✳️ بهبود معیشت مهمتر است یا اظهارنظر درتمام حوزه ها؟!
🔹درحالیکه انتظار میرفت وزیر اقتصاد با تمرکز بر اصلاح نظام مالیاتی، مدیریت تورم و کاهش شکاف نرخ ارز، به رفع مشکلات اقتصادی بپردازد، اصرار او بر رفع فیلترینگ و پرداختن به اقتصاد دیجیتال، باعث شده تا بسیاری از کارشناسان این رویکرد را انحراف از اولویتهای اقتصادی بدانند. همتی اشاره کرده که محدودیتهای فضای مجازی به کسبوکارهای آنلاین، استارتاپها و توسعه فناوری اطلاعات لطمه وارد کرده است. اما سؤال اینجاست که آیا وزیر اقتصاد باید مستقیماً در این حوزهها اظهارنظر کند؟
🔹رفع فیلترینگ، اگرچه ممکن است در توسعه اقتصاد دیجیتال تأثیرگذار باشد، اما به خودی خود راهحلی برای مشکلات اساسی اقتصاد، ازجمله بیکاری، تورم و نابرابری اجتماعی نیست. این موضوع باید از سوی وزارت ارتباطات و سایر نهادهای مسئول پیگیری شود و نهایتاً وزارت اقتصاد میتواند در این زمینه نقش تسهیلگر را بازی کند که آن هم بسته به اولویتها تعیین میشود. از سوی دیگر، تمرکز بیش از حد بر موضوعات غیرتخصصی، انتقاداتی را در میان کارشناسان اقتصادی به همراه داشته است و باعث شده تا او از سوی برخی به غفلت از اولویتهای اقتصادی متهم شود.
🔹درحالیکه دیگر وزرای اقتصادی دولت پزشکیان کمتر مقابل دوربین ظاهر میشوند و درباره اوضاع وزارتخانه و اقداماتشان حرف میزنند، اظهارات همتی درباره فیلترینگ و FATF نمونهای از ورود به حوزههایی است که مسئولیت مستقیم آنها بر عهده وزارتخانههای دیگر است.
🔹این رویکرد نهتنها انتقاداتی را برانگیخته، بلکه سؤالات جدی در مورد اولویتبندی دولت چهاردهم و نحوه مواجهه با مشکلات اقتصادی کشور ایجاد کرده است. اگرچه توجه به اقتصاد دیجیتال و رفع موانع آن مهم است، اما باید از مسیر صحیح و با هماهنگی نهادهای مسئول انجام شود.
🔹از همتی به عنوان وزیر اقتصاد انتظار میرود تمرکز خود را بر ارائه راهکارهای عملی برای کنترل تورم، بهبود معیشت مردم و کاهش فشارهای اقتصادی قرار دهد تا جایگاه خود را به عنوان یک مدیر اقتصادی مؤثر تثبیت کند.
🇮🇷 کانال خبری گردان افسران جنگ نرم🇮🇷
@rrrbbbkhabargordan
12.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 افسر بازنشسته ارتش آمریکا:باید مراقب بود زیرا هر اقدامی علیه تاسیسات هستهای ایران، عواقب وخیمی برای اسرائیل به دنبال خواهد داشت...
🇮🇷 کانال خبری گردان افسران جنگ نرم🇮🇷
@rrrbbbkhabargordan
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴سید عبدالملک الحوثی، در مورد توطئهی اسرائیل و حامیانش بر علیه مصر هشدار داد...
🇮🇷 کانال خبری گردان افسران جنگ نرم🇮🇷
@rrrbbbkhabargordan
47.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢گزارش نفیسه کوهنورد خبرنگار ارشد BBC از داخل حرم حضرت زینب(س) و وضعیت آوارگان شیعی
🇮🇷 کانال خبری گردان افسران جنگ نرم🇮🇷
@rrrbbbkhabargordan
😷 هشدار آلودگی هوا برای ۱۰ کلانشهر
🔹سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ با اشاره به پایداری جو آورده است: افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا یکشنبه (۲ دیماه) در تهران، کرج، قم و اصفهان، دوشنبه (۳ دیماه) در تهران، کرج، قم، اراک، اصفهان، تبریز، ارومیه، مشهد، یزد، اهواز، سهشنبه (۴ دیماه) در تهران، کرج، اراک، قم، اصفهان، تبریز، ارومیه، مشهد و یزد، چهارشنبه (۵ دیماه) در تهران، کرج، اراک، اصفهان، قم، تبریز، ارومیه، مشهد و یزد و پنجشنبه (۶ دیماه) در تهران، کرج، اراک، اصفهان، قم، تبریز، ارومیه، مشهد و یزد پیشبینی میشود.
