تأملی در امر تحول:
-گاهی تندرویها آسیبی بسیار سهمگینتر از کندرویها دارد، تحول تک بعدی نیز همینگونه است. نمونهای از آن در درس بیستوهشتم کتاب «طرح کلی در اندیشه اسلامی در قرآن کریم» در ارزیابی تمدن قرن سوم و چهارم اسلامی بیان شده است.
تحول پایدار صرفاً با همراهی امام امت و از راه و طریقی که برای عموم مردم میسر است صورت میگیرد، همواره مسیر صعود عمومی به قلهها از مسیر کوهنوردان قهار متفاوت است. بزرگی امامت و ولایت نیز در همین نکته است.
ب
رای صعود عمومی گاهی باید مسیر طولانیتر را انتخاب کرد و گاهی لازم است برای تأمین امنیت و موفقیت همگانی در فتح قله، سراشیبی را انتخاب کرد! هر چند چشم ظاهربین و فکر عجولانهی عدهای این را خلاف جهت رسیدن به قله تلقی کنند!
و عجیب نیست که گاهی رَهزن امت یک کوهنورد قهار است که مردم را به مسیری که به قله نزدیکتر است دعوت میکند! و همچنین بسیار نزدیکتر به سقوط و هلاکت!
باید با ولی در مسیری که او میرود بود هر چند اگر به سمت بنبست رُود پرخروش نیل باشد در دل سیاه شب. چرا که مطمئنیم إن معه ربنا....
- باید توجه داشت که طرح تحولی هر مقطعِ تاریخی متفاوت است.
کشف وضع مطلوبِ میسور و ممکن هر مقطع و تدوین نقشه راه آن بر عهدهی ولی امر آن مقطع تاریخی است.
برخی طرحها که برای تحول مطرح میشود شاید زمان آن قرنی بعد باشد، اصرار به اجرای عمومی آنها بیشک جامعه را دچار عقبگردی سهمگین میکند که بازگشت به نقطه اولیه، قرنها طول خواهد کشید.
- در طول تاریخ اسلام و در دوران انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی مصادیق فراوانی در عرصههای گوناگون در این زمینه وجود دارد که توجه و بازخوانی آنها بسیار راهگشا خواهد بود. حفظ و امضاء برخی ساختارها و رویهها در عین تأکید به لزوم تحول از این جمله است.
در این میان باید توجه داشت برخی مسیرهای پیشنهادی برای فروپاشی و عبور از ساختارهای فعلی برای تحقق تحول همان خواست دشمن است که عمدتاً ناآگاهانه توسط کوهنوردان قهار توصیه و پیگیری میشود.
🆔
https://eitaa.com/abbasebayat