.
🛑 دو نگاه متفاوت به ایران
و اسرائیل حتی در نیویورک
🔸دو ماجرای معکوس به موازات هم، در حال شکل گیری است:
۱) هر سال که رئیس جمهور اسلامی ایران، برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل می رود، رسانه های مهم آمریکایی و اروپایی، مشتاقانه گمانه زنی می کنند که آیا احتمال دارد طرف ایرانی، دیدار با همتای آمریکایی در حاشیه نشست مجمع را بپذیرد یا نه؟
این موضوع مربوط به امسال و پارسال هم نیست. نوع دولت های آمریکایی -فارغ از دموکرات یا جمهوری خواه بودن شان- بی آن که اراده ای برای تغییر مواضع خصمانه خود داشته باشند، مشتاق بوده اند چنان دیداری عملی شود تا بتوانند به عنوان یک موفقیت بزرگ فاکتور کنند.
۲) در اثر فشار های ناشی از "دگرگونی نظم جهانی"، "برآمدن جبهه مقاومت" و "بحران درونی رژیم صهیونیستی"، روابط روابط راهبردی دولت آمریکا با دولت اسرائیل در بحرانی ترین وضعیت ۷۵ سال گذشته به سر می برد.
نتانیاهو ۹ ماه است نخست وزیر شده، اما بایدن حاضر نشده با او ملاقات کند. حالا هم که قرار است دیداری انجام شود، از سر رودربایستی و حفظ ظاهر است. چرا که نتانیاهو برای حضور در سازمان ملل به نیویورک رفته و عدم انجام ملاقات، معانی بسیار بدی پیدا می کند.
🔹البته نکبت پنداری نخست وزیر اسرائیل، نه مربوط به امروز است و نه منحصر به رئیس جمهور آمریکا. اگر به یاد داشته باشید، چند سال قبل (۱۷ آبان ۱۳۹۰ ) مکالمه خصوصی سارکوزی و اوباما در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ لو رفت و جنجال بزرگی را بر پا کرد.
🔸روسای جمهور فرانسه و آمریکا، تصور می کردند درِ گوشی حرف می زنند؛ اما میکروفون روشن بود و خبرنگاران مکالمه آنها را میشنیدند؛
- سارکوزی: "من دیگر نمیتوانم نتانیاهو را ببینم و تحملش را ندارم؛ او یک دروغگو است".
- اوباما: "از دستش خسته شدهای؟ من چه بگم که هر روز باید با او سر و کار داشته باشم؟".
🔹براستی کدام "واقعیات/ حقایق"، برای جمهوری اسلامی، اعتبار و اقتدار تولید کرده؟ و کدام "واقعیات/حقایق"، اسرائیل (ولیده نامشروع آمریکا و انگلیس) را از اعتبار انداخته است؟
✍ محمد ایمانی
👈 به کانال بصیرت بپیوندید
🇮🇷@Basirat151
🇮🇷@Basirat151