🔥
«نرمش قهرمانانه»پساز هشتسال
🔸دقیقا هشت سال پیش، در روزهای نخست دولت روحانی، که راهبرد «نرمش قهرمانانه» از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد، برخی این راهبرد را نوعی عقب نشینی قلمداد کردند.
در آن ایام در یاداشتی در روزنامه کیهان، تحلیل متفاوتی توسط نگارنده ارائه شد که واکنش برخی ضدانقلاب خارج نشین را به دنبال داشت. اکنون پس از هشت سال، از زاویه آن یاداشت و با لحاظ تحولات داخل کشور و جبهه مقاومت، می توان نتیجه درخشان راهبرد نرمش قهرمانانه را به نظاره نشست:
🔹
راهبردی از جنس اقتدار
#بخش_اول
🔻یکی از حیرتانگیزترین عبارتهای تاکتیکی رهبر معظم انقلاب اسلامی عبارت عمیق و ریشهدار و در عین حال نو و روزآمد «نرمش قهرمانانه» است. بررسی مقالات و تحلیلهای این روزهای رسانههای خارجی و داخلی نشانگر آن است که غالبا با این عبارت برخورد تفسیری و تحلیلی کاملا محتاطانهای داشتهاند و نکته اشتراک آنها، آن است که سخن از انتظار برای بیانات تکمیلی یا اقدامات عملی دیگر به میان میآورند.
🔻آیا «نرمش قهرمانانه» اشاره به یک حادثه تاریخی در صدر اسلام و یا دهههای اخیر است؟ آیا «نرمش قهرمانانه» به معنای نوعی کوتاه آمدن در برابر فشارهاست؟ آیا راهبردی است برای تنبیه جریان متمایل به غرب در ایران؟ آیا یک آزمون محدود برای اثبات مجدد چهره منافق، زورگو و بیمنطق آمریکاست؟ آیا صرفا یک مانور برای کاستن از فشارهای بینالمللی است؟ آیا یک مدار بسیار پیشرفته و پیچیده در سپهر سیاست خارجی کشورمان در راستای اهداف اساسی است؟ اینها برخی از سوالها و تحلیلهایی است که این روزها در عرصه رسانهها مشاهده میشود که در ادامه موضوع را از این منظر بررسی میکنیم.
🔸۱- برخی از تحلیلگران با این دلیل که «نرمش قهرمانانه» یک اصطلاح خاص است که حضرت آیتالله خامنهای در جریان ترجمه کتاب «صلح امام حسن (علیهالسلام)» آن را ابداع کرده و به کار گرفتهاند؛ با سهلانگاری علمی تدبیر قهرمانانه امام حسن(ع) برای ساماندهی یک مبارزه جدی و پیچیده با دشمنان اسلام را معادل کوتاه آمدن و سازش که ناشی از فشار دشمن و ناتوانی جبهه حق بوده فرض نموده و چنین نتیجه گرفتهاند که نظام اسلامی در برابر فشارهای ناشی از تحریمهای متنوع و ظالمانه غرب کوتاه آمده و با پذیرش مذاکره و ایجاد رابطه، در نهایت ناگزیر به چشم پوشی از برخی آرمانهای بلند جمهوری اسلامی شده است.
🔻اما واقعیت آن است اتخاذ سیاست نرمش قهرمانانه هرگز از روی ضعف نظام اسلامی و ناتوانی در برابر فشارهای دشمن نیست، زیرا در صورت صحت این موضوع، این سیاست میبایست در سال گذشته در اوج تحریمها و فشارهای اقتصادی در حوزه نفت، بانک، کشتیرانی و... بود و همچنین شدت بحران منطقه غرب آسیا به ویژه سوریه و پیچیدگیها و ابهامات انتخابات ریاست جمهوری اتفاق میافتاد، نه در زمان حال که با عنایات الهی با تدابیر رهبری معظم انقلاب و ایستادگی مردم قهرمان ما در افق بالاتری از قدرت نرم و سخت قرار داریم.
🔸۲- نرمش از سوی یک قهرمان اساسا چه زمانی و یا در مقابل چه کسی و با چه هدفی اتفاق میافتد؟ قهرمان کسی است که در شرایط برتری قرار داشته و تواناییهای کافی را در عرصه عمل دارد. نرمش قهرمان اگر در زمان مناسب نسبت به فرد ضعیف اتفاق افتد، این نرمش معنای لطف و تواضع اوست، اما نرمش قهرمان در برابر حریف تمام عیارش در چه زمانی و با چه هدفی اتفاق میافتد؟
🔻این نرمش قطعا در لحظاتی از مبارزه که کوچکترین سستی او باعث شکستش میشود رخ نخواهد داد و در این شرایط او با تمام توان همانند حریف مجدانه مبارزه میکند. نرمش قهرمان هنگامی رخ میدهد که او در صحنه مبارزه احساس تسلط نسبی میکند و تصمیم میگیرد با استفاده از تجربیاتش فن پیچیده و نوینی به کار گیرد که بتواند با تاثیرگذاری بر محاسبات حریف، با انرژی و زمان کمتر حریف را ضربه فنی نماید و به هدف خویش دست یابد.
ادامه دارد👇
✍حمیدرضا ابراهیمی
✅ گامی نو: اورژانس تحلیل های فرهنگی، سیاسی👇
https://eitaa.com/joinchat/917307426Ceae7e94949