📣 حمایت از پایاننامهها و رسالههای برتر دانشجویی توسط مرکز مطالعات
🔹این مرکز با هدف توسعه روابط بین مراکز پژوهشی و دستگاههای اجرایی و انجام تحقیقات کاربردی در حوزههای مختلف شهری، حمایت از پایاننامهها و رسالههای برتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در دستور کار خود قرار داده است.
✅ این اقدام با نظر به تحقق اهداف منشور علمی و نظامنامه پژوهشی شهرداری تهران، تشویق دانشجویان و دانشگاهیان به انجام پژوهش در حوزههای شهری و توسعه و ترویج دانش مدیریت شهری صورت میگیرد.
🎯 محورهای اصلی پژوهشی مورد حمایت این مرکز شامل حوزه های شهرسازی و معماری، خدمات شهری و محیطزیست، عمران، ترافیک و امور بحران، خطمشیگذاری شهری، اقتصاد و مدیریت شهری و اجتماعی و فرهنگی میباشد.
🖌متقاضیان میتوانند پس از ثبتنام در سایت "تهران من"، با مراجعه به سامانه پژوهشیار به تکمیل فرم درخواست حمایت، اقدام نمایند.
⚠️ علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران مراجعه نمایند.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 نشست نقد و بررسی کتاب «شهر استطاعتپذیر»
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📢 #فراخوان | طراحی مدل و تدوین شاخص های رتبه بندی محلات شهر تهران و پیاده سازی آن در محلات منتخب
🔹مركز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در نظر دارد مجری پروژه پژوهشی مذكور را از طریق مناقصه عمومی انتخاب نماید. متقاضیان شركت در مناقصه میبایست حداكثر تا پایان وقت اداری روز دوشنبه 22 مردادماه 1403، پیشنهادهای خود را با توجه به RFP پروژه و در قالب فرم پیشنهاد پژوهشی (پروپوزال) به آدرس این مركز ارسال نمایند.
🔗 جزئیات فراخوان را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 وبینار تخصصی «ایمنی تردد کودکان در شهر»
🔹در این وبینار عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با اشاره به یکسانسازی اتوبوسهای سرویس مدارس از طریق مشخصات و رنگآمیزی مشترک، این موضوع را عامل کاهش تلفات کودکان و دانشآموزان دانست و گفت: کودکان کار اصلیترین قربانیان حوادث در زمینه تردد ایمن در خیابانها هستند که باید محلهای ایمن و خانههای امن در محلات برای آنها ایجاد شود.
🔹سرپرست معاونت توسعه حمل و نقل پاک و آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران بیان کرد: طراحی و مناسبسازی شهری برای کودکان باید بر اساس شرایط جسمی و فیزیولوژیکی آنها صورت گیرد. وی بوستانهای ترافیک مناطق 22گانه تهران را محلی امن برای انواع آموزشهای ترافیکی قلمداد کرد و همچنین پرداختن به بحث دوچرخه، هم از جانب سرگرمی و هم به عنوان یک مد حمل و نقل پاک برای کودکان را مفید دانست.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 آزمایشگاه سیاست گذاری و حکمرانی تاسیس شد
رفیعی آتانی، رییس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران:
🔹اکنون این مرکز در تراز یک معاونت است ولی قبلاً آن را زیر مجموعه یک معاونت بردند و آقای زاکانی به دلیل اهمیت این موضوع و تجربه شیرین مرکز پژوهشها اهمیت ویژه به مرکز مطالعات داد و تحول ساختاری ایجاد کرد.
🔹مرکز مطالعات اکنون خودش پژوهشگر شده و این مرکز ظرفیت دارد که مشاور همه بخشهای شهرداری تهران شود. این مرکز توانایی تبدیل به یک مرکز تربیت نیروی انسانی را دارد تا حتی بعداً کارهای اجرایی انجام دهند. اکنون با فعالیت مرکز کارگروههای علمی دو برابر شده است.
🔹گروههای علمی دقیق در حوزه خانواده، هنر، رسانه، سبک زندگی، نحوه تأمین مالی شهرداری و …داریم و مطالعات کلان حکمرانی و سیاست گذاری شهر در این مرکز صورت میگیرد.
🔹ایجاد مرکز افکار سنجی برای با خبر شدن از نظر مردم مدنظر قرار گرفته و کانون افکار سنجی تهران نیز با پیشنهاد شهردار پایتخت در حال راه اندازی است. همچنین به دنبال ایجاد یک شبکه نخبگانی در شهر هستیم و این موضوعات ساختاری و نه پروژه در مرکز مطالعات است.
