🔰تأثیر رقابتهای ژئوپلیتیکی سعودی و امارات در «حضرموت» بر بیثباتی و چندپارگی سیاسی یمن
🔻 در اکتبر سال 2024 سعودی میزبان مذاکراتی برای احیای «شورای ملی حضرموت» (HNC) و شخصیتهای سیاسی و قبیلهای این استان برای مهار نفوذ امارات و «شورای انتقالی جنوب» (STC) بود.
🔻 سعودی تلاش دارد با اعمال فشار بر امارات از کاهش نفوذ و قدرت خود در حضرموت جلوگیری کند. ریاض به طور سنتی حضرموت را نقطه دسترسی به «دریای عرب» تلقی میکند که به این کشور اجازه میدهد مسیرهای تجاری و صادرات انرژی خود را متنوع سازد. این استان میتواند با کاهش وابستگی به «تنگه هرمز»، عمق استراتژیک پادشاهی را گسترش داده و قدرت و نفوذ منطقهای خود را در اقیانوس «هند» تثبیت کند.
🔻 از جمله اهداف امارات تأمین امنیت انرژی و مسیرهای تجارت دریایی در امتداد دریای عرب و دستیابی به قدرت دریایی برای تکمیل حضور خود در «عدن»، «حدیده»، «تعز»، «شبوه» و «سقطری» است. چنین اهدافی به حفاظت از منافع امارات در اقیانوس هند کمک و امکان کنترل بنادر یمن را فراهم می کند و به آن اجازه میدهد موقعیت بندر «جبلعلی» امارات را تقویت کند که در این راستا به تقویت گروههای جدایی طلب پرداخته و با گروههای مورد حمایت سعودی (القاعده و حزب اصلاح) مقابله میکند.
🔻 از طرفی اقدامات سعودی و امارات مؤید این گزاره است که علیرغم اختلافات، به طور ضمنی بر سر حفظ یک دولت ضعیف در منطقه تحت نفوذ خود در یمن توافق دارند.
#یمن
#سعودی
#امارات
🇾🇪یمنالاسلام🇾🇪
@Akhbare_Yaman