🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
☀️
روزمان را با قرآن شروع میکنیم☀️
🌺
سوره انعام آیه (73)👇
وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ بِالْحَقِّ وَيَوْمَ يَقُولُ كُن فَيَكُونُ قَوْلُهُ الْحَقُّ وَلَهُ الْمُلْكُ يَوْمَ يُنفَخُ فِي الصُّوَرِ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ وَهُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ (73)
و او كسى است كه آسمان ها و زمين را به حقّ آفريد و روزى كه بگويد: موجود شو، بى درنگ موجود مى شود، سخن او حقّ است. (و روز قيامت) روزى كه در »صور« دميده مى شود، حكومت تنها از اوست، داناى غيب و شهود است و اوست حكيم و آگاه.
🌺
تفسیر نور(آیت الله قرائتی)👇
✨ آفرينش، حكيمانه و هدفدار است. «بالحقّ» البتّه به اين نكته در آيات متعدّدى اشاره شده است، از جمله: «و ماخلقنا السموات و الارض ومابينهما باطلاً» (388)
✨ براى اراده ى خداوند، هيچ مانعى نيست. «كن فيكون»
✨ غيب و شهود، نهان و آشكار، براى خداوند يكسان است. «عالم الغيب و الشهادة»
✨ مبناى حكومت الهى بر حكمت و علم است. «له الملك ... و هو الحكيم الخبير»
✨ در قيامت، جلوه و نمود قدرت الهى بر همه آشكار مى شود، چون آنجا اسباب و وسائل كارساز نيست. «له الملك»
🌺🌺🌺
🍃388) ص، 27.
🌺
نڪتھ ها👇👇👇
🍃✨ در قرآن دو نوع دميدن در صور آمده است: يكى ويرانگر و ديگرى برانگيزنده ى مردم براى رستاخيز. در اين آيه، يك بار آن مطرح شده است، امّا در آيه 68 سوره ى زمر، دميدن در دو صور مطرح است: «و نُفِخ فى الصّور فَصَعِق مَن فى السموات و مَن فى الارض الاّ مَن شاءاللَّه ثمّ نُفِخ فيه اُخرى فاذا هم قيام ينظرون»
🍃✨ اگر در آيات قبل، سخن از تسليم بودن در برابر خدا و اقامه ى نماز بود، اينجا علّت آن ذكر شده كه آفرينش به دست اوست، او آگاه و حكيم است و از هر چيز با خبر است.
🍃✨ امام صادق عليه السلام درباره ى «عالم الغيب و الشهادة» فرمودند: غيب آن است كه هنوز نيامده و شهادت آنچه كه بوده است مى باشد. (387)
🌺🌺🌺
✨387) معانى الاخبار، ص 146.
#قرآن #تفسیر
@Antiliberalism