⭕️ برای مصرف شیر، آن را با یک سوم حجم خودش، آب و چند نخود زنجبیل کوبیده نشده، بجوشانید تا آب اضافه شده به طور کامل بخار شود؛ بهتر است شیر را با عسل یا شیره انگور میل کنید.
🔺 غذاهای مانده، خوراکیهای حاوی مواد نگهدارنده، روغنهای چند بار حرارت دیده مانند فستفودهای سرخشدۀ بازاری، تنقّلات بازاری مانند چیپس و پفک
⭕️ غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، بادنجان بهخصوص میرزاقاسمی، گوشتهای صنعتی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی و نان غیر برشته و خمیر، و غذاهای چرب و سنگین مثل کلّهپاچه، موز و ….
🔺 اگر بهدلیلی مانند ضعفف مجبورید مواد گوشتی بیشتری مصرف کنید، ترجیحاً از گوشت پرندههای کوچک استفاده کرده و در طبخ و مصرف آنها از ترشیهایی مانند سماق، آبلیمو، آبغوره، ربّ انار و … (در افراد گرم مزاج) یا آویشن و دارچین (در افراد سردمزاج) استفاده کنید.
⭕️ پرهیز از پرخوری و پرنوشی؛ پرهیز از درهم خوری و برهمخوری، پرهیز از آشامیدن زیاد آب خصوصا آب بسیار سرد
➖عدم زیادهروی در روابط زناشویی
➖پرهیز از استحمام طولانی
➖ پرهیز از بدخوابی، دیرخوابی، بیخوابی و پرخوابی
➖ درمان مناسب یبوست مزاج
➖ پرهیز از فعالیت بدنی سنگین مانند ورزشهای سنگین و حرفهای به خصوص اگر به آنها عادت ندارید؛ یکی از بهترین ورزش ها در این زمانها برای همه افراد، به ویژه کودکان و افراد مسن، تابسواری در فضای منزل است.
➖ پرهیز از بیحرکتی که باعث افزایش رطوبت بدن و افزایش استعداد بروز عفونت در بدن میشود.
➖ اصلاح آب؛ اگر به سلامت آب مصرفی خود شک دارید، باید بدانید جوشاندن (یک دقیقه) یا افزودن کمی سرکه یا آبلیموترش یا سکنجبین به آب، بسیاری از ضررهای آن را جبران میکند.
➖ جلوگیری از ورود مواد سمّی به بدن؛ عدم مصرف سیگار و قلیان؛ عدم استفاده از حشرهکشها یا خوش بوکنندههای مصنوعی، تهویه مناسب محیط به ویژه آشپزخانه و …
➖ روش های ضدّعفونی کردن هوا
➖ برخی توصیه های طب اسلامی ایرانی در این زمینه کاربردی و راهگشا هستند:
➖ دود کردن اسفند یک گزینه مناسب برای پاکسازی محیط است؛ میتوانید از دود اسفند به تنهایی یا همراه با افزودنیهایی مانند کندر، سقّز، گلپر و کاه برای ضدّعفونی کردن هوا استفاده کنید.
➖ دود دادن روزانه عنبرنسارا هم در کاهش شیوع بیماریهای عفونی بسیار موثر است.
➖ گذاشتن سیر، میخک، برگ بو …. در چند نقطه از منزل
➖ پاکسازی سطوح با آبی که در آن مقداری سرکه ریختهاید.
➖ بوییدن بوهای مناسب مثل بوئیدن سیب، به، گلاب، عرق بهارنارنج، عرق بیدمشک، برگ شمعدانی عطری، نعناع، سرکه، پیاز یا سیر در طول روز
➖ در صورت ضرورت، یک پارچه نخی را خیس کرده و به عنوان ماسک استفاده کنید؛ اگر کمی سرکه یا آبلیمو هم با آب مخلوط کرده و چفیه را در آن خیس کنید، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.
➖ ماسکهای یکبارمصرف معمولاً کارآیی چندانی ندارند و استفاده از ماسکهای فیلتردار ارجح است اما در صورت ناچاری بهتر است ماسکهای یکبارمصرف را نیز با کمی سرکه یا آبلیمو آغشته کرد.
📕 منبع:خبرگزاری تسنیم
🌸 مرکز
#طب_جامع سنتی و اسلامی🌸
@Asatide_Teb