🔹تأسیس آزمایشگاه سیاست گذاری و حکمرانی شهری مد نظر قرار گرفته و ایجاد شده است تا قبل اعمال سیاست یا وضع مقرره و قانون اثر اجرایی را از طریق هوش مصنوعی و یا شبیه سازی کردن، پیش بینی کنیم. برای امسال ۳۰۰ پروژه تعریف کردیم و همایشهای مختلف در نظر گرفتیم./مهر
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 مراسم رونمایی از کتاب «یک سده معماری تهران»
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 مرکز مطالعات مغز متفکر شهرداری تهران است
🔹در نشست تخصصی همافزایی نخبگانی شهر تهران با عنوان شهرهای آب محور با تأکید بر مدیریت هوشمند آبهای سطحی در كلانشهر تهران توسط گروه شبکه سازی نخبگان و گروه مطالعات فنی - عمرانی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و با همکاری بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.
🔹قنبریزاده، رئیس اداره شبکهسازی نخبگان مرکز مطالعات، این مرکز را مغز متفکر شهرداری تهران معرفی کرد. وی شبکهسازی نخبگان را از اهداف اصلی اداره امور نخبگان مرکز مطالعات برشمرد و آن را راهحل مناسبی برای شناسایی و حل چالشهای مدیریت شهری عنوان نمود.
🔹وی ضمن بیان ظرفیتهای پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات از جمله رویدادهای نخبگانی، تألیف و ترجمه کتاب، حمایت از پایان نامهها و رسالههای دانشجویی، پروژههای پژوهشی و فرصت مطالعاتی اساتید، این مرکز را ظرفیت مناسب و مغفولی برای همکاری با متخصصان و نخبگان دانست.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 پسماندها این بار با جنس الکترونیکی به شهروندان آسیب میزنند!
🔹با پیشرفت مستمر تکنولوژی، تصور زندگی بدون نیاز و مصرف قطعات الکترونیکی دور از ذهن است، از همین رو میزان و تنوع این نوع پسماند نیز به صورت گسترده رو به افزایش است و به یکی از بزرگترین چالشهای زیستمحیطی و بهداشتی در سطح جهان تبدیل شده است.
🔹براساس گزارشها، میزان تولید جهانی پسماندهای الکترونیکی در سال ۲۰۱۹ به ۵۳.۶ میلیون تن رسید و پیشبینی میشود این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۷۴.۷ میلیون تن افزایش یابد.
🔹بازیافت غیراصولی پسماندهای الکترونیکی شامل سوزاندن پلاستیکها و استفاده از حمامهای اسیدی برای استخراج فلزات ارزشمند است که باعث آلودگی آب و خاک نیز میشود. تجمع مواد سمی در آبهای زیرزمینی میتواند به آلودگی منابع آب شرب منجر شود.
🔹ایران سالانه حدود ۲ میلیون تن پسماند الکترونیکی تولید میکند که بخش عمدهای از آن به دلیل نبود زیرساختهای مناسب به صورت غیراصولی دفع میشود. این مسئله باعث آلودگی محیطزیست و تهدید سلامت عمومی میشود.
🔹تنها با همکاری جهانی و تدوین و اجرای سیاستهای سختگیرانهتر میتوان از تأثیرات مخرب این بحران جلوگیری کرد و آیندهای پایدارتر برای نسلهای آینده تضمین کرد. اکنون زمان آن رسیده است که به طور جدی به این معضل جهانی پرداخته و راهحلهای پایدار و عملی برای آن پیدا کنیم./ خبرگزاری فارس
🖌 متن کامل یادداشت فرهاد خسروانی و زهره بهمنی را اینجا بخوانید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📚 #کتاب | یک سده معماری (ده عمارت) تهران
🔹معرفی و تحلیل ده اثر منتخب از بناهای عمومی صد سال اخیر کلان شهر تهران؛ درک بهتر جریان فکری و نگرش غالب در فرآیند طراحی معماری و جمع بندی تجارب حاصل از آن، مسیری است که این پژوهش پیموده است.
🔹این نوشتار به "واکاوی تجربۀ فضایی در شناخت بناهای عمومی معاصر و امروز تهران" با هدف فهم تجربۀ حضور در بنا یا مجموعه، بر اساس نظریات برخی صاحبنظران، بهرهبرداران و طراحان میپردازد.
📌برای مطالعه جزئیات اثر و تهیه کتاب اینجا کلیک کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📢 #فراخوان | تدوین خطمشیهای كلان تحقق ظرفیتهای قانون اساسی در حوزه مدیریت محلی
🔹مركز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در نظر دارد مجری پروژه پژوهشی مذكور را از طریق مناقصه عمومی انتخاب نماید. متقاضیان شركت در مناقصه میبایست حداكثر تا پایان وقت اداری روز دوشنبه ۵ شهریورماه ۱۴۰۳، پیشنهادهای خود را با توجه به RFP پروژه و در قالب فرم پیشنهاد پژوهشی (پروپوزال) به آدرس این مركز ارسال نمایند.
