عنادورزی حکومت باکو در اعلام روز عید فطر متفاوت با ایران و عراق، نتیجه منفی برای سردمداران باکو درپی داشته است.
سایت پوبلیکا، وابسته به سازمان امنیت باکو در مطلبی تحت عنوان "دوربین سیستانی: چرا نمی توانیم خطر کسانی را که پیوندهای معنوی خود با آذربایجان را قطع کردند، به همگان بفهمانیم؟!"، بطور مستقیم و غیرمستقیم به عجز و ناتوانی حکومت باکو در بدبین کردن بخش هایی از مردم جمهوری آذربایجان به ایران برغم ادعاهای باکو مبنی بر قطع شدن تمامی پیوندهای معنوی مردم جمهوری آذربایجان با ایران، اذعان کرد!
درپی آشکار شدن تبعات منفی عنادورزی حکومت باکو با ایران و اعلام زود هنگام عید فطر در جمهوری آذربایجان که موجب ابطال روزه شمار قابل توجهی از مردم این کشور شد، سایت پوبلیکا، وابسته به سازمان امنیت جمهوری آذربایجان خواستار شد که حکومت باکو به جاسوس ایران دانستن و "غیریت سازی" شهروندانی که آیین های دینی را همزمان با ایران انجام می دهند، پایان دهد!!
پوبلیکا در مقاله ای به قلم "جمال الدین قلی اف" نوشت: «جاسوس دانستن توده ای همه کسانی را که عید را یک روز دیرتر برگزار کردند، ترسناک است!! آیا اینکه هر روز تبعات این نوع غیریت سازی را تحمل می کنیم، بس نیست؟!»
پوبلیکا با تمسخرِ توجهِ مردم مسلمان جمهوری آذربایجان به نظر مراجع عالیقدر شیعه از جمله آیت الله سیستانی در مورد اعلام عید فطر، در جملاتی حاکی از لودگی و اهانت نوشته است به قول خانم معلم نیگوش، او پیرمرد است و چشمانش ضعیف شده است و اگر ماه را نبیند، چه خواهیم کرد؟!
پوبلیکا از اینکه مردم جمهوری آذربایجان بطور عمومی و در سطح ملی به موضوع مشاهده شدن یا نشدن هلال ماه رمضان و نظر علمای دین در این خصوص توجه می کنند، ابراز ناراحتی کرده و افزوده است: «خوب بود که بحث درباره دین در داخل مجامع دینی مطرح می شد. متاسفانه اینگونه نیست و این مباحث، کل موضوع روز را در سراسر کشور به خود اختصاص می دهد و سیاسی می شود و موضوعات نابجا و احتمالات مختلف دور از موضوع مطرح می شود!»
جمال الدین قلی اف، نویسنده مقاله پوبلیکا، به منظور بی ارتباط قلمداد کردن جمهوری آذربایجان با ایران از نظر دینی افزود: «تلاش برای حل اختلافات مذهبی با سیاسی کردن آنها و نشان دادن آن به عنوان نمایش همبستگی با مسلمانان کشورهای همسایه یا برادر در تعیین زمان مناسک دینی نیز اساساً اشتباه است. زیرا در آن صورت، تعصب فرقه ای در سطح غریزی وارد عمل می شود و منظره کنونی (همبستگی اکثریت دینداران جمهوری آذربایجان با ایران به علت برگزاری همزمان عید فطر با ایران) بروز می کند!
جاسوس دانستن توده ای همه کسانی که عید را یک روز دیرتر برگزار کردند، ترسناک است!! آیا اینکه هر روز تبعات این نوع غیریت سازی را تحمل می کنیم، بس نیست؟!»
پوبلیکا از اینکه حکومت باکو برغم تمامی تبلیغات ضدایرانی خود در بدبین کردن بخش مهمی از اقشار دیندار مردم جمهوری آذربایجان به ایران ناکام مانده، ابراز نارضایتی کرده و افزوده است: «باید کمی فکر کنیم که در چه موردی اشتباه می کنیم؟! چرا نمی توانیم خطر حضور ارامنه در قره باغ، بسته ماندن دالان زنگزور به روی ما (مخالفت ارمنستان با ایجاد دالان ترکی از سیونیک برای جمهوری آذربایجان) و خطر کسانی که تمامیت ارضی ارمنستان را "خط قرمز" خود اعلام می کنند و پیوندهای باقی مانده خود با شیعیان جمهوری آذربایجان را به دست خود قطع می کنند (از نظر نویسنده پوبلیکا به اصطلاح خطر ایران را) را به همه مردم بفهمانیم؟ چرا شمار کسانی که در نفهمیدن این موضوع (قبول نکردن ادعای دشمن بودن ایران برای جمهوری آذربایجان) عنادورزی می کنند، این همه زیاد است؟!»
پوبلیکا افزوده است: «نهایت اینکه، مشتاقان ایران فقط در میان مذهبی های سیاسی شده نیستند! در میان آتئیست ها، مجوسی ها، طباطبائی چی ها، کسروی چی ها، چپ ها، طرفداران پوتین و دوگین و... و پان ایرانیست ها نیز ستایشگران «میراث بزرگ فرهنگی ایران» وجود دارند که خطرناکتر هم هستند. به پیرامونتان، به مواضع غصب شده علمی و اجتماعی و رسانه ای خوب نگاه کنید! قطار قطار در ییلاق و قشلاق وجود دارند!!»
https://publika.az/news/nida_tehlil/447734.html
مرکز مطالعات آذربایجان