🔱حکومت دموکراسی :
حکومت دموکراسی که خیلی ها سنگش را به سینه می زنند که حکومت ما دموکراسی باشد و ......
⁉️دموکراسی چیست؟
دموکراسی برگرفته شده از واژه های یونانی ″دوموس Demos به معنای مردم″ و ″کراسیا Kratia به معنای قدرت″ است، یعنی قدرت مردم یعنی حکومت مردم بر مردم!! یعنی مردم بر خودشان حکومت می کنند.
⁉️سوال
در حکومت دموکراسی که با رأی گیری انجام می شود آیا رأی اکثریت، واقعا رأی اکثریت جامعه است!؟ هم می توانیم بگوییم بله، هم می توانیم بگوییم نه! چرا..؟؟ چون اولا تمامی واجدین رأی، رأی نمی دهند،
دوما تمامی افراد هم که واجد رأی نیستند..(مثلا در قانون کشور ما افراد زیر 18 سال نمی توانند رأی بدهند)
‼️زمانی هست طرف 95 درصد رأی می آورد و... آن موقع میتوانیم بگوییم بله، رأی اکثریت با آن است! ولی وقتی طرف 60 درصد رأی می آورد، آیا باز هم می توانیم بگوییم رأی تمام اکثریت با این فرد است..نه،پس دموکراسی هم اشکالاتی دارد!
🔴دو نوع دموکراسی داریم:
مستقیم و غیر مستقیم
1⃣دموکراسی مستقیم:
این را می رساند که مردم به صورت مستقیم و بدون واسطه خودشان رئیس جمهور انتخاب کنند.. خودشان قانون تصویب کنند و مجلس انتخاب کنند.
❇️مثلا در قانون گذاری، اینها فقط نمایندگان مجلس را انتخاب می کنند تا آن نمایندگان قانون انتخاب کنند اما تصویب قانون باید دوباره به رأی مردم گذاشته بشود.
تصویب قانون اساسی نه.. یک قانون..
مثلا مجلس تصویب کرد که برای پرداخت بدهی فلان پیمانکارها این مقدار از صندوق ارزی کشور برداشته بشود.. این را به رأی مردم می گذارند، یعنی هر قانون جزئی که هست به رأی مردم گذاشته بشود!!!
❌(شاید بگویید اتفاقا خیلی خوب است) ولی عوارضش: قرار دادن همه ی مردم در تمامی جزئیات با توجه به وسعت شهرها و روستاها چیز محالی است، در هر قانونی که تصویب می شود یک ماه، دو ماه کل مردم و مسئولین را بسیج کنند در تک تک روستاها و شهرها و کوه ها و دشت ها همه جا مردم را گیر بیاورند و بگویند این قانون این و.... است! بعد رأی بدهند. اینکه حرف منطقی ای نیست و حرف غلطی است.
♻️بعد مردم چه طور می توانند یک قانون را از جنبه های مختلف دینی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، و نظامی بررسی کنند.. آیا همه ی مردم در همه ی زمینه ها سواد دارند؟
طرف اقتصاد دان است اقتصاد می دانی آیا می توانی همین قانون را از لحاظ فرهنگی و دینی هم بررسی کنی؟ آیا می توانی همین قانون را از لحاظ بعد نظامی و دفاعی بررسی کنی؟ پس معلوم است نمی شود. این هم یک ضرر دیگر این قانون دموکراسی مستقیم است.
🚫اشکال بعدی،بعضی از مردم که با یک تبلیغات انتخاباتی از این رو به آن رو می شوند! تا دیروز طرفدار کسی بود بعد با تبلیغات پرزرق و برق طرفدار رقیبش می شود..آیا این مردم می توانند قانون درستی وضع کنند و صلاح یک جامعه و مملکت را به سمت خیر پیش ببرند..هر عقل سالمی می گوید؛ نه، این چیز بدیهی است.
✅پس معلوم است که بررسی قانون نیاز به اهل فن دارد نیاز به خِبره و متخصص آن قانون دارد! پس دموکراسی مستقیم تقریبا رد می شود
قسمت اول