🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
#سستی_در_عبادت_چرا❓
☘ قسمت 3⃣
📿 روح نماز 🌾قسمت2⃣
⭕️نماز، معیار قبولی سایر عبادت هاست.
وقتی کسی خود را «بندۀ خدا» میداند، یعنی خود را فرمانبردار فرمان خدا معرفی میکند. چگونه میتوان خود را بنده خدا دانست، ولی نماز نخواند یا نسبت به آن سهل انگار بود؟
نماز، تا حد زیادی انسان را از گناه بازمی دارد. روزی پنج نوبت در پیشگاه خدا میایستیم و او را میستاییم و از او یاری میخواهیم و با رکوع و سجود میگوییم که ما مطیع فرمان اوییم.
⭕️ فرد نمازخوان کمتر سراغ معصیت میرود؛ چون معصیت با نماز و اطاعت از خداوند منافات دارد.
جامعۀ بی نماز گرفتار انواع مفاسد میشود حتی مفاسد اقتصادی. نمازخوان نمی تواند درآمدهای حرام و زندگی آمیخته به ظلم و حق الناس داشته باشد؛ چون نمازش باطل میشود و اینجاست که از بسیاری از مفاسد دوری میکند.
⭕️ نماز انسان را با خدا مرتبط میسازد و معرفت خدا و عشق به او را افزایش میدهد و ابلیس و وسوسه هایش را از زندگی انسان دور میسازد. به همین سبب خداوند میفرماید: «نماز از فحشا و منکر باز میدارد» .[سوره عنکبوت : ۴۵]
نماز چون یاد خداست، نمازگزار را از انجام آنچه برخلاف رضای اوست، باز میدارد و اگر نماز میخوانیم و دست ازگناه نمی کشیم به این خاطر است که نمازهای ما از چاشنی ذکر و یاد خدا خالی است.
⭕️ نماز، جسمی دارد و روحی.
روح نماز، همان توجه قلبی به خدا و «حضور قلب» در نماز است.
نمازخوان باید از یاد نبرد که نمازش «میثاق بندگی» با خداست و اگر نمازهایش از روی عادت و تکرار روزمره و عجولانه و بی توجه و بدون «یاد خدا» باشد، اسکلتی بی جان است.
از چنین نمازی که روح ندارد، چه انتظاری است؟
⭕️ خلاصه
تنها به انجام ظاهری این عبادت نپردازیم. بکوشیم عبادت و نمازمان روح داشته باشد تا از آن لذت ببریم و هرگز آن را ترک نکنیم.
@Etr_Meshkat