طوفانالاقصی و بازگشت روح مکتبی به تبلیغات مذهبی
▫️ این عکس را یکی از دوستان از مسجدی در حاشیهٔ مشهد فرستاد؛ کتیبهای چشمنواز با شعاری مستند، بهروز، عمیق و بهشدت امتی و مقاومتی، آن هم از دل خطبهای که اقلیتی جاهل، سالهاست آن را مستند جدال و نزاع شیعه و سنی کردهاند!
- آیتالله خامنهای یکی از دستاوردهای انقلاب را «جمع شدن بساط اسلام مناسک میانتهی» میدانند. این اتفاق، نتیجهٔ درسهای امام (ره) و جاافتادن نگاه مسئولانه به دین بود که مفاهیم جامعهساز اسلام را از غربت درآورد.
🌀 البته با عادی شدن اوضاع، تبلیغات دینی هم از آن دوران طلایی فاصله گرفت و دوباره بر حرفهای اصیل اسلام، گرد فراموشی نشست. نتیجه چه شد؟ هزینههای سنگینی که -باوجود اخلاص بانیان- خرج تکرار مفاهیم خنثی و بیربط به نیازهای جامعه است، اگر نگوییم عقبگرد به اسلام متحجر و ابزار دست استکبار!
✓ طوفانالاقصی اما نویدبخش صعود به دوران طلایی تبلیغات در اوایل انقلاب شده است. در این یک سال پس از طوفانالاقصی، در فضاسازی مناسبتهای مذهبی، اقبال نسبی به پیامهای اسلام ناب رخ داده است؛ این یعنی اگر پردهنوشتهها و اشعار و نوحهها و تصویرسازیها و نمایشنامهها و نمایشگاههای آیینی و... خالی یا کمبهره از روح مسئولیت و قیام و حرکت است و با امتسازی میانهای ندارد، نباید آن را موفقیت «انجمن حجتیه» دانست و تقصیر را به گردن محبان اهلبیت (ع) انداخت؛ کوتاهی اصلی از اهل فکر است، بهخاطر بیتوجهی به دردهای جامعه و امت و احتکار درسهای اسلام ناب و نرساندن خوراک به اهل هنر.
●
حجتالاسلام محمدآبادی
ـــ ـ ـ ـ
۞
حوزهقمـ Hawzeh_Qom