📣 تعامل مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با اندیشکده حقوق بشر و شهروندی در راستای تکریم و بزرگداشت شهروندان
🔹در راستای تعامل شهرداری تهران با اندیشکدههای فعال در حوزه حقوق شهروندی، نشست مشترکی بین اداره امور نخبگان مرکز مطالعات و اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار شد.
سعید منصوریان، معاون اجرایی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق (ع):
🔹این اندیشکده بر اساس راهبردهای ابلاغی رهبری به هیئت امنای جامعه الصادق (ع) و بیانیه رسالت دانشگاه به ویژه بند «متعهد بودن دانش و دانشگاهیان در قبال عدالت، حرمت، کرامت انسانی، حفظ نعمت های الهی و محیط زیست و مشکلات و آلام بشری» تأسیس گردیده و خود را ملتزم به «پژوهش و نظریه پردازی»، «آموزش و ترویج»، «تصمیمسازی و اقدام عالمانه» و «شبکهسازی» در ساحت حقوق بشر و شهروندی و آزادیهای مشروع میداند.
آراد قنبریزاده، مدیر شبکهسازی نخبگان مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران:
🔹این مرکز مغز متفکر شهرداری تهران و وظیفه اصلی آن انجام پژوهشهای کاربردی برای حل چالشهای شهر تهران است. موضوعات مورد پرداخت اندیشکده حقوق بشر و شهروندی، در صدر اهمیت نگاه دوره جدید شهرداری است.
🔹در پایان مقرر گردید جهت بهرهمندی هرچه بیشتر از ظرفیت این اندیشکده در حل چالشهای شهروندان تهرانی، نشستهای نخبگانی برگزار و نتایج آن به صورت مکتوب در اختیار مدیران شهرداری تهران قرار گیرد تا در تکریم و گرامیداشت حقوق شهروندان قالب بهرهبرداری باشد.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#نشست_تخصصی | سلسله نشستهای همافزایی نخبگانی شهر تهران
🔺نشست چهارم با موضوع: «هماندیشی نخبگان در حوزه اجتماعی و فرهنگی»
دبیر:
▫️ آراد قنبریزاده
🔺رئیس اداره شبکهسازی نخبگان مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
📆 دوشنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۳
🕑 ساعت ۱۰ الی ۱۲
📍خیابان خیام، ساختمان شماره ۲ شهرداری تهران، طبقه منفی ۱، سالن جلسات شماره ۱
🔸برای حضور در نشست فوق، مشخصات خود را به آیدی @rpctehran_admin ارسال نمایید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#یادداشت | پایش مستمر سلامت سازهها، گامی مهم در راستای افزایش تابآوری کلان شهر تهران
📝 کوثر یزدان نجاد، پژوهشگر فنی و عمرانی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران:
🔹سازههای بزرگ مقیاس همواره در معرض تهدیدهای مختلفی نظیر زلزله، انفجار بارانهای شدید و دیگر عوامل مخرب احتمالی هستند. با پایش مستمر وضعیت سازه، میتوان پاسخهای غیرمعمول آن را تا حد زیادی شناسایی کرد و آسیبهای احتمالی را قبل از پیشروی ارزیابی نمود.
🔹هزینههای تامین و نگهداری حسگرها و انتقال و پردازش دادهها از مسائل حائز اهمیت در انتخاب روش پایش سلامت سازهها میباشد. بررسی سلامت سازهها باید به صورت مداوم انجام گیرد، در نتیجه نیاز به سیستمی با کارایی و سرعت بالا که دقت بیشتر و هزینهای کمتر از کنترل کنندههای انسانی دارد، بسیار احساس میشود.
🔹نتایج بدست آمده از برخی تحقیقات نشان داد ایجاد خرابی تاثیر زیادی روی پاسخهای سازه در حوزه زمان ندارد؛ لذا تحلیل دادههای پایش سلامت در حوزه فرکانس نیز رواج یافت. از جمله روشهای این حوزه میتوان به تابع پاسخ فرکانسی، طیف فرکانسی و توان طیفی اشاره کرد.