🔗 جزئیات فراخوان را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#نشست_تخصصی | بهرهگیری از روشهای علوم شناختی و رفتاری در ارتقای عملکرد سازمانی
سخنرانان:
▫️عطاءالله رفیعی آتانی
🔺مشاور شهردار تهران و رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران
▫️بشری هاتف
🔺مجری طرح و دانشیار مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
▫️نصیر الدین جاویدی
🔺عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
▫️فهیمه قهوهچی الحسینی
🔺ناظر علمی طرح و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات علوم رفتاری و شناختی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
▫️مهدی پورشمسایی
🔺مسئول گروه علوم شناختی مرکز تحقیقات شهید خیراتی
دییر پنل:
▫️شراره عظیمی
🔺رئیس گروه مطالعاتی پایش و ارزیابی سیاستهای شهری
📆 یکشنبه ۲۱ مردادماه ۱۴۰۳
🕑 ساعت ۱۴ الی ۱۶
📍 خیابان خیام، ساختمان شماره ۲ شهرداری تهران، طبقه منفی ۱، سالن جلسات مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 تهران، کلانشهری روی گسل/ برای تابآوری تهران در برابر زلزله باید چه کرد؟
کوثر یزدان نجاد، پژوهشگر فنی و عمرانی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران:
🔹یکی از عوامل بروز خسارت سنگین در زلزله کشور ترکیه، ساخت و سازهای ناایمن است. با توجه به موقعیت شهر تهران جلوگیری از اینگونه ساخت و سازها در پایتخت ضروری است.
🔹کلانشهر تهران بر روی گسلهای متعددی واقع شده و افزایش تراکم، ساخت بناهای بلندمرتبه ناایمن و غیراصولی و زیرساخت موجود در بافت فرسوده، این شهر را در برابر زلزله بسیار آسیب پذیر کرده است.
🔹از طرفی دیگر اثرات ساختگاه، ریزشهای سنگی و لغزشهای خاکی در بسیاری از نقاط کلانشهر تهران قابل ملاحظه است.
🔹برای دستیابی به تابآوری مطلوب به لحاظ لرزهای در کلانشهر تهران، توجه به طراحی سازهها و همچنین لزوم پیادهسازی دستورالعمل واحد و لازم الاجرا به منظور شناسایی ساختمانهای ناایمن و ناپایدار و برخورد قاطع با سازندگان پیش از ساخت و ساز و جلوگیری از فساد باید مورد توجه پیمانکاران ساختمانی قرار گیرد./خبرگزاری ایرنا
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
📣 حمایت از پایاننامهها و رسالههای برتر دانشجویی توسط مرکز مطالعات 🔹این مرکز با هدف توسعه روابط ب
📣 اولین جلسه کمیته حمایت از پایاننامهها و رسالههای دانشجویی برگزار شد
🔹در این نشست که با حضور جمعی از مدیران پژوهشی مرکز و اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور به عنوان صاحبنظر علمی برگزار گردید، به بررسی و ارزیابی پروپوزالهای حوزههای اجتماعی و فرهنگی، محیطزیست، فناوری و نوآوری شهری، مدیریت بحران، حمل و نقل و ترافیک، آیندهپژوهی و فنی - عمرانی پرداخته شد.
