📌متن پرسش👇
سلام مجازات کشف حجاب دراسلام چیست؟
📌پاسخ پرسش👇
💠 بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔶 سلام علیکم
🔷 افرادی که از روی آگاهی مرتکب جرم و گناه بی حجابی می شوند، از جمله کسانی محسوب می شوند که دوست دارند فساد و فحشاء در جامعه رایج شود.
در قرآن کریم آمده است که چنین افرادی علاوه بر مجازات اخروی مجازات دنیوی هم دارند:
🔆«إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ/ کسانی که دوست دارند زشتیها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناکی برای آنان در دنیا و آخرت است. (نور، ۱۹)
بنابراین با توجه به آیهی فوق مجازات چنین افرادی میتواند صحیح باشد. بیحجابی زمینهساز رواج فساد و منکرات در جامعه است و آثار مخربی برای خانوادهها و مخصوصا جوانان به همراه دارد.
🔷 از سویی دیگر حکومت اسلامی وظیفه دارد مانع رواج فحشاء و منکرات در اجتماع شود.
🔆 «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ» کسانى که هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم نماز را بر پا مى دارند و زکات را ادا مى کنند و امر به معروف و نهى از منکر مىنمایند. (حج , ۴۱)
▪️مقابله با منکرات و مفاسد در جامعه در آیهی فوق از وظایف دولت اسلامی بر شمرده شده است و معلوم است که مقابله با مفاسد و منکرات در جامعه بدون اِعمال مجازات های بازدارنده و تکیه صرف به توصیه و نصحیت تحقق پیدا نخواهد کرد. بر این اساس حکومت اسلامی به منظور جلوگیری از بروز منکرات و فحشاء در جامعه که ناشی از معضل بیحجابی است, باید مجازات هایی را برای عاملان آن در نظر بگیرد. مرحلهی عملی امر به معروف و نهی از منکر و وادار کردن گناهکار به ترک گناه از توان مردم عادی خارج است و حکومت باید آن را اجرا نماید.
🔷 در مجازات اسلامی برای بعضی از جرمها و گناهان مانند روزهخواری، بیحجابی و ... حد مشخص و معیّنی از مجازات بیان نشده است. در چنین مواردی حاکم اسلامی میتواند برای فرد گناهکار و مجرم مجازاتی را تعیین کند که به آن «تعزیر» می گویند.
تعزیر یعنی كیفری که در شرع از حیث مقدار مشخص نیست و در فقه بر كیفرى اطلاق مى شود كه برخلاف حد، شارع مقدّس اندازه اى براى آن تعیین نكرده است.
تعزیر میتواند، زندان، شلاق، جریمه مالی و ... باشد.
▪️یکی از دلایل آن حدیثی از رسول اکرم صلی الله علیه و آله است که میفرمایند: إن الله قد جعل لکل شئ حدا وجعل لمن تعدی ذلک الحد حدا/ همانا خداوند برای هر چیزی حدی قرار داده است و برای کسی که از آن حدود تجاوز نماید نیز حدی قرار داده است. (وسائل الشيعه، ج۲۸، ۱۴)
🔷 امام خمینی رحمه الله همانند صاحب جواهر میگویند: هر کس حرامی را مرتکب شود یا واجبی را ترک نماید در صورتی که معصیت انجام شده کبیره باشد حاکم و امام حق دارد او را تعزیر نماید. (جواهر، ج41، 448؛ تحریر الوسیله، 878)
دقت داشته باشیم که هر گناه صغیره با تکرار تبدیل به گناه کبیره میشود. (کافی، ج۲، ۲۸۸)
🔷 حاکم اسلامی میتواند با حکم حکومتی مانع ترویج گناهانی مانند بیحجابی در جامعه شود مخصوصا در عصر حاضر که بیحجابی یک جرم امنیتی و سیاسی نیز هست و دشمنان اسلام و انقلاب سعی دارند این پرچم و نماد دینداری را ساقط کنند تا راه برای الحاد و کفر و فحشاء باز شود.
حکم حکومتی برای اجرای بهتر احکام اولیه و ثانویه و ادارهی بهتر جامعه صادر میشود.
-----------------------
@Emam_kh