«عقلانیت»
🌀 در این شرایط اقتصادی چه نیازی به فضا داریم؟
🌀 آیا صنعت فضایی، صنعتی فانتزی است؟
✅ پاسخ اینستکه:
🌟 ماهواره یکی از صنعتهای برتر است و موفقیتهای بزرگ در حوزههای نظامی، مخابراتی و ارتباطی حتی کشاورزی و صنعتی وابسته به آن است. اهمیت حضور در این فضا بهگونهای است که اگر در آینده کشوری درفضا حضور نداشته باشد، نمیتواند در زمینههای حملونقل، اکتشافات معدنی، کشاورزی، آب و حتی امنیت ملی حرفی برای گفتن داشته باشد. این درحالیستکه ارزش تصاویر ماهوارهای 30 برابر هزینه اولیه آن است؛ البته این رقم در شرایط غیرتحریم برآورد میشود؛ در شرایط تحریم رقمها چند برابر محاسبه میشود.
🌟 ایران در ۱۰ سال گذشته توانسته است به چرخه کامل فناوری فضایی دست پیدا کند که شامل ساخت ماهواره، پایگاه پرتاب و پرتابگر، ایستگاه دریافت، کنترل و داده میشود.
🌟 امریکا در سال 1961 و در بدترین شرایط اقتصادی، هیجده و نیم میلیارد دلار در صنعت فضایی سرمایهگذاری کرد و اکنون هم اولین کشور در عرصه سرمایهگذاری در فضا است. آمریکا در حال حاضر سالانه حدود هشت میلیارد دلار صرف مأموریتهای فضایی میکند که این رقم در طول ۵۰ سال گذشته به بیش از ۴۸۰ میلیارد دلار رسیده است.
❎ این نکته را باید توجه داشته باشیم که واقعاً کشور با سختیها و مرارتها و در شرایط تحریمی به این نقطه رسیده که در ردیف ۹ کشور فضایی جهان قرار گرفته و درمنطقه میز رتبه نخست را دارد. بیش از ۹۰ درصد قطعات ماهواره در داخل ساخته شده و پایگاه فضایی کاملاً بومی است.
🔘 اقتباس از فرهاد مهدوی