🔹در این جلسه بررسی هفت عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و چهار عنوان رساله دکتری در دستور کار قرار گرفت و گروه های تخصصی و حاضرین به بیان نظرات تخصصی خود و پیشنهاد های تکمیلی پرداختند.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#نشست_تخصصی | چمنکاری در فضای سبز شهری؛ ضروری یا غیرضروری؟
سخنرانان:
▫️ علی محمد مختاری
🔺مديرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران
▫️ محمد مطلبی
🔺پژوهشگر منظر و فضای سبز شهری
▫️ سارا قبادی
🔺 پژوهشگر گروه مطالعات فضای سبز و پسماند مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
▫️ میترا خیاط مقدم
🔺پژوهشگر طراحی محیط زیست
دبیر پنل:
▫️ مریم مینو سپهر
🔺کارشناس گروه فضای سبز و پسماند مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران
📆 سهشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۳
🕑 ساعت ۹ الی ۱۱:۳۰
📍 خیابان خیام، ساختمان شماره ۲ شهرداری تهران، طبقه منفی ۱، سالن جلسات مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#نشست_تخصصی | الگوی فروش متری مسکن در بازار بورس و اوراق بهادار تهران
سخنرانان:
▫️ عبداله فتحی
🔺دستیار ویژه شهردار تهران در امور مسکن و معیشت
▫️ مهدی هدایت
🔺مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران
▫️ عماد الدین سخایی
🔺مدیر کل برنامه ریزی، سرمایه انسانی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران
▫️ قادر معصومی
🔺مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس
▫️ سیدجواد جهرمی
🔺مدیرعامل بورس کالای ایران
▫️ علیرضا خزائی
🔺کارشناس و پژوهشگر اقتصادی
دبیر پنل:
▫️ امید شریفی
🔺کارشناس مدیریت مطالعات اقتصاد و مدیریت شهری
📆 سهشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۳
🕑 ساعت ۹
📍میدان ولیعصر (عج)، خیابان کریمخان زند، نبش خیابان بهآفرین، پلاک ۲۹۰، سازمان نوسازی شهر تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 هوش مصنوعی و علوم شناختی باید در طراحی تمرینهای اضطراری کلانشهر تهران بکارگیری شود
بیژن یاور، رئیس گروه مطالعات فناوری و نوآوری شهری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران:
🔹کاربرد هوش مصنوعی و علوم شناختی در برنامهریزی و مدیریت نوین و هوشمند شهری برای سنجش تواناییها و قابلیتهای مدیران و همچنین غیرقابل پیشبینیتر کردن تمرینهای اضطراری و استخراج نقاط ضعف واقعی این مدیران برای ارتقاء آمادگی و عکسالعمل بهینه آنان در مواجه با ریسک انواع مخاطرات در قالب انواع رخدادهای شرایط اضطراری شامل حوادث، سوانح، بلایا، بحران ها و فجایع درکلانشهر تهران تاثیری بسزا و حیاتی خواهد داشت.
🔹سنجش آمادگی جسمانی و فیزیکی، روحی و رفتاری وضعیت فعلی کارکنان شرایط اضطراری و تحلیل انواع فشارهای وارد بر آنان به طور سالیانه میتواند موجبات بهبود و ارتقاء وضعیت آنان، آمادگی لازم و افزایش سرعت عمل و عکس العمل بهینه خصوصا پس از رخداد انواع شرایط اضطراری را فراهم آورده و کمک شایان توجهی به آن نماید.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#نشست_تخصصی | پایش زیست محیطی آلودگی هوا با استفاده از تصاویر ماهوارهای
سخنرانان:
▫️ مریم زارع شحنه
🔺عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر طوسی
▫️نغمه مبرقعی
🔺عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم محیطی
دبیر نشست:
▫️زهرا برزگر
🔺رئیس گروه مطالعات محیط زیست مركز مطالعات و برنامه ريزی شهر تهران
📆 سهشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۳
🕑 ساعت ۹:۳۰ الی ۱۱:۳۰
📍خیابان مطهری، خیابان مهرداد، پلاک ۲، سالن جلسات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مدیریت آب شهری - مرکز مطالعات.pdf
665.7K
📕 #دانش_شهر | بررسی فرصتها و چالشهای فناوریهای هوشمند در مدیریت آب شهری
🔺با نگاه به تجارب بینالمللی همراه با ارايه چشمانداز برای ادغام بهينه اين فناوریها در ساختار مديريتی تهران
🔹پیشبینیها نشان میدهد تا سال ۲۰۲۵، درصد بالایی از جمعیت جهان در شهرها زندگی میکنند که نیمی از آنها با مشکلات کمبود آب مواجه خواهند شد. در این میان، تکنولوژیهای مدرن میتوانند به بهبود مصرف آب کمک کنند.
🔹مدیریت هوشمند آب، شامل: دیجیتالیسازی فرآیندها و بهرهگیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است که میتواند در تشخیص نشت، مدیریت کیفیت آب و پیشبینی تقاضای آب مؤثر باشد.
🔹شهر تهران با چالشهای جدی آب، از جمله کاهش تراز آبهای زیرزمینی و کاهش حجم سدها مواجه است. با توجه به این مسائل، بهرهگیری از فناوریهای دیجیتال و هوشمند برای مدیریت بهینه آب میتواند به بهبود این وضعیت کمک کند.
🔹در این دانشنامه، برای بهبود مدیریت آب شهری تهران، با تکیه بر تجارب بینالمللی، چالشهای ادغام فناوریهای هوشمند با ساختار مدیریتی و نحوه به کارگیری این الگوها با توجه به نیازهای تهران بررسی شده و نشان داده میشود که این تلاشها میتواند به یک سیستم مدیریتی کارآمد و مناسب برای آیندهای پایدار، ایمن و عادلانه کمک کند.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran