متن شبهه:
از احادیثی که هیچگاه در هیئتها و منبرها گفته نمیشود:
هرگاه دیدید که روحانیون و علما به دنیا تمایل پیدا کرده و بر آستان حکام حضور یافتند (وارد بازیهای سیاسی شدند) پس از علم آنها بهره نگیرید و پشت سر آنها نماز نخوانید.... (کنزالعمال ج ۱۰ ص ۱۸۳)
پاسخ شبهه:
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 اولا کتاب کنزالعمال نوشته متقی هندی، نه تنها در بین شیعه، بلکه در بین اهل سنت هم دارای اعتبار کافی نیست و روایتهای آن قطعی نیست.
🔹 ثانیاً بر فرض صحت حدیث، منظور از حکام، حکام جور است، همانطور که با توجه از عبارت «تمایل به دنیا» در ابتدای روایت هم معلوم است. بنابراین ورود در مباحث سیاسی برای یاری حق و حقیقت، نه تنها اشکال ندارد، بلکه وظیفه است که مختص قشر خاصی نیست. آیا میتوان گمان برد که مثلاً وقتی امام زمان علیهالسلام ظهور کردند، علما باید از ورود در مسائل حکومتی خودداری کنند؟ اساساً اگر علما و دانشمندان و آگاهان به دستورات الهی مناصب حکومتی را برعهده نگیرند، پس لابد باید جاهلان و بیسوادان به این مهم بپردازند.
🔹طبیعی است که علم و دانش شرط کافی برای مناصب مدیریتی نیست و توان مدیریتی و صفات دیگری مانند تقوا هم لازم است، اما قطعاً علم و دانش، شرط لازم برای هر سمت مهمی است.
رسول خدا ص میفرماید:
مَنْ أَمَّ قَوْماً وَ فِيهِمْ مَنْ هُوَ أَعْلَمُ مِنْهُ وَ أَفْقَهُ لَمْ يَزَلْ أَمْرُهُمْ إِلَى سقال سَفَالٍ إِلَى يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ .
پيامبر خدا صلي الله عليه و آله فرمود: هر كه بر قومي رهبري كند و در ميان آنان فردی داناتر و دين شناستر باشد، كار آن قوم پيوسته تا روز رستاخيز رو به تباهي رود. (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ج ۲، ص ۲۰۶)
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات و شایعات جهت عضویت
@Antishobhe 👈👈👈