🔹در این تحلیل، اطلاعات زمانی و مکانی سیگنال از بین میرود و این مشکل در مواقعی که سیگنال غیرایستا باشد، مهمتر جلوه میکند. این دلایل باعث شد تا محققین به روشهایی روی آورند که هر دو حوزه زمان و فرکانس را پوشش دهد؛ لذا روشهای حوزه زمان فرکانس ارائه گردید که از جمله روشهای این حوزه میتوان به روش طیف نگاره، تبدیل موجک پیوسته و آنتروپی موجک اشاره کرد.
متن کامل یادداشت
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
گسترش عمودی و افقی شهرها . نهایی چاپ.pdf
1.15M
📕 #دانش_شهر | رديابی نظرات مرتبط با گسترش عمودی و افقی شهرها
🔹گسترش عمودی شهرها در برابر گسترش افقی و افزایش عرصه شهرها، همواره موضوع بحث و مناقشه متخصصان از انتظامهای فکری مختلف بوده است. ردیابی نظرات ارائه شده از سوی صاحبنظران مختلف مرتبط با گسترش افقی و عمودی شهرها و جمعبندی و قیاس این نظرات بیانگر وجود سه دیدگاه متفاوت مشتمل بر "موافقت با گسترش افقی شهرها"، "مخالفت با گسترش افقی شهرها" و " ضرورت بررسی خاص زمینهای در هر شهر برای انتخاب شیوه گسترش آن" میباشد.
🔹مبتنی بر تحلیل مقدماتی ناظر بر طبقهبندی نظرات ارائه شده به منظور سادهسازی تحلیلهای پسینی، دیدگاههای متفاوت مرتبط با گسترش شهری، عموماً با تاکید بر چند جنبه (و نه تمام جنبهها)، به موافقت یا مخالفت با گسترش عمودی و افقی شهرها تأکید داشته و مخالفت یا موافقت آنها به صورت عمده ناظر بر تمام جنبههای موضوع نبوده است.
🔹نظرات مرتبط با بررسی خاص زمینهای در هر شهر (دسته سوم) از جامعیت بیشتری برخوردار بوده و از تعمیم حکم عام موافقت یا مخالفت با گسترش افقی و عمودی شهرها در آنها اجتناب شده است.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📢 #فراخوان | بررسی وضعیت زیستپذیری شهر تهران
🔹مركز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در نظر دارد مجری پروژه پژوهشی مذكور را از طریق مناقصه عمومی انتخاب نماید. متقاضیان شركت در مناقصه میبایست حداكثر تا پایان وقت اداری روز دوشنبه ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۳، پیشنهادهای خود را با توجه به RFP پروژه و در قالب فرم پیشنهاد پژوهشی (پروپوزال) به آدرس این مركز ارسال نمایند.
🔗 جزئیات فراخوان را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📢 #فراخوان | شناسایی عوامل فرهنگی و اجتماعی تاثیرگذار در چرخه مدیریت بحران شهر تهران
🔹مركز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در نظر دارد مجری پروژه پژوهشی مذكور را از طریق مناقصه عمومی انتخاب نماید. متقاضیان شركت در مناقصه میبایست حداكثر تا پایان وقت اداری روز یکشنبه ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۳، پیشنهادهای خود را با توجه به RFP پروژه و در قالب فرم پیشنهاد پژوهشی (پروپوزال) به آدرس این مركز ارسال نمایند.
🔗 جزئیات فراخوان را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 بازدید مدیر دفتر پایش برنامه، کنترل پروژه و ارزیابی عملکرد شهرداری تهران از مرکز مطالعات
🔹علاءالدینی، مدیر دفتر پایش برنامه، کنترل پروژه و ارزیابی عملکرد شهرداری تهران طی بازدید از مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران بر ضرورت تسریع عملیاتی شدن نتایج و خروجی های مطالعات انجام شده تاکید کرد.
