⛔️ متن شبهه: ⛔️
🔴دو تکنسین فوریتهای پزشکی در اسرائیل...
یکی از آنها، عربِ مسلمان، رو به قبلهاش در حال عبادت است، دیگری که یهودی است رو به قبلهاش (بیتالمقدس) راز و نیاز میکند.
یک قاب تصویری قابل تامل و زیبا از زندگی آزادانه ادیان در کنار هم خاصه برای خدمت به بشریت.(عکس)
اگر آخوندها در همه ی ادیان نباشند، دین نفس میکشد و تطهیر میشود . تنفر و کبر را آخوندها به ادیان تزریق میکنند والا مردم خودشان بهتر از هر کسی میدانند چگونه با خدایشان کنار بیایند.
🔆 پاسخ: 🔆
@Antishobheh
🔵 باید دقت کرد اصولاً یک عکس، یا یک فیلم نمی تواند پایه ی یک ادعا و استدلال صحیح قرار بگیرد. در این متن پایه ی شبهه ای که مطرح کرده یک عکس هست که اصلا مشخص نیست حقیقتش چیست.
اگر بخواهیم در دایره ی اراده ی منتشر کنندگان عکس و متن قرار نگیریم، ابتدا باید اصل شبهه را مشخص و درک کنیم.
اصل شبهه بر می گردد به یک تفکر بسیار خطرناک و قدیمی (که یکی از افرادی که آن را مطرح کرد دکتر شریعتی بود.) و آن ایده ی شیطانی "اسلام منهای روحانیت" است. این شبهه به انحای مختلف می خواهد چنین القاء کند که بین دین و مردم، خدا و بندگانش واسطه ای نیاز نیست.
❗️یادمان باشد هرجا به حقیقت روحانیت و مبلغین راستین دین هجمه و حمله شد، در واقع اصل دین نشانه گرفته شده و نباید گول ظاهر دینی آن را خورد.
🔸اگر بخواهیم جواب مختصر بدهیم.می توان یک جواب عقلی داد و یک جواب نقلی.
🔺جواب عقلی به شبهه:
هر تخصصی نیاز به متخصص دارد و کسی نمیتواند این حرف احمقانه را بزند که چه نیاز هست به طبیب. مردم خود درمان دردهایشان را بهتر بلدند!
دین هم یک تخصص است و متخصص می خواهد. در نتیجه واجب است افرادی این تخصص را پیدا کنند، چرا که همه در حد تخصص نمیتوانند دین شناس شوند و منطقی هم نیست هر فردی همه ی تخصص ها را فراگیرد.
❗️چند نکته:
۱.اگر کسی بگوید دین امری تخصصی نیست، باید پرسید پس چرا وقتی برای خیلی ها شبهه ای پیش می آید خودشان نمیتوانند جواب آن را پیدا کنند؟ حتی برای کسی که مذهبی است، حتی برای یک طلبه گاهی شبهاتی پیش می آید که از استادش سوال میکند. این شبهه برای یک نفر شبهه و محل تردید است، ولی برای کسی که علم دینی دارد، یک مساله ی "حل شده" و دارای پاسخی روشن است.
۲. چرا در مسایل دینی مردم از گروه خاصی که روحانیت می باشند، سوالات خود را می پرسند؟!مگر به قول نویسنده ی متن، مردم خودشان بهتر با خدایشان کنار نمی آیند!
فرض کنید هیچ روحانی و طلبه ای وجود خارجی نداشت. در حال حاضر که با وجود علما بیشتر مردم اینقدر به دین خود ناآگاه هستند و اتفاقا خیلی از مسایل زندگی خود را هم از علما سوال می کنند و از طرفی اختلاف نظرها هم وجود دارد، اگر متخصصان دین نبودند چه می شد؟
۳. آیا تمام نظرات شخصی مردم و حتی متخصصان درست است! آیا می شود نظرات متضاد، همه ی نظر واقعی دین باشد؟ قطعا خیر . پس ملاک و معیار این وسط چیست؟ چه کسانی باید به شناخت این معیارها و سپس شناخت حقیقت دین برسند؟ پس این یک تخصص است.
💠جواب نقلی و دینی:
در یک روایت که به آیه ی مهمی از قرآن هم در آن اشاره شده آمده:
"عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ: تَفَقَّهُوا فِي اَلدِّينِ فَإِنَّهُ مَنْ لَمْ يَتَفَقَّهْ مِنْكُمْ فِي اَلدِّينِ فَهُوَ أَعْرَابِيٌّ إِنَّ اَللَّهَ يَقُولُ فِي كِتَابِهِ : «لِيَتَفَقَّهُوا فِي اَلدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذٰا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ»
(الکافي , جلد 1 , صفحه 31)
ترجمه: على بن حمزه گفت: از امام صادق (ع) شنيدم كه مىفرمود: تفقّه در دين كنيد و دين را خوب درك نماييد، زيرا هركس كه دين را خوب نفهمد بيابانگرد و ناآگاه است، به راستى خدا در كتاب خود مىفرمايد: «تا دين را خوب بفهمند و دانش اندوزند و چون بازگردند قوم خود را بيم دهند (آثار زشت گناه و قانونشكنى را برايشان تشريح كنند)»
❗️حالا ببینید تفاوت حقیقت و واقعیت با دروغ و نیرنگ و تزویری که دین ستیزان حتی به نام دین شب و روز در حال القاء هستن، از کجا تا کجاست.
🔅اما یک تلنگر🔅
برای حفظ دین و باورهایمان هم نیاز به علم و ارتباط با یک عالم ربانی هست و هم تقوا و ایمان وگرنه لغزشها و انحرافات دینی خیلی به تدریج و خاموش و بی صدا در ما رخ می دهد.
✍
#رمضان_زاده
✅با آنتی شبهه آگاهانه بپذیریم 👇
@Antishobheh