.
🎵 چند نکته دربارۀ موسيقى حرام 🎵
❶ هر موسيقى كه به نظر عرف موسيقى لهوى و مطرب و مناسب با مجالس عيش و نوش باشد، حرام محسوب مىشود. و تشخيص آن به نظر عرف است.
❷ اگر موسيقى از نوع حرام باشد، گوش دادن به آن جايز نيست هرچند در شخص تأثير نداشته باشد.
❸ موسيقى مطرب حرام است، كوتاه باشد يا بلند، در ايام شادى باشد يا عزا، سنتى باشد يا مدرن و...
❹ موسيقى مطرب موسيقى است كه انسان را از حالت عادى خارج نموده و از ياد خدا غافل سازد و به بى بند و بارى و گناه دعوت نمايد.
❺ تهيه و تكثير و نگهدارى ابزار موسيقى مطرب حرام است.
❻ معيار تشخيص موسيقى حرام، با عرف متدينين است.
––•(-• فلسفه تحريم موسيقى •-)•––
✅ موسيقى به دليل آثارسوء فراوانى كه بر روح و روان انسان دارد، حرام شده است. در اينجا به چند نمونه از آثار زيانبار موسيقى اشاره مىشود:
1⃣⇐ ضعف اعصاب و اختلال حواس و بىارادگى
🎼موسيقى تحريكاتى در اعصاب «سمپاتيك» و «پاراسمپاتيك» به وجود مىآورد كه درنتيجه، تعادل اعصاب به هم مىخورد و انسان دچار ضعف اعصاب مىگردد.
🤕ضعف اعصاب نيز خود،امراض ديگرى از قبيل اختلال حواس، پريشانى، جنون، ثقل سامعه و... به وجود مىآورد.
🍂 به علاوه موسيقى به سبب ايجاد هيجانات روحى و مغزى، گاهى منجر به حملۀ قلبى يا سكته و مرگ ناگهانى مىگردد. اصولاً شنيدن موسيقى و كنسرت، در اعصاب، يك نوع اثر تخديرى ايجاد مىكند. گاهى آنچنان شديد كه شنونده را مانند افراد بهت زده مىسازد. و لذت فوقالعادهاى كه افراد ازآن مىبرند از همين اثر تخديرى است.
👌واضح است كه اين گونه تخديرها، زيانهاى فراوانى دارد و اگر شدت يابد، گاهى ممكن است عقل و انديشه را اسير جذبۀ آهنگهاى تند موسيقى كند به طورى كه نتواند خوب و بد را از هم تميز دهد و بىپروا دست به حركات و اعمال ناشايست بزند.
🔥موسيقى، گذشته از ركود فكرى، رفته رفته انسان را در كارها سست و تنبل وبىاراده و لاابالى بار مىآورد، تا جايى كه گاهى كارهاى ضرورى از انسان، فوت مىشود و سرمايۀ جوانى و عمر و نيروى كار و فعاليت و ابتكار خود را به رايگان از دست مىدهد. تجربه نيز ثابت كرده است اشخاصىكه زياد سرگرم موسيقى هستند،اغلب افرادى بىاراده و مسامحه كار و در مقام تعقل و تفكر راكد و ضعيفند و پيشرفت چشمگيرى در زندگى ندارند.
💬 ادامه دارد.....
#احکام_شرعی
❪❪نـشـࢪایـن مطلب ضࢪوࢪے وضمناًصـادقـہ جـاریـہ هم مے بـاشـد❫❫
……………………………………
join:➣
@repentance