💢 شرایط جدید و گفتمان غالب رسانهای پیرامون برنامه هستهای ایران
🔻 برخی اتاقهای فکر آمریکایی و صهیونیستی ـ که نفوذ بالایی در هیئت حاکمه آمریکا و اسرائیل دارند ـ با استناد به تحولات جنگ غزه و نقش هدایتکنندگی ایران در آن، معتقدند که ایران خود را به نابودی ایالات متحده و اسرائیل متعهد میداند و این استراتژی را از طریق گروههای نیابتی پیش میبرد.
🔻 آنها ابراز نگرانی میکنند که درگیریِ جامعهی جهانی در جنگهای منطقهای و بینالمللی باعث شده ایران فرصت را مغتنم شمرده و ضمن توسعهی برنامه هستهای خود، به گامهایش برای دستیابی به سلاح هستهای سرعت ببخشد.
🔻 در ادامه، به محورهای اصلی «گفتمانِ غالبِ رسانهای در اتاقهای فکر غربی ـ صهیونیستی»، پیرامون پروندهی هستهای ایران پرداخته میشود:
🔸 ایران در آستانه دستیابی به سلاح هسته ای قرار دارد: مدعیاند که آخرین دادههای گزارش شده توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی و دیدهبان هسته ای سازمان ملل حکایت از توانایی ایران برای تولید مواد کافی جهت ساخت ۱٠ بمب هستهای ظرف تنها چهار ماه دارد.
🔸 از زمان روی کار آمدن بایدن، ایران برنامه هستهای خود را به سطح بیسابقهای توسعه داده است: ابراز نگرانی میکنند که از نوامبر ۲٠۲٠، ایران با استفاده از سیاست دولت بایدن برای کاهش تحریمها و احیای برجام، پیشرفتهای عمدهای را در جهت دستیابی به سلاح هستهای حاصل نموده است.
🔸 ایران به نقض پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای ادامه میدهد: ایران را یکی از کشورهای اصلی در امضای «معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای» میدانند که طی سه سال اخیر به طور کامل به تعهدات بینالمللی خود مبنی بر تن سپردن به بازرسیهای بینالمللی و عدم توسعه برنامه هستهای عمل نکرده است.
🔸 به واسطهی برنامه هستهای و تسلیحاتی قبلی، ایران از دانش لازم برای اتمیسازی خود برخوردار است: استناد اصلی برای این بند عبارت است از مجموعه اسنادِ حساسِ ربوده شده توسط ماموران اطلاعاتی اسرائیل از آرشیو هستهای ایران در اواسط سال ۲٠۱۸ که به زعم آنها نشان از برنامه ایران برای تولید سلاح هستهای داشته است ...
🔸 کاهش نظارت بینالمللی میتواند روند دستیابی ایران به سلاح هستهای را آسانتر کند: به اطلاعاتی از این قیبل تکیه میکنند که ایران بیش از ۸٠ درصد ذخایر اورانیوم با غنای بالا را در تاسیسات تولید سوخت اصفهان در ظروف کوچکی که به راحتی قابل جابجایی هستند ذخیره میکند. درخواستِ نظارت سختگیرانهی آژانس بر این ذخایر را مطرح میکنند.
🔸 ایران می تواند اورانیوم با درجه تسلیحاتی را در تاسیسات غنی سازی مخفی یا آشکار خود تولید کند: از نفوذناپذیر بودن سایتهای نطنز و فردو در برابر حملات نظامی ابراز ناامیدی میکنند و فردو را به عنوان تاسیساتی ساخته شده در زیر کوه، مناسب برای عبور ایران از آستانهی هستهای شدن میدانند.
🔸 ایالات متحده و متحدان اروپایی آن در پاسخگو کردن ایران به خاطر تحریکات هستهایاش ناکام بودهاند: انتقاد میکنند که آمریکا و متحدان اروپاییاش، احیای برجام را در اولویت قرار دادهاند. استنادِ آمریکا و متحدانش به بند «مکانیسم ماشه» در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را توصیه میکنند.
🔸 در حالی که واشنگتن و تلآویو سرشان جای دیگری گرم است، تهران ممکن است به سمت سلاح هستهای خیز بردارد: استدلال آن است که پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، نیروهای نیابتی ایران ضمن نادیده گرفتن تهدیدهای آمریکا، بارها به نیروهای آمریکایی در منطقه حمله کرده و بیش از ۵٠ سرباز را زخمی کردهاند و این یعنی کاهش قدرت بازدارندگی آمریکا در قبال ایرانِ در حال هستهای شدن.
🔸 فرسایش قدرت بازدارندگی ایالات متحده میتواند بر تصمیم تهران برای عبور از آستانهی هستهای تأثیر بگذارد: بر این باورند که مبتنی بر عدم کارایی سیاست بازدارندگی آمریکا و اسرائیل، ایران ممکن است تصمیم بگیرد از آستانه هستهای عبور کند؛ اقدامی که شاید آمریکا را مجبور کند از برخی اقدامات تنشزای خود در منطقه بکاهد و در برابر اقدامات اسرائیل نیز محدودیتهایی ایجاد کند.
#اخبار_استراتژیک
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir