✅ مهمترین شاخص انتخاب اصلح
🔸 آیه ۷۱ سوره مومنون اشاره میدارد که در صورت تبعیت از هواهای دیگران، «فساد» ایجاد میشود. «فساد» در مقابل «صلاح» است. این یک قاعده و دکترین است: راه اصلاح جامعه عدم تبعیت از هواهای نفسانی است. اصلاح منوط به انتخاب «اصلح» است و لذا مهمترین شاخص انتخاب اصلح، عدم تبعیت از هواهای نفسانی است. مهمترین شاخص انتخاب یک نماینده مجلس (چه شورای اسلامی و چه خبرگان)، عدم تبعیت از هواست. سعی کنید کسی را انتخاب کنید که در هوای نفس ندمد و سعی در مبارزه با آنها داشته باشد یعنی با حبابها و توهمات مبارزه کند و بهدنبال هواخواهی و هواداری نباشد.
⭕️ «هوا» و «وهم» حروف مشترک و قرابت معنایی دارند. وهم که نوعی ظن است، باوری است که مبتنی بر هوا باشد. در نقشه وجود انسان، هوای نفس مربوط به ساحت فؤاد است و وهم مربوط به ساحت قلب. کسی که در فوادش «هوا» باشد، در قلبش «وهم» خواهد بود و نه فهم و عقل. جهانِ امروز مملو از توهمات و هواهاست. توهمات و هواهای سازمانیافته بهمثابه حبابها و کفهایی هستند که سراسر جهان را دربرگرفتهاند.
⭕️ آقای Chris hedges تحلیلگر آمریکایی و برنده جایزه پولیتزر در کتاب «Empire of Illusion» یا «امپراتوری توهم» به مسأله افول آمریکا اشاره میکند و سیستم موجود آمریکا را بعنوان یک توهم بزرگ معرفی مینماید. متن انگلیسی این کتاب را میتوانید از
اینجا دانلود کنید.
⭕️ برخی از این وهمها و هواهای سازمانیافته به شرح ذیلاند:
حبابهای اقتصادی: حباب بورس، حباب بانک، حباب استقلال بانک مرکزی، حباب پولهای مجازی، حباب کارنسی، حباب تورم، حباب دلار
حبابهای سیاسی: حباب پوپولیسم، حباب ماکیاولیسم، حباب دموکراسی غربی
حبابهای علمی: حباب مدرکگرایی، حباب حافظهمحوری، حباب مافیای کنکور، حباب علوم انسانی مسموم
حبابهای فرهنگی: حباب سلبریتیسم، حباب پروپاگاندا، حباب فوتبال، حباب روانشناسی مثبتگرا
🔸 به حبابسازها رأی ندهیم. این مهمترین شاخص است. به کفها رأی ندهیم. به کف قانع نشویم و به کف رأی ندهیم.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444