شماره شبهه:2153
🔆متن شبهه:
❌ نیرنگ در جنگ با عمر بن عبدود
❌ بریدن سر ۷۰۰ نفر
❌ انسان سوزی در جنگ ها
❌ قبل از قدرت گرفتن برای ۱۶ خرما روزانه کار میکرد اما بعد از به قدرت رسیدن دارای پول نقد بیشمار و نخلستانهای فراوان شد.
❌ نام دیگر او ابوتراب بود چون هر زمان با فاطمه دعوایش می شد به بیابان میرفت و خاک بر سرش می ریخت چون از ترس پیامبر نمی توانست به فاطمه چیزی بگوید.
❌ تنها سه روز بعد از مرگ فاطمه با دختری به نام امامه که همبازی حسین بود ازدواج کرد.
❌ تعداد زن های حرمسرای او بعد از مرگ فاطمه به ده تن رسید.
❌ در زمان خلافت او مردم بسیاری در شهر های ایران با دستور مستقیم او قتل عام شدند.
❌ بعد از مرگ او دست و پای ابن ملجم را بریده و میخ در چشمانش فرو کرده و او را در حصیر قیر آلود پیچیده اند.
❌ علی : کشتن برده ای که فرار کرده حلال و جز وظایف است.
❌ آتش زدن مردم در چاه توسط امیر المومنین (عدم ایمان آوردن)
همچین آدمی نمیتونه خیرخواه باشه.
🔆پاسخ شبهه:
1⃣ فریب دادن و "خدعه" با دشمن در میدان جنگ، سیاست و تاکتیکی بوده که از گذشته های بسیار دور استفاده می شده و این سیاست در دین اسلام امری پذیرفته شده به شمار می رود.
آنچه که در اسلام ناپسند بوده و از آن نهی شده "غدر" یعنی نامردی، پیمان شکنی و رفتار غیرانسانی با دشمن است.
حضرت امیرالمومنین علی (ع) به عنوان شخصیتی پایبند به اصول اخلاقی و انسانی، هیچ گاه اهل غدر و خیانت نبود و بنا نداشت پیروزی بر دشمن را با زیر پاگذاشتن اصول ابتدایی انسانی به دست آورد.
آن حضرت در نبرد با عمرو بن عبدود در جنگ خندق، با پرت کردن حواس او، بر او ضربه وارد کرده و پیروز میدان شد و وقتی رسول خدا (ص) از او پرسید: یا علی با او مکر کردی؟ پاسخ داد: بله ای رسول خدا جنگ، خدعه است.
👈 مطالعه ی بیشتر:
yon.ir/vowSf
2⃣ ماجرای "کشتار مردان قبیله ی یهودی بنی قریظه" که در جریان جنگ احزاب، پیمان صلح را شکسته و علیه مسلمانان اقدام نظامی کردند، به آن نحوی که ذکر شده از موضوعات مورد تردید پژوهشگران تاریخ اسلام است.
گزارشات مربوط به این واقعه، علاوه بر آشفتگی در جزییات، بسیار متاخر از اصل واقعه بوده و به نظر می رسد از سوی نسل بعدی یهودیان و به منظور بزرگداشت اسلاف خود و تبرئه ی ایشان ساخته و پرداخته و به منابع اسلامی راه یافته باشد.
از سوی دیگر، علاوه بر اینکه پذیرفتن "اعدام و دفن صدها تن در یک یا سه روز و در یک مکان" از نظر منطقی، غیرقابل باور به نظر می رسد، با عدل اسلامی، سیره ی نبوی و مبانی اساسی قرآن نیز ناسازگار است و همانطور که در قرآن نیز آمده است، آنچه پذیرفتنی است، اعدام افراد معدودی از یهودیان پیمان شکن است که در دشمنی با مسلمانان سرآمد بوده اند.
👈 مطالعه ی بیشتر:
yon.ir/pfjBZ
yon.ir/5hivp
3⃣ آنچه که اینجا "انسان سوزی در جنگ ها" خوانده شده است، مربوط به کشته شدن "عبدالله بن عمرو حضرمی" است که در واقع در آتش فتنه ای که خود آن را بپا کرده بود، سوخت.
ماجرا از این قرار است که عبدالله به دستور معاویه مامور تصرف بصره و ایجاد آشوب و فتنه و اقدام بر ضد امام علی (ع) شد و پس از اینکه اعین بن ضبیعه، در مقابله با وی کشته شد، "جاریه بن قدامه" از سوی امام به مقابله با وی مامور شد و عبدالله از وی شکست خورده با گروهی از یاران خود در خانه ی سنبیل سعدی که یک قلعه بود، پناه گرفتند. جاریه به آنان هشدار داد و آنان را به اطاعت فراخواند. گروهی تسلیم شدند و عده ای نپذیرفتند و جاریه آنجا را به آتش کشید که سبب هلاکت عبدالله شد.
👈 مطالعه ی بیشتر:
yon.ir/Bo8C3
yon.ir/jKZir
4⃣ امام علی (ع) در دوران حکومت خلفا، فرصتی به دست آورد تا به انجام کار کشاورزی و باغداری بپردازد. این کارها سود فراوانی نصیب آن حضرت کرد اما این ثروت هرگز مانع از ساده زیستی او نبود و آن حضرت در دستگیری از فقرا و یتیمان زبانزد عام و خاص بود.
❓بنابرین باید از دشمنان خدا پرسید داشتن ثروت زیاد چه مانعی برای وی داشت در حالی که حاصل دسترنج خود بود و بین نیازمندان نیز تقسیم می گشت؟!
👈 مطالعه ی بیشتر:
yon.ir/KAlRf
yon.ir/1C1e9
5⃣ علی (ع) در مقابل گدایی از انگشتر ارزشمند خود که حق خودش بود، گذشت. این نبود مگر به سبب توجه بسیار آن حضرت به نیازمندان. اما درخواست برادرش عقیل از بیت المال مسلمانان بود که انتظار سهم بیشتری داشت، این بود که زیاده خواهی او را با آهن گداخته پاسخ داد تا درس عدالت و مساوات به وی داده باشد و بفهماند که علی پارتی بازی بلد نیست.
👈 مطالعه ی بیشتر:
yon.ir/oWkVM
🔆ادامه پاسخ شبهه در پست بعد 👇
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634