«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٢٢ )
📣 پرسشهایی که ما را به تصور صحیح جامعهٔ مهدوی نزدیکتر میکند
🔹 در جامعهٔ مهدوی، رشد عقلانیت چگونه بوجود میآید؟ ریشهٔ فزونی نعمات از کجاست؟ اینکه دشمنان از حضرت میترسند، بیشتر از قدرت شمشیر اوست یا از شدت محبت یارانش به او؟ آیا این محبت و ولایت، خود مهمترین عامل رشد همان عقل و درایت در بین انسانها نیست؟
🔹 وضعیت گناه کارها چگونه خواهد بود؟ آیا خوب شدن اجباریست یا شرایط، اجازهٔ بد شدن نمیدهد؟ آیا گناهکاران بلافاصله رسوا و اعدام میشوند؟
🔹 نحوهٔ مشارکت مردم در حکومت حضرت چگونه خواهد بود؟ چه مقدار قانون در جامعه وجود خواهد داشت؟ ضمانت اجرای این قوانین چیست؟ چه مقدار سختگیری در اجرای قوانین بکار گرفته خواهد شد؟ چه مقدار از مسئولیت ادارهٔ جامعه بجای قانون، به عهدهٔ اخلاق قرار میگیرد؟چگونه اخلاق و معنویت در جامعه توسعه پیدا میکند که بتواند جای بسیاری از قوانین اضافی و بیاثر را بگیرد؟
🔹 در زمان موعود، تبلیغات دینی چگونه خواهد بود؟ چگونه مردم به دین جذب میشوند؟ آیا هنرمندان میتوانند حتی به نفع خدا، مردم را فریب دهند؟ چه کسانی میتوانند هنرمند بشوند؟ آیا هنرمندان میتوانند فریبکارانه حرف بد خود را در تصویری بظاهر خوب به خورد مردم بدهند؟ حکومت یا مردم، کدامیک بیشتر بر چگونه بودن محصولات هنری نظارت خواهند داشت؟
🔹 رسانهها تا چه حد به حقیقت گویی رو میآورند و چقدر مصلحت اندیشی میکنند؟ افشاگری بدیها، تا چه اندازه در ادارهٔ جامعه کمک خواهد کرد؟ آیا رسانه، رکن جامعهٔ مهدوی هم خواهد بود؟ آیا محصولات رسانهای کنترل و سانسور هم خواهند شد؟ یا شدت آگاهی مردم و درایت مخاطبان، حکومت را از نظارتهای فوق العاده و بیثمر بینیاز میکند؟ مدیران رسانه چه کسانی به چه ویژگیهایی خواهند بود؟
🔹 این پرسشها علاوه بر روشنگری، میتوانند از دینگریزانی که از جامعه و حاکمیت دینی تصور باطلی دارند و به همین دلیل از آن هراسانند، دلبری کند. حتی میتواند تا آنجا پیش رود که به پاسخ تمام پرسشهای بشر امروز نزدیک شود.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استان پناهیان