🔹در این شرایط جوی افزایش شاخص آلودگی هوا در حد ناسالم برای گروههای حساس و در صورت عدم مهار منابع آلاینده ثابت و متحرک در مناطق پرتردد شاخص آلودگی در حد ناسالم برای همه گروهها دور از انتظار نیست.
🇮🇷 کانال خبری گردان افسران جنگ نرم🇮🇷
@rrrbbbkhabargordan
✳️دستیار رئیسجمهور استعفا داد
🔹سکینه پاد، دستیار رئیسجمهور در امور پیگیریهای حقوق و آزادیهای اجتماعی که حکمش توسط پزشکیان در دولت چهاردهم تمدید شده بود با انتشار یک توئیت از سمت خود استعفا داد.
🔹به نظر می رسد عدم کارایی دولت چهاردهم و تورم ناشی از عدم بهینه اداره امور موجب عدم تمایل به همکاری با دولت پزشکیان شده است زیرا که دولت چهاردهم ضعیف تمرین دولت پس از پیروزی انقلاب است که بعلت عدم کارایی دولت و شخص رئیس جمهور،معیشت مردم به قهقرا رفته است بگونه ای که امروز خبری درفضای مجازی مبنی بر استعفای رئیس جمهور منتشر و دست به دست می شد به نظر می رسد این خبر نیز جهت آماده سازی افکار عمومی برای کناره گیری پزشکیان از ریاست جمهوری درفضای مجازی رسانه ای شده است.
آقای پزشکیان همواره در سخنرانی های خود عدم تخصص وعدم اطلاع خودازفنون اداره امور و مدیریت اجرایی را از دلایل عدم کارایی دولت برشمرده است.
🔹گفتنی است در سه ماه پس از روی کارآمدن دولت چهاردهم،قطعی مداوم برق، گاز و پیش بینی ها برای افزایش چند برابری قیمت بنزین و همچنین افزایش سی درصدی قیمت ارزو طلا...موجب ناراحتی و سرخوردگی شدید مردم و به ویژه اقشار آسیب پذیر و افرادی شده است که در انتخابات ریاست جمهوری ، تنها از روی لج بازی به پزشکیان رای داده اند .
🇮🇷 کانال خبری گردان افسران جنگ نرم🇮🇷
@rrrbbbkhabargordan
45.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥️ چه کسی به اسد خیانت کرد؟!| ترکها چگونه ایران را از خیانت مطلع کردند؟| اسد در زمان تصرف حلب کجا بود؟! | عقب نشینی سازمان یافته ارتش سوریه چگونه اتفاق افتاد؟
14.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴مادر ابراهيم رئيسى: قاتل پسرم را پيدا كنيد. مسئولين فراموشمان كردند
✍ لعنت خدا بر قاتل و قاتلین و ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 وقتی ظریف شعر فردوسی را فراموش می کند
✍وقتی رئیس خودش قرآن و نهج البلاغه رااز یادش میرود
از شاگر چه توقعی دارید... 🫠
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انگیزه حاج قاسم برای رفتن به سوریه چه بود؟
#شهید_القدس
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
🔻 ۱۱ روز دیگر تا سالروز شهادت #حاج_قاسم
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
⛔️آخرین سرعت ها در آخرین فرصت های برجام!
یکی از دلائل شتاب طرفین مناقشه برای مذاکرات مجدد پرونده برجام، نزدیک شدن به اتمام قانون برجام در اکتبر ۲۰۲۵ است.پایان فرصت در ده ماهه باقیمانده اگرمنهای روندهای مذاکره ازسوی دو طرف باشد"snap back " به معنی بازگشت قطعنامه های تحریمی علیه ایران به صورت خودکار و برابر مفاد مندرج در قانون برجام انجام می گیرد، به همین منظور هر دو طرف مذاکره به ویژه تروئیکای اروپا پرتلاش تر از ایران هستند، دلیل سرعت و شتاب آنها مبتنی بر دو نکته است، اولی آن گرفتن امتیازهای فرا برجامی است تا از رهگذر امتیاز گیری به برخی از آنها مانند محدود یت های توان موشکی دست بیابند و دومی آن ممانعت از قدرت هسته ای ست.این درحالی است که آمریکا و تروئیکای اروپا نه تنهابه تعهدات خود در قانون برجام عمل نکردندبلکه صدها تحریم جدید را علیه ایران وضع نمودند، اما ج .ا.ا .تمامی تعهدات خود را انجام داد وخسارتهای سنگین آن را نیز متحمل شد.
با این وصف تلاش دیپلماسی ایران در فرصت های باقیمانده بازگرداندن اروپا و آمریکا به قانون مندرج در برجام و لغو تحریم هاست،اما افق های روشنی بر این توفیق دیده نمیشود.