🔹در این نشست که با حضور پژوهشگران حوزه مطالعات برنامه ریزی و اقتصاد شهری مرکز مطالعات برگزار شد، مواردی چون تشکیل کانون خبرگان (درون و برون سازی) جهت اظهارنظرهای تخصصی در موضوعات درخواستی و برگزاری نشست های تخصصی فیمابین شهرداری تهران و دانشگاه های تهران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
🔹همچنین مقرر شد جلسات مشترکی به منظور پایش وارزیابی بودجه شرکت ها و سازمان های شهراری تهران با همکاری اداره کل برنامه بودجه و مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران برگزار شود.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
#پنل_تخصصی | پرورش رفتار پایدار شهروندان تهران در مدیریت پسماند تر خانگی
سخنرانان:
▫️ ابوعلی گلزاری
🔺مدرس دانشگاه
▫️ مهدی جلیلی قاضی زاده
🔺دانشیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی
▫️ فرهاد خسروانی
🔺مدیر مطالعات خدمات شهری و محیطزیست، مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
▫️ سعید مرادی کیا
🔺متخصص در حوزه مدیریت پسماند
▫️ محمد باقر تاج الدينی
🔺عضو هيات علمی دانشگاه آزاد اسلامی - واحد تهران مركز
▫️ آزاده عسکری
🔺استادیار گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران
▫️ عرفان افشار
🔺مدیر شرکت خلاق نوآوران بازی سلامت و ایدهپرداز سالند
▫️ معصومه اشتیاقی
🔺جامعهشناس در حوزه توسعه پایدار
▫️ امیرمحمد تهمتن
🔺مدیر شناخت بازار و مصرفکننده شرکت دیجیکالا
▫️ حسین محمودی
🔺استادیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی
دبیر:
▫️ شراره عظیمی
🔺مدیر گروه مطالعات پایش و ارزیابی سیاستهای شهری
📆 سهشنبه ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳
🕑 ساعت ۹ الی ۱۲
📍خیابان خیام، ساختمان شماره ۲ شهرداری تهران، طبقه منفی ۱، سالن جلسات مرکز مطالعات
🔸برای حضور در نشست فوق، مشخصات خود را به آیدی @rpctehran_admin ارسال نمایید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت مطالعات شهرسازی و معماری
🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
#نشست_تخصصی | تاثیر تلفنهای هوشمند بر دانش و رفتار مالی نوجوانان شهر تهران سخنرانان: ▫️ اکرم افسای
📣 تاثیر تلفنهای هوشمند بر دانش و رفتار مالی نوجوانان شهر تهران
شریفی، کارشناس مدیریت مطالعات اقتصاد و مدیریت شهری مرکز مطالعات:
🔹تلفنهای هوشمند و فضای مجازی میتوانند تأثیرات مختلفی بر دانش و رفتار مالی نوجوانان داشته باشند اما در عین حال، مصرف بیش از حد تلفن هوشمند و دسترسی آسان به فضای مجازی میتواند منجر به اعتیاد، کاهش تمرکز و خرجهای نامناسب مالی شود.
آفسای، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران:
🔹در حال حاضر بازارهای مالی زیادی مانند بورس، خرید اوراق مشارکت، ارز دیجیتال و... برای یادگیری وجود دارد. این بازارها یا مکانیسم های مالی گرچه ترکیبی از سود و زیان هستند، اما باعث می شوند که نوجوانان با مفهوم ریسک پذیری که یکی از مفاهیم عمده در سواد مالی است آشنا شوند.
مهشید التماسی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران:
🔹آموزش مالی در سنین نوجوانی از اهمیت بسیاری برخوردار است و میتواند تأثیرات مثبت و بلندمدتی بر زندگی افراد داشته باشد. این آموزشها به نوجوانان کمک میکنند تا عادتهای مالی سالمی پیدا کنند و از مشکلات مالی در آینده جلوگیری کنند.
