یک بام و دو هوای آمریکا در پرونده یمن و مأرب
گزارش لقمان عبدالله از سیاست آمریکا در قبال نبرد یمن و مأرب
شعار آمریکا و جو بایدن در فشار به سعودی برای اتمام جنگ در 2021، دیری نپایید و با پیشرویهای گسترده انصارالله در جنوب مأرب، واشنگتن نیز سیاست خود را تغییر داد و به حمایت مجدد از عربستان روی آورد.
آمریکا برای توجیه عملکرد خود، جنگ مأرب را به عنوان دفاع سعودی از خود طبقه بندی کرد و با این امر، ارسال سلاحهای جنگی جدید به عربستان را توجیه کرد. این طبقه بندی با هدف بازگشت به ارائه پشتیبانی اطلاعاتی، لجستیکی و فنی برای به اصطلاح، کارزارهای دفاعی در میدان نبرد، به ویژه در مأرب و شبوه و همچنین ممنوعیت قاطعانه و جدی عملیات مبارزه با ارسال اسلحه برای انصارالله انجام شد.
مدیریت نبرد و هماهنگی بین جبهه ها توسط ائتلاف و همچنین بالا رفتن توان فنی و اطلاعاتی و آمادگی بالای نیروی هوایی سعودی از نظر سرعت و دقت در حملات، تفاوت با ماه های گذشته را نشان میدهد که ثمره حضور فرماندهان آمریکایی است.
فرماندهان آمریکایی در استفاده گسترده از پهپادهای شناسایی و مجهز به موشک برای بمباران اهداف انسانی و زیرساختی، همچنین هماهنگی بین نیروها در جبهه شبوه و مارب و مدیریت تیمهای ویژه آمریکایی در میدان به کمک نیروهای ائتلاف متجاوز به رهبری سعودی آمدهاند.
مهمتر از موارد مذکور، واشنگتن بر اساس تشخیص خود، با برداشتن محدودیتهای قبلی برای جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، مرگ مردم یمن بر اثر بمباران را خسارت جانبی در جنگ نامیده و بانکی از اهداف بهروز شده را به سعودیها تحویل داده است.
آمریکاییها همچنین از امارات برای شرکت دادن نیروهای خود به ویژه نیروی هوایی و زمینی ارتش در جنگ بویژه در نبرد شبوه دعوت کردند. بنابراین، ابوظبی برخی از رهبران شبهنظامی که در امارات اقامت داشتند را با موافقت عربستان به یمن بازگرداند و در آنجا پول، سوخت و مهمات به آنها داد، همچنین نیروهای عمالقه را از ساحل غربی به شبوه آورد. آنها با حمایت آمریکا از فرودگاه عتق استان شبوه به عنوان مرکز فرماندهی عملیات نظامی و لجستیکی و تنها باند آن برای فرود هواپیماهای نظامی و هواپیماهای تدارکات لجستیکی که از امارات می رسید، استفاده میکردند.
در بعد سیاسی نیز دیپلماسی آمریکا، نبرد مارب را جزء منافع مهم خود در خاورمیانه تعریف کرد و آن را در راس دستور کار تیم لندرکینگ فرستاده آمریکا به یمن قرار داد به صورتی که در یکی از مذاکرات، لیندرکینگ با زبانی تند تهدید کرد که اگر نبرد مأرب متوقف نشود، آمریکا، روش دیگری را برای توقف آن پیش خواهد گرفت.
مارب، در اظهارات دیگر مقامات آمریکایی در بخشهای روابط خارجی، امنیت ملی و دفاعی نیز غایب نیست، زیرا آنها به صورت هفتگی، تهدیداتی را علیه طرف یمنی ابراز میدارند. رسانه های آمریکایی به همراه اسرائیلی ها و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز از این سیاست پیروی می کنند.
در اینجا، این سوال مطرح می شود که چرا آمریکایی ها، جلوگیری از آزادسازی مارب را ضروری میدانند؟ به نظر میرسد که کشورهای متجاوز به یمن با حمایت مستقیم واشنگتن بر این باور هستند که آزادسازی شهر مأرب و اداره نفت وادی توسط انصارالله، مسیر و سرنوشت جنگ را تغییر خواهد داد.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 |
@Sepah_Qodds | 🇮🇷