درباره عید فطر ۳
۵. مردد بودن اول ماه رمضان و عید فطر در چند روز موجب هرج و مرج و سرگردانی مؤمنین و اختلال درنظام جامعه شیعه می گردد.
۶. ممکن است بعضی ادعا کنند چون مورد ثبوت رؤیت هلال ماه شوال نظیر موارد دوران امر بین المحذورین است یعنی یا رؤیت هلال و عید ثابت است که وجوب افطار را به دنبال دارد و از موارد امر به معروف (وجوب افطار)خواهد بود و یا رؤیت هلال و عید ثابت نیست و حرمت افطار را به دنبال خواهد داشت و از مواردنهی از منکر (حرمت افطار)خواهد بود، در نتیجه بر مجتهدین و مراجع تقلید از باب امر به معروف و نهی از منکر لازم و واجب است که در این مسأله دخالت و اظهار نظر کنند. ولی این شبهه با اندک دقتی بر طرف می شود. چون امر به معروف و نهی از منکر در جایی است که معروف و منکر قطعی و مسلم باشند، تا بتوان به آن امر یا از آن نهی کرد وادله وجوب امر به معروف و نهی از منکر شامل مورد بحث که غالباً مقطوع الوجوب و الحرمة نیست و اصل وجوب و حرمت آن مشکوک است نمی شود. مضافاً بر این که در این صورت باید همه مردم در مسئله ثبوت رؤیت هلال دخالت کنند، چون امر به معروف بر همه مسلمانان واجب است. به علاوه همچنان که گفتیم ثبوت هلال از موضوعات است و در موارد اشتباه در این گونه موضوعات در صورتی که علم به حکم شرعی وجود داشته باشد لازم نیست اشتباه و غفلت او را گوشزد کرد.
۷. از آنجا که مردم گمان می کنند این مسئله تقلیدی است، به مراجع عالیقدر مراجعه می کنند، در حالی که واقعاً این گونه نیست لذا سکوت در برابر این مسئله به دلیل اغراء به جهل روا نیست و بایستی مردم را آگاه کرد.
۸. در این مسئله بین فقیهانی که قایل به اتحاد آفاق هستند و غیر آنان، تفاوتی نیست زیرا بنابراین قول فقط محدوده رؤیت هلال گسترده تر می گردد. خلاصه این که باتوجه به معیارها و ویژگیهایی که در مسئله ثبوت رؤیت هلال و اعلام عید وجود دارد، این امر از اختیارات انحصاری حاکم شرع و رهبری سیاسی مذهبی است.
منبع :
https://hawzah.net/fa/Article/View/70883/%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%B9%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D8%B7%D8%B1-%D9%88%D8%B8%DB%8C%D9%81%D9%87-%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85%D8%AA-%DB%8C%D8%A7-%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AC%D8%B9
#عيد_فطر
#عيد_سعيد_فطر
#وداع_با_ماه_مبارك_رمضان
🌾🌾🌾 تحلیل های شخصی محمد محمدی 📝
آدرس کانال 🎯🎯
🏆
@BourseTahlil 🏆