امین فرجی، رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران:
🔹بدون شک در چند سال آینده، یادگیری با موبایل امکانات جدیدتری از تلفنهای هوشمند مانند تقاطع فناوری جغرافیایی و شخصیسازی در اختیار استفادهکنندگان قرار میدهد (ادغام مکان با انسان).
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 مدیریت فرآیندهای سازمانی با رویکرد هوشمندسازی
🔹سومین نشست نخبگانی شهر تهران با موضوع «مديريت فرآيندهاي سازماني با رويكرد هوشمندسازي» با همکاری مشترک مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و شبکه نخبگانی اساتید دانشگاه تهران (عرصه) با حضور جمعی از نخبگان دانشگاهی، متخصصان و همکاران مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران برگزار شد.
🔹فرخی، مدیر امور نخبگان مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران یکی از رسالتهای اصلی مرکز مطالعات را ارتباط مستمر با نخبگان دانست و گفت: جای امیدواری است که با چابک سازی برخی از فرآیندها، امکان بهرهوری از ظرفیت نخبگان در حل چالشهای شهری افزایش یابد.
🔹قنبریزاده، رییس اداره شبکهسازی نخبگان مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، نخبگان را به عنوان سرمایههای انسانی بیبدیل و افرادی که توانایی اثرگذاری بر فرآیندهای مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دارند، معرفی کرد.
🔹بزرگی امیری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: هوشمندسازی و قاعدهگذاری بر اساس استانداردهای بینالمللی میتواند به بهبود عملکرد سازمانها کمک کند. این تحول دیجیتال نهتنها باید در فرآیندهای کاری بلکه در نتایج نهایی سازمان نیز قابل مشاهده باشد.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📢 #فراخوان | تدوین برنامه مدیریت محیط زیست سایتهای عملیاتی(مراكز عملیاتی) مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران
🔹مركز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در نظر دارد مجری پروژه پژوهشی مذكور را از طریق مناقصه عمومی انتخاب نماید. متقاضیان شركت در مناقصه میبایست حداكثر تا پایان وقت اداری روز چهارشنبه ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۳، پیشنهادهای خود را با توجه به RFP پروژه و در قالب فرم پیشنهاد پژوهشی (پروپوزال) به آدرس این مركز ارسال نمایند.
🔗 جزئیات فراخوان را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 همکاری شهرداری تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار در تحقق فروش متری مسکن
🔹رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از تدوین طرحی برای اجرائی شدن فروش متری مسکن در بازار بورس و اوراق بهادار شهر تهران با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد.
عطاء الله رفیعی آتانی:
🔹ایجاد سازوکار فروش متری مسکن می تواند گامی مهم در ایجاد ظرفیت افزایش قدرت خرید خانوار ایرانی در جهت خانه دار شدن باشد.
🔹ابزار فروش متری مسکن می تواند در هدایت پس اندازهای خرد به نفع تولید مولد استفاده شود. این ابزار با تامین مالی کم هزینه برای تولیدکنندگان محدودیت های موجود در تامین مالی از نظام بانکی را برطرف کرده و گامی بزرگ در تامین مالی برای تولید مسکن در کشور خواهد بود.
🔹عموم مردم می توانند با استفاده از ابزار خرید مسکن به صورت متری در قالب یونیت های سرمایه گذاری اقدام کنند و تضامین دریافت شده از سوی ارکان اصلی این برنامه و نظارت سازمان بورس، تضمین صد در صدی در جهت حفظ سرمایه مردم خواهد بود.
🔹مردم همچنین با بررسی و انتخاب پروژه میتوانند از ارزش معادل متراژ خریداری شده در هر پروژه استفاده نمایند و خود را در برابر فشارهای تورمی مصون نگه دارند.
