🚩 نقش توسل، صدقه و استغفار در دفع بلا/ روایات زیادی درباره رعایت بهداشت و نظافت داریم
حجتالسلام علی برقعی رضوی، کارشناس دفتر آیت الله سیستانی:
1️⃣ دعا: امیرالمؤمنین در روایتی فرمود «امواج بلا را با دعا دفع کنید؛ ادْفَعُوا أَمْوَاجَ الْبَلَاءِ بِالدُّعَاءِ.»
2️⃣ صدقه: رسول گرامی اسلام(ص) فرمود «صدقه، بلا را دفع میکند و آن، مؤثرترین دوا است؛ الصَّدَقةُ تَدفَعُ البَلاءَ، و هِی أنجَحُ دَواءٍ».
3️⃣ صله رحم: امیرالمؤمنین (ع) در روایتی فرمود «صله رحم، نعمتها را فراوان مىکند و ناگواریها را از بین مىبرد؛ صِلَةُ الرَّحِمِ تُدِرُّ النِّعَمَ وَ تَدْفَعُ النِّقَمَ.»
4️⃣نیکی به والدین: «صدقه پنهانی و نیکی به پدر و مادر، تهیدستی را برطرف، عمر را دراز و 70 نوع مردن بد را دور میکند»؛ یعنی ممکن است گاهی به واسطه بلای طبیعی انسان با مرگ مواجه شود، اما نیکی به والدین این بلا را دفع میکند.
5️⃣ استغفار: خداوند در آیه33 انفال فرمود «وَمَا کَانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِیهِمْ ۚ وَمَا کَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ یَسْتَغْفِرُونَ؛ خدا تا تو (پیغمبر رحمت) در میان آنها هستی آنان را عذاب نخواهد کرد و نیز مادامی که به درگاه خدا توبه و استغفار کنند باز خدا آنها را عذاب نکند.»
6️⃣ توسل به اهلبیت (ع): مهمترین گزینه در مورد دفع بلا، توسل به اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام است. خداوند همواره به واسطه این بزرگواران ضمن آنکه افراد را در درجات معنوی داده، آنها را از مهلکههای زیادی نجات داده است.
7️⃣حفظ بهداشت فردی و عمومی: نباید از بهداشت فردی و عمومی و احتیاط در امور چشمپوشی کرد بلکه تمام اینها لوازمی جهت پیشگیریاند. حجم زیادی از روایات ما اختصاص به بهداشت و نظافت دارد.
@Efshagari2020