سعید:
#تربیت_اقتصادی در نهاد خانواده
قسمت دوم
در دوران کودکی روی مسایل بسیاری از جمله تربیت اجتماعی، تربیت فرهنگی، تربیت جنسی، نوع مهد کودک ومدرسه فرزندمان کار میکنیم، ولی کمتر به تربیت اقتصادی آنها پرداختهایم.
بهعنوان والد اگر از همان کودکی فرزندمان را در تهیهٔ مخارج خانه همراه خود میبردیم، اگر اجازه میدادیم حساب و کتابهای سادهٔ خرید را او انجام میداد، اگر در منزل با او معامله میکردیم، اگر اجازه میدادیم در معاملات سادهٔ زندگی که با خودمان انجام میدهد شکست بخورد، اگر در کودکی حسابی برای فرزندمان باز میکرديم و در برار یک سری معیارهای تعریف شده بین خودمان بهم پول قرض میدادیم و دربرابر دیر پس دادن مجبور بودیم سود آن را بهم بپردازیم، فرزندانمان از همان دوران کودکی با این مفاهیم آشنا میشدند. چون مسایل اقتصادی جز لاینفک زندگی هر کدام از ماست چه بخواهیم چه نخواهیم وارد یک برهه از زندگی که میشویم با این مسایل دست و پنجه نرم میکنیم.
فرزند پاستوریزه امروز من همان دانشجوی چند سال آینده خواهد بود که در بهترین دانشگاه قبول شده، ولی قادر نیست امورات مالی زندگی خودش را مدیریت کند، چون من به عنوان والدین به او آموزش ندادم. مدرسههای ما هم در حدی نیستند که این آموزشها بهطور اساسی به بچه ها منتقل شود.خانواده ها هم از ترس اینکه بچه ها درگیر مسایل مادی شوند از درس عقب می مانند حاضر نیستند این مسایل را آموزش دهند. اگر در زمینهٔ تربیت اقتصادی به درستی با او کار نکنیم چه بسا که شاهد مشکلات و مشاجرات و جدایی خانوادهٔ آنها از هم خواهیم بود.
گزینش و انتخاب متن:
میرنظامی، مدرس آموزش خانواده