🍃🌸🍃🌸﷽🍃
🌸🍃🌸🍃
🍃🌸🍃
🌸🍃
🍃
✨
#فهرستی_از_مواد_غذایی_گرم_و_سرد_و_معتدل
3⃣👈 اغذیهی معتدل:
♦️ آب گوشت، بادام، سیب، کرفس.
هر کس بسته به طبع و مزاج خود باید نوع غذایی مناسب حال خود برگزیند و بیشتر آن انواع غذاها را مصرف کند.
مثالی میزنیم: فردی که طبع گرم صفراوی یا دموی دارد باید غذاهای خنک و سردی مثل آش انار، آش آلو،آب زرشک، خیار، مرکبات، و ماست و ... مصرف کند تا گرمی و حرارت ذاتی او تعدیل شود و در سلامت و تعادل جسمی و گوارشی به سر ببرد. چنین فردی باید کمتر گرمی بخورد و هرگاه غذاهای گرم مصرف کرد باید به همراه آن اقلام سرد و خنک نیز بخورد و الا عوارض گرمی (جوش و خارش بدن، گرگرفتگی، بیقراری، کهیر، سوزش سر دل، سوزش ادرار، آفت دهان و...) او را آزار خواهد داد.
بلعکس فردی که طبع سرد بلغمی یا سوداوی دارد باید غذاهای گرم مصرف کند تا سردی ذاتی او تعدیل شود و در سلامت و تعادل جسمی و گوارشی به سر ببرد. چنین فردی باید کمتر سردی بخورد و هرگاه غذاهای سرد مصرف کرد باید به همراه آن اقلام گرم نیز بخورد و الا عوارض سردی (بیحالی و ضعف و سستی بدن، خوابالودگی، نفخ معده، استخواندرد، پفآلودگی صورت و...) او را آزار خواهد داد.
به همین دلیل در طب سنتی هر غذایی یک مصلح دارد مثلا مصلح برنج، زیره و مصلح نان، رازیانه و مصلح گوشت، پیاز و مصلح عدس، گلپر و مصلح انار، گلاب و مصلح شیر، هل و گلاب و مصلح مرغ، زعفران و ... برشمرده شده است.
جمعبندی این بحث این خواهد بود که اولاً ما باید مزاج و طبع خود را بشناسیم که حدود دویست علامت دارد و اگر خودمان این اطلاعات و تجربه را نداریم از پزشک کارشناس طب سنتی جویای این مهم باشیم که «خودمان را به خودمان بشناسد».
𝕵𝖔𝖎𝖓 ↯
🍯
@tebasil
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃
🌸🍃🌸🍃
🍃🌸🍃🌸🍃