🍃
بسم الله الرحمن الرحیم🍃
☀️روزمان را با قرآن شروع میکنیم☀️
🌺سوره اعراف آیه (19)👇
وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلاَ مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلاَ تَقْرَبَا هَـذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ (19)
و اى آدم! تو و همسرت در آن باغ (بهشت گونه) ساكن شو و از (هرگونه و هرچه و) هرجا خواستيد بخوريد، و(لى) نزديك اين درخت نشويد كه از ستمكاران (بر خويش) خواهيد شد.
🌺تفسیر نور(آیت الله قرائتی)👇
✨ ابتدا موارد مجاز و راه هاى صحيح را باز كنيد، سپس موارد ممنوع را گوشزد كنيد. «فكُلا... لاتقربا»
✨ نزديك شدن به حرام و مناطق ممنوعه ى احكام الهى، آلودگى به گناه را به دنبال دارد. «لاتقربا... فتكونا...»
✨ با بودن راه مجاز «فَكُلا»، راه ممنوعه رفتن ظلم است. «فتكونا من الظالمين»
🌺نڪتھ ها👇👇👇
🍃✨ مشابه اين آيه، در سوره ى بقره آيه ى 35 نيز گذشت.
🍃✨ امام رضا عليه السلام در مورد اينكه شجره اى كه مورد نهى قرار گرفت آيا گندم است يا انگور و يا چيز ديگرى، مى فرمايد: چون درختان بهشتى ميوه هاى متنوّعى مى دهند، تمام اقوال را شامل مى شود. (37)
🍃✨ خداوند اراده كرده بود كه انسان به عنوان خليفه ى او در روى زمين زندگى كند، «انّى جاعل فى الارض خليفة» (38) و براى نشان دادن اين شايستگى به ديگران، حقايقى را به انسان تعليم داد، آنگاه دستور سجده بر او را داد و در بهشت قرارش داد و سپس اوّلين تكليف را به او فرمان مى دهد و موضوع تعهّد و مسئوليّت و اختيار شروع مى شود و پس از آن مجازات تخلّف از تكليف و ورود به زمين و تلاش براى تكامل صورت مى گيرد و همه ى اين مراحل بر پايه ى علم الهى صورت گرفت، چنانكه حضرت على عليه السلام پس از بيان اين مراحل واستقرار انسان در روى زمين مى فرمايد: علم خداوند در مورد او به وقوع پيوست. (39)
🍃✨ در اين كه مراد از «جنّة» و بهشتى كه آدم در آن ساكن بود چيست، اقوال مختلفى بيان شده است؛ بعضى آن را همان بهشت موعود مى دانند و خلود و جاودانگى در آن را از آنِ كسانى مى دانند كه به واسطه ى عمل و جزا داخل آن شده اند، و در مورد غير آن چنين نيست، چنانكه پيامبر صلى الله عليه وآله در شب معراج وارد آنجا شد و برگشت. امّا امام صادق عليه السلام فرمود: بهشت آدم، يكى از باغهاى دنيا بوده است. (40) زيرا در بهشت موعود، امر و نهى و تكليف وجود ندارد.
🌺🌺🌺
✨37) عيون الاخبار، ج 1، ص 306
✨38) بقره، 30
✨39) نهج البلاغه، خطبه 91
✨40) تفسير اثنى عشرى
#قرآن #تفسیر
@Antiliberalism