🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
💠تدریس: ازدواج، انتخاب همسر، انعقاد نطفه، حاملگی و... از دیدگاه طب ایرانی اسلامی
🔵مدرس: مجمع مدرسین موسسه پرتو سبز هستی
🔴جلسه: اول
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
✅یکی از مباحث مهم در خصوص ازدواج و انتخاب همسر آن است که حسب فرمایش حضرت جلیلالقدر و حضرت علامه حسنزاده آملی: هدف از ازدواج انشاء صورت انسانی است نه اطفاء شهوت حیوانی.
عدم توجه به این اصل شریف موجب به وجود آمدن فجایعی جبرانناپذیر در کانون خانواده و اجتماع میگردد.
🔰انتخاب همسر:
🔸در بحث انتخاب همسر باید به برخی موارد مانند تشابهات فرهنگی، دینی، اقتصادی، ظاهری و مزاجی دقت لازم را داشته باشیم.
چه آنکه عدم دقت در هر یک از موارد مذکور میتواند در زندگی زمینهساز اختلاف گشته و زندگی را به کام ناکامی بکشد.
🔸در هر خانوادهای بایدها و نبایدهائی وجود دارد که افراد از دوران کودکی با آن خو گرفتهاند و بعد از ازدواج از غیر از آن را از فردی ملاحظه کنند نمیتوانند آن را از طرف مقابل پذیرا باشند.
🔸این هنجارها یعنی بایدها و نبایدها بسته به افراد مختلف میتواند متفاوت باشد.
مثلاً توجه به مد و ظاهر در حد افراطی شاید در یک خانوادهای هنجار و در خانواده دیگر ناهنجاری باشد.
سیگار در یک خانواده عادی و هنجار و یک خانواده دیگر ناهنجار باشد.
🔸با این رویکرد دقت به هنجارها و نابهنجاریها و ارزش و ضد ارزشها از نکات مهم در زندگی مشترک است.
البته نیاز نیست این تفاهمات صد درصد باشد اما باید آنقدر باشد که از نظر اصول با هم در تفاهم باشند،
مثلاً در زمینه دینی شاید هر دو طرف مسلمان باشند اما یکی فقط اسم مسلمان را یدک میکشد اما اعتقادی به روزه، نماز، تحریم محرمات ندارد اما دیگری مسلمان است و رعایت حلال و حرام الهی و اجرای واجبات الهی برای او اصل است یقیناً این اختلاف یک اختلاف فاحش است که پر کردن این شکاف فقط توفیق الهی را طلب میکند.
🔸والدین در این شرایط با زیرکی شرایط را مدیریت نمایند و باید دقت داشت جوانان که معمولاً در سن صفرا و حرارت و شور میباشند معمولاً به علت داشتن حرارت و شوری که دارند به اسم عشق و عاشقی بسیاری از موارد را نمیبینند و این از تدبیر والدین است که با پختگی خود بدون ایجاد تنش آنها را راهنمائی و با صبوری در امر ازدواج به آنان مشاوره صحیح دهند،
چه آنکه هرگونه افراط و تفریط توسط والدین در این زمینه میتواند مخرب باشد.
والدینی که تمام تصمیم ازدواج را به جوانان و فرزندان خود واگذار میکنند و بیخیال از آینده فرزندان خود، آنان را از مشاوره محروم میکنند یا والدینی که تمام تصمیم را برای فرزندان خود به تنهائی و بدون مشورت با آنها رقم میزنند باید بدانند هر دو راه به بیراهه است و این دو راه، راه افراط و تفریط است.
🔰با توجه به آنکه مبحث ما بیشتر با رویکرد طبی است مبحث ازدواج و انتخاب همسر را از دیدگاه طب ایرانی اسلامی بررسی مینمائیم.
🔸همانگونه که مبانی طب ایرانی اسلامی گویای آن است بحث طبایع یک بحث بسیار جدی و بسیار اثرگذار روی رفتارها، کنشها و واکنشهای انسان میباشد.
🔹به افرادی که طبع بدنشان گرم میباشد در اصطلاح افراد گرمائی و به افرادی که طبع بدنشان سرد است و زود سردشان میشود افراد سرمائی اطلاق میشود.
افراد گرمائی خصوصیات گرما و حرارت را دارا میباشند، افراد گرمائی اهل جنب و جوش، فعالیت بدنی، صلهرحم و خوشگذرانی، جود و بخشش هستند و از نظر میل و توان جنسی و بروز عشق و محبت قوی هستند.
🔸برعکس این گروه همانگونه که سرما و سردی موجب کم شدن حرکت مولکولی میشود، افراد سرمائی زیاد اهل جنب و جوش، فعالیت بدنی نمیباشند، در بروز محبت و میل و توان جنسی قوی نیستند و بیشتر درونگرا هستند.
🔴حال فرض کنید اگر یک فرد گرمائی (گرم و تر و گرم و خشک) با یک زن سرمائی (سرد و تر و سرد و خشک) ازدواج کند:
مرد گرمائی تمایل دارد هوای منزل خنک باشد، اما زن چون سرمائی است دوست دارد منزل گرم باشد.
مرد چون گرمائی است افراد گرمائی ذاتاً اهل تفریح و صلهرحم و گشت وگذار، مهمانی دادن و مهمانی رفتن هستند اما زن که سرمائی است از همه موارد فوق فراری است.
فرد گرم مزاج انتظار بروز عشق و محبت از زن خود را دارد اما اگر زن سرمائی باشد معمولاً در بروز محبت مشکل دارد.
مرد گرم مزاج میل و توان جنسی زیاد دارد اما زن سرمائی دارای میل و توان جنسی ضعیف است و این تقابلها و تضادها به مرور موجب تنش و بروز اختلافات اساسی در خانواده خواهد شد.
🔴حال اگر زن و مرد هر دو خیلی گرمائی باشند هر دو بخشنده و اهل تفریح و رفت و آمد و ... میشوند و زندگی به سمت افراط کشیده میشود.
🔴اگر هر دو خیلی سرمائی باشند زندگی آنها معمولاً یک زندگی رسمی، راکدی میشود.
💠حال جای این سؤال مطرح است، پس هر فردی بهتر است با چه مزاجی و طبایعی ازدواج کند؟
@HakimKheirAndish