🔸گفتنی است؛ مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران به تازگی طی پژوهشی به بررسی شیوههای عملیاتی اجرای طرح فروش متری مسکن پرداخته است. این روش سرمایه گذاری، یک روش پوشش ریسک در برابر تورمهای بالا است و علاوه بر این، زمینه افزایش تولید و اشتغال را نیز به همراه خواهد داشت.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت مطالعات شهرسازی و معماری 🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ مرکز مطالعا
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت مطالعات عمران، ترافیک و امور بحران
🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 راهاندازی آزمایشگاه سیاستگذاری و حکمرانی شهری
عطاالله رفیعی آتانی، رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران:
🔹این مرکز در سال ۱۴۰۱ در راستای عمل به تدابیر و فرمایشات مقام معظم رهبری در بهرهگیری از ظرفیت نخبگانی کشور، مفاد مرتبط با "بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی" و همسو با "سند راهبردی کشور در امور نخبگان"، بند "ث" ماده ۶۴ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، راهاندازی آزمایشگاه سیاستگذاری و حکمرانی شهری در کلانشهر تهران را بهعنوان ابزاری برای افزایش اعتماد عمومی به سیاستهای شهری در دستور کار خود قرارداد.
🔹آزمایشگاههای سیاستگذاری شهری با اثرسنجی سیاستها در واقع نیروی پشتیبان و مشورتی مدیریت شهری و اتاق فکر دائمی و یا موقتی هستند که در دنیای پیچیده و پویای شهر و در امر سیاستگذاری و حکمرانی میتوانند ارائهدهنده راهحلهای چندبخشی به مدیران شهری باشند و بهعنوان اکوسیستمهای نوآوری کاربرمحور و باز، مبتنی بر رویکرد سیستماتیک، خلق مشترک و ادغام فرایندهای تحقیق و فناوری در زندگی واقعی تعریف میشوند.
🔹آزمایشگاه سیاستگذاری و حکمرانی شهری با استفاده از شیوههای مبتکرانه، زمینهساز مشارکت و ایجاد شبکهای از کنشگران و متخصصان برای انجام فعالیت در سیاستگذاری و حکمرانی شهری میشود تا بتواند طیف وسیعی از ذینفعان را در فرایند سیاستگذاری درگیر کند./خبرگزاری فارس
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت مطالعات عمران، ترافیک و امور بحران 🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ م
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت مطالعات خدمات شهری و محیط زیست
🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
سياستنامه-88.pdf
522.6K
💡 #سیاستنامه_شهر | نگهداشت نخبگان در سازمانها و نهادهای عمومی: مدلها، چالشها و راهکارها
🔹نگهداشت نخبگان در سازمانها و نهادهای عمومی یکی از چالشهای اساسی در حوزه مدیریت منابع انسانی است. از بُعد روانی، تکریم نخبگان و از لحاظ شغلی نیز استقلال شغلی، چالشی بودن و کیفیت نقش، اهمیت بسزایی در نگهداشت نخبگان دارند.
🔹این سیاستنامه به بررسی مدلهای مختلف نگهداشت نخبگان در سازمانها و نهادهای عمومی پرداخته و راهکارهای کارآمد و مؤثر برای این منظور را ارائه میکند و مدلهای مختلف نگهداشت نخبگان در کنار تجربیات داخلی و بینالمللی معرفی شده است.
🏷 سياستنامه شهر بهمثابه خلاصه مديريتی و پژوهشی، متمركز بر مسئله خاص مرتبط با شهر و مديريت شهری است كه توسط مركز مطالعات و برنامهريزی شهر تهران تدوين میشود و ضمن تحليل موضوعات و مسائل مختلف، توصيههای صريح و روشن برای سياستگذاران و مديران ارشد ارائه مینمايد.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
📣 راهاندازی آزمایشگاه سیاستگذاری و حکمرانی شهری عطاالله رفیعی آتانی، رئیس مرکز مطالعات و برنامهر
📣 آزمایشگاه سیاستگذاری و حکمرانی شهری چیست؟
🔹بازنگری در شیوه سیاستگذاریهای شهری و هماهنگی آن با نیازهای جامعه یکی از اصول اساسی در همگامی مدیریت شهری و شهروندان بهحساب میآید. در راستای دستیابی به حکمرانی مشارکتی و اخذ نظرات شهروندان و کارشناسان فعال در حوزه برنامهریزی و سیاستگذاری شهری یکی از ابزارهای کاربردی؛ بهرهگیری از آزمایشگاههای سیاستگذاری شهری است.
