⭕️ مشکل اساسی ما مربوط به فضای نخبگی و الیگارشی در عرصه اجرایی کشور است
👤 ابراهیم متقی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
🔹ما در فضای برجام سیاست سازش را در پیش گرفتیم که امروز عواقب این سیاست را شاهدیم و در آینده نیز عواقب آن ادامه مییابد.
🔹هر کشوری که در سیاست بین الملل از الگوی مماشات و سازش استفاده کند با سطح تصاعدی مطالبات بین الملل مواجه میشود.
🔹ذات فضای بین الملل آنارشیست و در فضای آنارشیست قدرتها آن گونه که میتوانند عمل میکنند با این وجود ما امروز اگر تمام کشورها هم از برجام خارج شوند ما نمیتوانیم خارج شویم، چون از یک سو آنها تعهدی در برابر تحریمها احساس نمیکنند، چون ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده از طرفی اگر ما سطح غنی سازی را از ۳.۷ درصد مثلا به ۴.۷ درصد برگردانیم تمام قطعنامههای سازمان ملل به صورت ماشه برمی گردد.
🔹آقای صالحی میگوید که ما خط غنی سازی را میتوانیم یک روزه به بیست درصد برسانیم و این در حالی است که حداقل دو تا سه ماه طول میکشد تا سانتریفیوژهای پی ۲ را فعال کنیم.
🔹بحث ترامپ وادارسازی است از این رو تحریمها را ادامه خواهند داد و فشارهای اقتصادی را بیشتر میکند تا یک شوک اقتصادی جدید به وجود بیاید به گونهای که این شوک آثار اجتماعی داشته باشد.
🔹گاف بزرگی که دولت در این فضا داد این بود که بخش زیادی از ذخایر ارزی کشور را در قضیه ثبت سفارش از دست داد. معتقدم که اگر دولت روزانه سه میلیون دلار به بازار تزریق کند به خوبی امکان کنترل بازار را دارد البته این مسئله مشروط بر این است که مداومت داشته باشد.
🔹آمریکا ۴۷۰ پایگاه نظامی در نقاط مختلف دنیا دارد و تنها ۷۰۰ میلیارد دلار هزینه پنتاگون است و ۸۰ تا ۹۰ میلیارد دلار نیز هزینه اقدامات منطقهای آنهاست.
🔹سوال بنده از آقای ایزدی و سجادی که در آمریکا بوده اند این است که آیا دانشجویان آمریکایی نیز در مورد بودجه نظامی این کشور سوال میپرسند؟ واقعیتی که در کشورمان وجود دارد این است که مثلا تا بحث گرانی پیش میآید آن را به حوزه نظامی و امنیتی میکشانند.
🔹مشکل اساسی ما مربوط به جامعه نیست بلکه مشکل مربوط به فضای نخبگی و الیگارشی در عرصه اجرایی کشور است که برای وضعیت موجود مشکل ساز شده است./ فارس
@Atash_be_ekhtiar14