دلائلی که دست ایران را ازمنظر و نگاه حقوقی کوتاه وچشم انداز آن مبهم وغبار آلودکرده است، اولا پذیرش عجولانه و تن دادن به مفاد ناعادلانه در قانون برجام بود که به نوعی جفای بزرگی درحق ایران شد، دوماً تبعات منفی مکانیسم ماشه فقط برای ایران تعریف شده وهیچ هزینه و تاوانی برای بدعهدی طرف مقابل ملاحظه نشده است، سوماً در مفاد قانون برجام ایران ازحق شرط" Bet Right "و امتیاز آن محروم است اما در عوض این حق برای طرف مقابل دیده شده است و از همه مهمتر مکانیسم پیچیده رای گیری در شورای امنیت میباشد وچنانچه پرونده ایران از طرف کمیسیون مشترک که مرجع حل اختلاف و شکایت طرفین مناقشه است به شورا ارجاع شود،حق رای و وتو کشورهای صاحب این امتیاز طوری در سند برجام به شکل حرفه ای وماهرانه ای تنظیم شده است که به هیچ وجه تامین کننده منافع ایران نیست چون در بازگشت تحریمهاحق وتو وجود ندارد وصرفاً در عدم بازگشت تحریم هاحق وتو گنجانده شده است.به زبان ساده تر یعنی رای گیری برای بازگشت تحریم ها انجام نمی گیردبلکه برای ادامه تعلیق تحریم ها رای گیری میشود و در این صورت اگر تمامی اعضای شورای امنیت به تعلیق تحریمها به نفع ایران رای بدهند اما فقط یک عضو از پنج عضو صاحب حق وتو آن را وتو کند مکانیسم ماشه"Trigger mechanism "برابر بندهای ۳۶ و ۳۷سند برجام فعال میشودوقطعنامه های شش گانه صادره شده ماقبل آن علیه ایران "snap back "برمیگردد.
ایران همه امتیازهای یکسویه در برجام را انجام و نتیجه آن را واگذار کرده و دیگرچیزی برای از دست دادن ندارد اما درمقابل اگر اروپاوآمریکا دنبال باج خواهی وتحمیل مفاد فرابرجامی باشند بدیهی است که ایران فشار آنها را نپذیرد وخروج از ان پی تی را در دستور کارخود قرار دهدچه این که بافعال شدن مکانیسم ماشه عملاًبرجامی نیز باقی نخواهد ماند و ایران با افزایش غنی سازی به فرآیندهای هسته ای و فرمول هرآنچه که میخواهد دست پیدا میکند و این همان چیزی است که طرفین مقابل نمیخواهند و درصورت تصادم طرفین، امکان هرگونه تنش های متقابل وجود داردکه برای هر دو میتواند واجد هزینه های جانبی باشد.
البته تعارض ترامپ با سه کشور اروپایی در مناقشات فیمابین از قبیل سیاست هژمونیک و یکجانبه گرایی آمریکا وخروج از برخی معاهدات بین المللی نظیر معاهده پاریس وشورای حقوق بشر و اختلاف بر سرعملکرد ناتو و هزینه و حمایت تمام قد اروپا از اوکراین واجد فرصت های جدید برای ایران است،به ویژه برخی از اعضای اتحادیه اروپاحق بازگشت ودخالت ترامپ در فرایند مذاکره را به دلیل خروج از برجام غیر حقوقی میدانند و با این که این اعضا حق رای ندارند اما این ظرفیت را دارند که درحکم عناصر فشار برای سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان عمل نمایند.
با این توضیحات هرچند تداوم گفتگو های دوجانبه ایران باسه کشور اروپا و آمریکا برای احیای برجام چندان پرفروغ و امیدبخش به نظر نمی رسد اما شانس آن نه صفر است و نه دور از انتظارچون آنها فرآیندهای هسته ای شدن ایران را بر نمی تابند و ازطرفی بایدظرفیت های طرفین را براساس فهم زمان "episteme" درعناصری چون فرصت ها،تهدیدها،ضعف ها و قوت های جدید طرفین ارزیابی کرد.مع الوصف حداقل فایده گفتگوها تا پایان قانون برجام درمهرماه سال آتی سلب بهانه ها ومتهم نشدن ایران به خروج از برجام است،چه این که خروج ایران قبل از پایان عمر قانون برجام نیز منجر به فعال شدن مکانیسم ماشه می شد و به همین دلیل با همه خسارت هایی که متوجه ایران شد ولی از برجام خارج نشد.
بایدمنتظر ماند و دید روند گفتگوها تا روزهای آخر به کجا می انجامد.