🔹در واقع آزمایشگاههای سیاستگذاری شهری سازوکارهای نوین حکمرانی شهری به شمار میروند که از اواخر قرن بیستم بهمنظور بهینهسازی فرایندهای سیاستگذاری شهری با رویکرد داده پیشران، مبتنی بر شواهد و انسانمحور و همچنین با بهکارگیری بینش تفکر طراحی و سیستمی راهاندازی شده و در سراسر جهان توسعه یافتهاند.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت مطالعات خدمات شهری و محیط زیست 🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ مرکز
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت مطالعات خطمشیگذاری شهری
🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
📣 آزمایشگاه سیاستگذاری و حکمرانی شهری چیست؟ 🔹بازنگری در شیوه سیاستگذاریهای شهری و هماهنگی آن با
اولین آزمایش «آزمایشگاه سیاستگذاری و حکمرانی شهری» چیست؟
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران:
🔹آزمایشگاه سیاستگذاری و حکمرانی شهری بهعنوان بستری بینرشتهای، اولین آزمایش خود را با عنوان «سنجش درک خطر رانندگان شهر تهران و ارائه راهکارهای مؤثر برای تغییر رفتار ایشان» باهدف سنجش درک رانندگان از خطر در شهر تهران و بهبود رفتار ایشان، جایگزینکردن رویکرد ایجابی با سلبی بهمنظور ارتقا درک خطر و کاهش تصادفات شهری و همچنین ارزیابی اثرگذاری مداخلات آموزشی بر تغییر درک خطر توسط رانندگان را تعریف کرده است.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
💡 #سیاستنامه_شهر | راهكارهای پیشنهادی ارتقاء دسترسی پیاده به خدمات محلهای در شهر تهران 🔹آنچه در
📈 سه سناریو ارتقاء دسترسی پیاده به خدمات محلهای در شهر تهران
▫️سیاستنامهشهر، شماره ۸۰
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📢 #فراخوان | آینده استطاعت پذیری مسكن در شهر تهران
🔹مركز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در نظر دارد مجری پروژه پژوهشی مذكور را از طریق مناقصه عمومی انتخاب نماید. متقاضیان شركت در مناقصه میبایست حداكثر تا پایان وقت اداری روز شنبه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۳، پیشنهادهای خود را با توجه به RFP پروژه و در قالب فرم پیشنهاد پژوهشی (پروپوزال) به آدرس این مركز ارسال نمایند.
🔗 جزئیات فراخوان را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 یکسوم محلات تهران فرسوده است!/چرا باید شهرداری به موضوع مسکن ورود کند؟
خلیلی، مدیر مطالعات شهرسازی و معماری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران:
🔹در ۱۰ سال اخیر قیمت مسکن در تهران چندین برابر افزایش داشته که این موضوع مشکلات بزرگی را برای شهروندان ایجاد کرده است. در حال حاضر نیمی از شهروندان تهرانی مستأجر هستند. بسیاری از موضوعاتی که به صورت غیرمستقیم با مسکن در ارتباط است، در ارتباط با شهر نیز قرار میگیرند و شهرداری مسئولیت اجتماعی دارد که به این موضوعات ورود کند.
🔹مهمترین نقش شهرداری در حوزه مسکن، نوسازی بافتهای فرسوده است. تقریباً یکسوم محلات تهران فرسوده هستند. مهمترین نقش شهرداری در این محلات نوسازی و بهسازی براساس طرح تفصیلی و سند ملی بازآفرینی شهری است.
🔹رویکردهای شهرداری تهران، پای کار آوردن همه ظرفیتهای شهر و شهرداری تهران در زمینه مجوزها، عوارض، تسهیل فرآیندها برای حضور و مشارکت نهادها دستگاهها و به ویژه بخش خصوصی و … توجه به تأمین خدمات و ایجاد محلات الگو است. از همین رو، قرارگاه جهادی مسکن با هدف رفع موانع تولید مسکن، کاهش زمان صدور پروانه و فعال کردن ظرفیتهای تولید مسکن در تهران تشکیل شد؛ شهرداری تهران از ابتدا قصد تصدی گری در حوزه مسکن را نداشته و تنها به دنبال تسهیل گری است./خبرگزاری مهر
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مهاجرت نهایی چاپ-1.pdf
4.56M
📕 #دانش_شهر | جمعآوری و تحلیل دادههای مهاجرت شهر تهران بر حسب مناطق ۲۲گانه، وضعيت، چالشها و راهكارهای سياستی
🔹مهاجرت، در کنار مرگومیر و باروری از سه مؤلفه اصلی اثرگذار بر تغییرات جمعیتهای انسانی است.
🔹ازآنجاییکه تحلیلهای جمعیتی نقش مهمی در برنامهریزیهای توسعه هر کشور و منطقه بر عهدهدارند و آیندهنگری بدون تحلیل صحیح و همهجانبه مسائل جمعیتی، ازجمله مهاجرت غیرممکن است؛ لذا هدف و مسئله اصلی در این تحقیق جمعآوری دادههای مهاجرتی شهر تهران و محاسبه شاخصهای و میزانهای مهاجرتی شهر تهران با استناد به اطلاعات موجود، میباشد.
🔹شناسایی مهاجرت و تحرکات جمعیتی میتواند، از نظر کاربردی در پیشبینی آینده تحرکات جمعیتی برای برنامهریزیهای منطقهای مؤثر باشد و درنهایت به تبیین راهکار یا راهکارهایی مؤثر برای مدیریت شرایط موجود کمک کند. با توجه به دادههای ارائهشده، تلاش شده است، چالشهای این مسئله اجتماعی برای شهر تهران شناسایی و راهکارهایی برای آنها ارائه شود.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📣 توسعه شبکهسازی نخبگانی با بهرهگیری از ظرفیت اندیشکدههای شاخص شهر تهران
🔹به منظور تعامل این مرکز با اندیشکدههای تخصصی، نشست عملیاتی امور نخبگان مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران و اندیشکده زیستپذیری شهری با حضور آراد قنبریزاده، رئیس اداره شبکهسازی نخبگان مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، و اویس ترابی، مدیر اندیشکده زیستپذیری شهری برگزار شد.
🔹ترابی با عملگرا خواندن دوره جدید مدیریت شهری تهران از همکاری با مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در حوزههای مختلف از جمله بحران بی آبی شهر تهران، اثرات ساخت و سازهای عمیق در بلندیهای تهران و ... استقبال نمود.
🔹آراد قنبریزاده همکاری با اندیشکدهها را به عنوان یکی از شیوههای شبکهسازی نخبگان، عنوان نمود و گفت: تقریبا در تمامی موضوعات مطروحه، امکان همکاری اندیشکده زیستپذیری شهری با شهرداری تهران فراهم بوده و مورد استقبال مرکز مطالعات است.
🔗 جزئیات خبر را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت مطالعات خطمشیگذاری شهری 🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ مرکز مطالع
📊 پروژههای کوچک مقیاس مدیریت اقتصاد و مدیریت شهری
🔺برنامه و عناوین پژوهشی سال ۱۴۰۳ مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran
📢 #فراخوان | ارزیابی تاثیر كیفیت خاک بوستانها برسلامت كودكان در شهر تهران
🔹مركز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در نظر دارد مجری پروژه پژوهشی مذكور را از طریق مناقصه عمومی انتخاب نماید. متقاضیان شركت در مناقصه میبایست حداكثر تا پایان وقت اداری روز سهشنبه ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳، پیشنهادهای خود را با توجه به RFP پروژه و در قالب فرم پیشنهاد پژوهشی (پروپوزال) به آدرس این مركز ارسال نمایند.
🔗 جزئیات فراخوان را اینجا مشاهده کنید.
🆔 مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران | @RPCtehran