📌 *مشروح بررسی ظرفیت های بودجه ای و برنامه ای موجود برای ارتقای سواد رسانه ای:*
🔹به گزارش مدیر روابط عمومی انجمن سواد رسانهای ایران، نشست «سواد رسانهای و بودجه ۱۴۰۳ با حضور اعضای هیئت مدیره انجمن سواد رسانهای ایران، اساتید دانشگاه و صاحب نظران این حوزه در روز سهشنبه، مورخ ۷ آذرماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۰ الی ۱۲در ساختمان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
🔹در این جلسه سید مرتضی موسویان مدیرعامل انجمن سواد رسانهای ایران، محسن حبیبی رئیس دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی، حامد آثاری نماینده شورای عالی فضای مجازی، لیلا وصالی معاون آموزشی انجمن سواد رسانهای، محمدحسن یادگاری عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبایی و قدسی بیات عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبایی و جمعی از کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس در این جلسه حضور داشتند.
🔹در ابتدای این نشست ضمن ارائه خلاصهای از اقدامات و فعالیتهای انجمن سواد رسانهای، کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس ظرفیتهای بودجهای و برنامهای موجود در جهت ارتقای سواد رسانهای در اسناد فرهنگی، رسانهای و آموزشی کشور را تبیین کردند.
🔹کارشناسان شرکت کننده در این نشست با تأکید بر ضرورت توجه به سواد رسانهای با رویکرد تقویت مرجعیت رسانهای، بیان کردند که با کاهش مرجعیت رسانهای و افزایش شبکههای اجتماعی و احتمال گسترش فیکنیوزها و تأثیرپذیری جامعه از اخبار غلط، لازم است جامعه را از جهت سواد رسانهای و تشخیص اطلاعات درست از غلط تجهیز کرد.
🔹همچنین در این نشست با اشاره به ضرورت رویکرد سایبر محور سیاستگذاریها و نگارش اسناد سیاستی، بودجهای و برنامهها، مطرح شد که اسناد سیاستی و برنامهای با رویکرد سایبر محور به نگارش در نمیآیند، لذا جایگاهی برای سواد رسانهای در آنها نمیبینم و اگر هم به آن پرداخته شده باشد، متأسفانه نگاهی تقلیل یافته است.
🔹در این نشست همچنین تبیین شد که توجه به جنگ شناختی و ظرفیت گسترده فضای مجازی در این جنگ بهعنوان عاملی که با سلطه همهجانبه، باورها را تغییر میدهد.
🔹کارشناسان شرکت کننده در این نشست با اشاره به توجه به بخش خصوصی و گروههای فعال مردمی (NGO) بهعنوان حلقههای میانی در پیشبرد مقاصد فرهنگی، بیان کردند که انجمنهای مردمی میتوانند بهعنوان نمونهای از توصیه مقام معظم رهبری به فعال کردن حلقه میانی برای پیشبرد مقاصد فرهنگی در کشور باشند.
🔹استفاده از نخبگان و نظرات تخصصی اصحاب دانشگاه در مصرف بودجهی سواد رسانهای از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود که در توضیح این مورد میتوان به مغفول ماندن اساتید دانشگاهی بهعنوان افراد مورد اطمینان در میان اقشار مختلف جامعه اشاره کرد.
🔹در ادامه این نشست ضمن تبیین چالشهای سواد فضای مجازی و آموزش و پرورش، بیتوجهی معلمان به گذراندن دورههای سواد رسانه، به عنوان یکی از این چالش ها مطرح شد. همچنین نقش والدین در آموزش خود و تربیت فرزندان در زمینه استفاده از رسانه مورد بررسی قرار گرفت. نقش دستگاههای مختلفی مانند کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و دیگر موسسات فرهنگی در این زمینه نیز مورد تأکید قرار گرفت.
🔹کارشناسان شرکت کننده در این نشست همچنین بر به کارگیری مدل های تربیتی بومی تأکید و اشاره کردند که در قوانین و مصوبات مختلفی بحث ضرورت سواد رسانهای ذکر شده است، همچون طرح کلان و معماری شبکه اطلاعات، طرح صیانت از کودک و نوجوان در فضای مجازی، قانون بودجه ۱۴۰۲ و... ؛ با این وجود در اجرا به دلیل فقدان ضمانت اجرایی لازم و تامین مالی مناسب توفیق چندانی نداشته اند.
🔹در این نشست طیف گسترده ای از پیشنهادات از ایجاد ساختار جدید «بنیاد ملی سواد رسانهای» تا انعقاد تفاهمنامههای همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی کشور طرح شد.
#خانواده_و_سوادرسانهای
باماهمراه باشید با تازهترین ها👇
📲به تنها کانال جامع تحلیلی، آموزشی و تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy