«محسن آیت» فرزند این شهید والامقام نیز معتقد است که
پدرش در روزهای آخر حیات خود، از این که پس از خلع بنیصدر، مجدداً افرادی با تفکرات انحرافی قدرت گرفتهاند، ناراضی بود و حتی در روز شهادتش که رأی اعتماد به کابینه شهید باهنر مطرح بود، نگران سپردن سمتهای حساس به اشخاصی با سوابق نامطلوب بوده است. پس از رأی اعتماد مجلس به وزارت خارجه کابینه شهید باهنر هم وی میگفت که اگر انفجار هفت تیر روی نداده بود، در مجلس، اینقدر تنها نمیماندم و افراد بیشتری با من در مخالفت با وزارت او همراهی میکردند.
وی افزوده است: با توجه به مواضع سیاسی شهید «آیت» در رویارویی با طیف وسیعی از مخالفان تفکر راستین انقلاب اسلامی، موارد مبهمی در این حادثه وجود دارد و مثلاً این اطمینان وجود ندارد که آیا تنها گروه مشارکتکننده در ترور وی، مجاهدین خلق بودهاند یا مجموعههای دیگر هم به نوعی در این ماجرا نقش داشته و احتمالاً انجام برخی هماهنگیها را به عهده داشتهاند.
«محسن آیت» در توضیح این ابهامات گفته است: یکی از محافظان شهید آیت درست شب قبل از ترور عوض شده بود که این مسئله در آن شرایط بسیار عجیب میکرد. پاسداری که در زمان ترور همراه ایشان بود، مهارت کافی نداشت و نه تنها اقدامی برای دفاع از شهید آیت به عمل نیاورد، بلکه عملاً در صندلی عقب خودرو و پشت سر ایشان پناه گرفت.
وی تأکید کرده است: چهره فردی که به عنوان ضارب اصلی معرفی و مجازات شد، با چهره کسی که به ایشان تیراندازی کرد شباهت کامل نداشت. فردی که پدر را به رگبار بست، فردی با محاسن مشکی بود؛ اما فردی که به عنوان ضارب وی محکوم شد، بور بود و شاید لازم میبود که برای روشن شدن قضیه، تحقیقات مفصلتری صورت بگیرد.
«محسن آیت» گفته است: با توجه به این که ضارب معرفی شده، عامل بیش از 20 مورد فعالیت تروریستی بوده است و اعتراف به ترور شهید آیت، تغییری در مجازات او به وجود نمیآورده است، این امکان وجود دارد که برای فرار ضارب اصلی، اجرای ترور را به عهده گرفته باشد.