختلف پروژهها حضوری فعال دارد و عملکرد پژوهشها را از شروع تا پایان دنبال میکند.
🔹از بین ۱۵۹ پروژه پژوهشی، ۱۱۰ پروژه به اتمام رسیده و بسیاری از نتایج آنها به کار گرفته شده است. همچنین، پیشنویسی برای ارزیابی نظام پژوهش و نوآوری در حال تدوین است تا عملکرد واحدهای شهرداری را بررسی کند./ایسنا
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#نشست_تخصصی | بررسی راهکارهای ارتقاء عملکرد آرامستان بهشت زهرا(س)
سخنران:
▫️ محمد جواد تاجیک
🔺مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س)
▫️ ناصر عبادتی
🔺عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و کارشناس حوزه شهری
▫️ جواد جمشیدی
🔺پژوهشگر برنامهریزی شهری
دبیر:
▫️ ایمان رادیپور
🔺رئیس گروه مطالعات ساماندهی مشاغل، ميادين و آرامستانها
📆 چهارشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳
🕑 ساعت ۹:۳۰ الی ۱۱:۳۰
📍خیابان خیام، ساختمان شماره ۲ شهرداری تهران، طبقه منفی ۱، سالن جلسات مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
🔸برای حضور در نشست فوق، مشخصات خود را به آیدی @rpctehran_admin ارسال نمایید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 داده کاوی؛ ابزاری قدرتمند برای مدیریت هوشمند شهری
🔹نشست هم اندیشی «داده کاوی و مدیریت شهری» با هدف توسعه همکاریهای علمی و پژوهشی در حوزه داده کاوی بین مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد.
🔹در این نشست، جایگاه داده کاوی در برنامه ریزی و تصمیم گیری در مدیریت شهری، تهیه سامانههای اطلاعاتی و به اشتراکگذاری اطلاعات، ظرفیت بالای اساتید و دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر برای انجام پروژههای مطالعاتی مورد نیاز شهر، پیشنهادهای پژوهشی با محوریت داده کاوی در حوزه فنی و عمرانی، حمل و نقل و ترافیک و برگزاری هدفمند مسابقات داده کاوی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🔹بهرهمندی از تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای دو نهاد برای تحقق مدیریت یکپارچه و هوشمند شهری از اهداف این نشست بود.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 گسترش تعاملات راهبردی امور نخبگان مرکز مطالعات و مرکز مطالعات ژرفا
🔹در راستای شبکه سازی نخبگان و اندیشمندان در حل چالش های شهری، نشستهای مشترکی بین مدیریت امور نخبگان مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و مرکز مطالعات ژرفا با هدف شناسایی ظرفیتها و زمینه های همکاری مشترک برای حل چالش های شهری برگزار میشود.
🔹امیر فرخی، مدیر امور نخبگان مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، با اشاره به رویکردهای تحولی شهرداری تهران، مرکز مطالعات را بال پژوهشی و مغز متفکر شهرداری دانست که وظیفه اصلی آن انجام پژوهش های کاربردی برای حل چالش های شهر تهران است.
🔹آراد قنبری زاده، مدیر شبکه سازی نخبگان مرکز مطالعات، با اشاره به همکاری های مرکز با اندیشکده ها، مرکز مطالعات ژرفا را جزو سرآمدان در زمینه شبکه سازی نخبگان دانست.
🔹مهدی فاطمی، مسئول مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، این مرکز را به عنوان یک مجموعه فعال در زمینه تدوین اسناد راهبردی، وضعیت شناسی راهبردی و طراحی نظام های شاخص معرفی کرد. وی با اشاره به اندیشکده های مختلف این مرکز اعلام کرد که در اغلب این اندیشکدهها راههای همکاری با مرکز مطالعات فراهم است.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 تحقق شهر تراز با مشارکت و نظارت مردمی
هادی کشاورز، رئیس گروه مطالعات حکمرانی اسلامی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در یادداشتی نوشت:
🔹مشکل اصلی پیشرفت کشور، تمرکزگرایی دولت و تراکم مسئولیتهای آن است که منجر به تصدیگری، عدم شفافیت، توزیع رانتها و حذف مردم از اداره امور شده؛ قانون اساسی جمهوری اسلامی، مشارکت مردم را پیشبینی کرده و در اصول مختلف بر اهمیت آن تأکید شده است.
🔹برای ارتقای مشارکت مردم، لازم است که رویکردهای علمی و مسیرهای دقیق انتخاب شود. حکمرانی محلی یکی از روشهای مناسب برای کاهش تمرکز قدرت و افزایش مشارکت مردم است.
🔹طرح «من شهردارم» به عنوان یکی از راهکارها برای بهبود حکمرانی محلی، با هدف افزایش نظارت مردمی و مشارکت در مدیریت شهری مطرح شده است. این طرح به مردم امکان میدهد در نظارت و اداره امور محلی نقش فعالتری داشته باشند و از قلمرو نهادهای حکومتی کاسته شود.
🔗 متن کامل یادداشت را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 پایش سلامت سازه ها با استفاده از هوش مصنوعی
حسین شورورزی، رئیس گروه مطالعات فنی و عمرانی شهر تهران:
🔹سازهها به مرور زمان تحت تأثیر عوامل گوناگون آسیب میبینند و اگر این آسیبها به موقع شناسایی نشوند، میتوانند عواقب جدی داشته باشند. پایش سلامت سازهها برای جلوگیری از خسارتهای جانی و مالی ضروری است.
🔹در گذشته، این فرآیند مبتنی بر بازرسی بصری و نیازمند نیروی متخصص بود، که خطاها و چالشهایی به همراه داشت. اکنون فناوری بینایی کامپیوتر، که یکی از شاخههای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است، این چالشها را برطرف میکند. این فناوری با تحلیل تصاویر، به شناسایی دقیق آسیبها در سازهها کمک میکند و مزایایی چون سرعت و دقت بالا، کاهش هزینه و عدم نیاز به نیروی متخصص دارد.
🔹استفاده از بینایی کامپیوتر میتواند ایمنی و عمر مفید سازهها را افزایش داده و مشکلات روشهای قدیمی پایش سلامت سازهها را کاهش دهد. با پیشرفت این فناوری، نقش آن در مدیریت هوشمند شهری بیشتر خواهد شد.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran