📗✨راه روشن مدیران
شرح نهجالبلاغه
شرح بخشهایی از نهجالبلاغه در دیدارهای رمضان با هیأت دولت
درباره کتاب
در برابر مرحوم سیّد رضی – فقیه متبحّر و ادیب قرن پنجم – صدها خطبه و نامه و کلمات حکمتآمیز امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) قرار گرفته بود که انتخاب را برای او سخت میکرد و بالاخره با چشمپوشی از صدها بیان نورانی آن حضرت، «نهجالبلاغه» را تدوین کرد. در حالی که صد سال قبلش مسعودی نقل میکند که مردم بیش از 480 خطبهی علیّبنابیطالب (علیهالسّلام) را حفظ بودهاند.
از آن زمان این کتاب شریف، همیشه در نظر عالمان شیعه و سنّی بوده است و شرحهای متعدّدی بر آن نگاشته شده است. در دوران معاصر استقبال جوانان نسبت به این کتاب شریف، بیشتر شد و بیانات انقلابی امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) به مثابهی منشوری جاودان، نقل مجالس نیروهای مبارز انقلابی قرار گرفت و البتّه در برخی موارد مورد سوء استفادهی جریانات التقاطی و انحرافی نیز قرار گرفت. از این رو بود که عالمان مبارز متعهّد، با بیان نهجالبلاغه و شرح آن، تلاش کردند هم معارف علوی را بین جوانان گسترش دهند و هم از تحریف معنوی این کتاب شریف جلوگیری کنند.
حضرت آیت الله خامنهای (مدّظلّهالعالی) که از شیفتگان این کتاب شریف است همگان بویژه مسئولان و جوانان را به مأنوس شدن با نهجالبلاغه فراخواندهاند:
«عزیزان با نهجالبلاغه انس پیدا کنید. نهجالبلاغه، خیلی بیدار کننده و هوشیار کننده و خیلی قابل تدبر است. در جلساتتان، با نهج البلاغه و کلمات امیرالمؤمنین صلواتاللهوسلامهعلیه انس پیدا کنید.»(۱۳۷۸/۰۹/۰۱) ...
🌷🇮🇷🌷