تبدیل معرفت به رفتار:جنبه تربیتی و کاربردی
📌در روایتی از حضرت فاطمه (س) آمده است، که هرکس چهل روز عبادت خالصانه خود را به سوی خدا بفرستد، خداوند چشمه های حکمت را از قلبش بر
زبانش جاری می کند. از طرفی بسیار به محاسبه و مراقبه اعمال سفارش شده است. خوب است لیستی تهیه کرد و تصمیم گیری های روزانه خود را در آن یادداشت کرد، سپس بررسی کرد که چند تا از اصولی که پیامبر اکرم(ص) انجام میدادند را انجام دادیم و یا خدای ناکرده چند تا از اصول ملغای پیامبر اعظم (ص) را مرتکب شده ایم؛ تا آن شاءالله به مرور زمان خودمان را به هر چه بیشتر به پیروی کردن از پیامبر اکرم (ص) و نزدیک کنیم.
📌دقت در تربیت فرزند: اگر والدین در زندگی خود عادت به گفتن دروغ و توجیه آن کنند، چه تأثیری در تربیت کودک خواهد داشت. به واقع، اولین قربانی این رویه نادرست، خصوصا در دوران نوجوانی و جوانی فرزند، خود والدین خواهند بود و حس بی اعتمادی و صداقت در محیط خانواده حاکم می گردد.
_________
📌امام علی علیه السلام در مورد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند که ایشان «طبیب دوار» چه زمانی این طبیب به سراغ ما می آید؟
- باید درب خانه را به رویش باز کنیم. باید با جان خودمان رسول گرامی اسلام را صدا بزنیم، و ایشان را به درون قلب خود راه دهیم، باید در گشود. برخی از بزرگان مدام در حال سلام به پیامبر(ص) بوده اند و به همین جهت، این قدر به ذكر شريف صلوات تأکید شده است. از آیت الله بهجت رحمة الله علیه منقول است که ذکری را بالاتر از صلوات نمی دانستند.
- باید بدانیم که مریض هستیم؛ و گرنه پزشک هم که حاضر باشد، تن به درمان او نمی دهیم. می گوییم مریض نیستیم
پیامبر اکرم(ص)اکنون هم روحشان حاضر است و اعمال ما را ناظر هستند هنوز هم به سراغ بیماران می روند. نباید دست ایشان را از نفوذ در این عالم کوتاه ببینیم. حضرت همانند پدری دلسوز بر بالین ما حاضر می شوند و علاوه بر درمان پرستاری هم می کنند.
@Mobinyazd_2