✳️ سر و ته بحث آقای قالیباف
دکتر
#سعدالله_زارعی از روزنامهنگاران بسیار سالم و تحلیلگران برجسته و عمیقی است که مانند او واقعاً بسیار کم داریم. او شخصیتی و رفتاری بشدت اخلاقی و متواضع دارد و من در این مدت دوستی حدود ۲۵ساله جز صداقت و حقیقت از او ندیده و نشنیدهام.
مطلبی که امروز از ایشان درباره رئیس مجلس آقای
#قالیباف منتشر شده، منطقی و متقن و به نظرم تمامکننده است. با هم بخوانیم:
🔹️قصد نداشتم وارد این بحث شوم و اصولاً سعیام این است که در چنین مواردی که ورود باعث تلخکامی دوستی میشود، سکوت کنم. گاهی سکوت سبب شرکت در ظلمی میشود.
سر و ته بحث آقای قالیباف چهار چیز است:
- زندگی اشرافی
- مقابل بعضی لوایح قرار داشتن
- وضع فرزندان
- ماجرای سیسمونی نوه
1️⃣ زندگی اشرافی وی با توجه به مسئولیتهای سنگینی که داشته میتوانسته بهصورت خیلی عادی زندگی مرفهی داشته باشد که البته از مدیر جهادی و انقلابی پذیرفته نیست، بدون آنکه چنین چیزی خلاف شرع یا عرف باشد.
زندگی اشرافی در زمانه ما سه وجه دارد: اسراف در خرج کردن، منزل آنچنانی و خودرو غیر متعارف.
اما قالیباف در این سه وجه چطور است؟
منزل او در شهرک شهید دقایقی است. من منزل او نرفتهام، اما منزل شهید سلیمانی، منزل آیتالله موحدی کرمانی و منزل محسن رضایی که کاملاً شبیه منزل قالیباف است رفتهام و انصافاً منزل متعارفی است که سپاه در اختیار آنان قرار داده است.
خودرو وی پژوپارس است که متعارف میباشد.
هیچ گزارش مستندی درباره مخارج غیر متعارف او ندیدهام.
یک بار اخیراً برای توضیح جنگ غزه به دفترش دعوت شدم در خیابان شهید عراقی که واقعاً منزلی کوچک و محقرانه بود. در این جلسه خیلی متواضعانه پرسید مجلس برای کمک به غزه چه کاری میتواند بکند؟ مواردی عرض شد و واقعاً در زمانی کوتاه دنبال شد.
2️⃣ دربارۀ توقف بعضی لوایح، که بهدلیل وجود اشکالات، صلاح نظام در اصلاح آنها بود، لذا فشارهای زیاد را بر خود هموار کرد و چیزی نگفت.
3️⃣ در مورد فرزندی که سنش به چهل رسیده و ما بهطور غیر منطقی پدر را مسئول کار پسر میدانیم واقعاً هنوز معلوم نیست پسر چه کار منکری مرتکب شده و پدر در این منکر چه نقشی داشته است. بله، یک وقت پسر از موقعیت پدر سوء استفاده میکند و اگر این رابطه نبود آن استفاده واقع نمیشد، یک موقع از استفاده یا استفاده سوئی حرف میزنیم که جمع کثیری بدون نسبت یا با نسبت انجام میدهند و یکی هم فرزند یک یا چند مسئول است، در اینجا پدری را قطعاً شریک جرم پسر و مشارکتکننده در آن دانستن درست نیست. سکوت ظاهری پدر در چنین مواردی، ملاکی برای راضی شمردن پدر از موضوع نیست. سخن گفتن چنین پدری هم تمامکننده جوی که ساخته شده نیست چون جوسازان از هر کلمه توضیحی باز داستان تازهای ساز میکنند.
4️⃣ در مورد سفر دختری که شوهر دارد و به یک سفر خارجی دارای روابط حسنه با ایران رفته و به فرض خریدهایی هم کرده است، مثل خرید سیسمونی، باز همین نکات وجود دارد. اولاً از جنبه انقلابی درست نیست. ثانیاً خلاف شرع و عرفی رخ نداده است. ثالثاً به فرض خلاف بودن، به پدر ربط ندارد. رابعاً هیچ دلیلی بر رضایت پدر و توان او از بازداشتن دختر و داماد وجود ندارد. خامساً دلیلی بر اظهار مخالفت علنی پدر از فعل دختر و دامادی که زندگی مستقلی دارند وجود ندارد. سادساً هیچ نشانهای از عدم اعتراض پدر به فعل دختر و داماد در اختیار نداریم.
🔹️ اما، اما، اما عملکرد قالیباف در مسئولیتهای مختلف پیش روی ماست؛ عملکردی که به صفت پرکاری، امانتداری، جهادیبودن و انقلابیبودن متصف شده است و چه ملاکی برای داوری منصفانه از اینها پر ارجتر است؟ آیا روایت رهبری برای ما به اندازه روایت سیسمونی هم حجیت ندارد؟ آیا آماج قرار دادن این مدیر توسط دشمنان شناختهشده کافی نیست تا ما در چنین جایی نایستیم؟
🔹️قالیباف یکی از معدود تکیهگاههای قطعی حاج قاسم سلیمانی در مدیریت دشوار بحرانهای سوریه، لبنان، فلسطین، عراق و یمن بود. قالیباف با شجاعت تمام و بدون محاسبهٔ حرف و حدیثها به قاسم کمک کرد و هیچجا یک کلمه نگفت.
🔹️کاش میشد اندکی از خاطرات در این مورد را مرور کنم تا فرق قالیباف با کسانی که مسئول بودند و سر قرار قاسم در سوریه نرفتند و خسارت عظیمی به منافع ملی ایران زدند تا مبادا کسی را از خود برنجانند، معلوم شود. کاش و صد کاش.