کاهش حجم آب دریای خزر یک تهدید محیط زیستی برای استانهای شمالی ایران است.
#مهدی_سعادتی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز نگرانی از کاهش سطح آب دریاچه خزر، این مسئله را یک تهدید محیط زیستی برای استانهای شمالی کشور توصیف کرد.
🔸 نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با صبح مجلس پیرامون تبعات منفی این موضوع بر محیطزیست استانهای شمالی کشور اظهار کرد: متأسفانه در طول چند سال گذشته شاهد کاهش تدریجی سطح آب و به دنبال آن گسترش سواحل شمالی کشور بودهایم. در حال حاضر مشکلاتی هم که الان در مناطق میانکاله و آشوراده با آن مواجه هستیم هم ناشی از همین امر است.
🔸نماینده مردم بابل در مجلس افزود: خوشبختانه در سفر رئیسجمهور به استان مازندران، تمهیداتی مثل لایروبی و کانالکشی برای حل مشکلات این مناطق اتخاذ و اجرا شد. با تقویت این موارد، محیطزیست این مناطق بهبودیافته و شرایط برای مهاجرت پرندگان مهاجر بهتر و امنتر شد. باتوجهبه حساسیت موضوع پایینرفتن سطح آب دریاچه خزر، قرار بر این شد که کمیتههای آب و محیطزیست کمیسیون کشاورزی مجلس بررسیهای لازم برای این کار را به عمل بیاورند.
او خاطرنشان کرد: تنش آبی و همچنین خشکسالی از جمله موارد مؤثری هستند که تاکنون محیطزیست استانهای شمالی را تحتالشعاع قرار داده است، اما این موارد بهتنهایی در وخامت وضعیت محیطزیست این نواحی دخیل نبودند و در کنار آنها، باید تغییرات به وجود آمده در وضعیت رودخانه ولگا روسیه را هم بهعنوان یک عامل تأثیرگذار در بهخطرافتادن شرایط زیست محیط استانهای شمالی، بهویژه در موضوع کاهش سطح آب دریاچه خزر در نظر داشت.
🔸سعادتی همچنین در پاسخ به این سؤال خبرنگار صبح مجلس مبنی بر اینکه آیا سدسازی بر روی رودخانه ولگا صورتگرفته است یا نه گفت: به نظر میرسد که دستکاریهای در این منطقه صورتگرفته تا بهواسطه آن آب کمتری از سوی برخی از سر مشاءها به داخل دریاچه خزر ریخته شود، حال ممکن است این امر ناشی از سدسازی و یا سایر موارد دیگر باشد.
🔸نماینده مردم بابل در مجلس تصریح کرد: تغییرات به وجود آمده بر روی رود ولگا طبیعی نبوده و فرضیه سدسازی بر روی آن رود تا حدودی محتمل است. البته باید این نکته را هم یادآوری کنم این مسئله باید بهصورت دقیق و کارشناسی شده بررسی شود تا پس از آن بتوان اظهارنظر درست و قابل استنادی را پیرامون این مسئله را بیان کرد.
او متذکر شد: در حال حاضر چندین دستگاه اعم از سازمان محیطزیست، وزارت نیرو، وزارت امور خارجه و همچنین کمیتههای زیر مجموعه کمیسیونهای مجلس مسئول رسیدگی به کاهش حجم آب دریاچه خزر شدهاند، اما در فرایند بررسی موضوع مذکور این سازمان محیطزیست است که در نوک پیکان این امر قرار دارد.
🔸سعادتی در پایان خاطرنشان کرد: تداوم این مسئله، یک تهدید محیط زیستی برای استانهای شمالی از جمله حیاتوحش این نواحی محسوب میشود؛ لذا این موضوع باید هر چه زودتر بررسی و رفع شود.
چهارشنبه، ٣ آبان ١۴٠٢.
🆔
@Babol_Babolsar