⁉️
آیا عملیات طوفان الاقصی «یک اقدام تروریستی» بود؟
⁉️ آیا حماس به «غیرنظامیان» حمله کرد؟
دکتر ظریف پاسخ میدهد...
دکتر «محمدجواد ظریف» دربارهی برخی دیدگاههای مطرحشده که حماس را به حمله به غیرنظامیان متهم میکند، با تأکید بر اینکه «کشتن کسی را توجیه نمیکنم و از دست رفتن جان انسانها نتیجهی مطلوبی ندارد» گفت: کسی را به اجبار به شهرکها نبردهاند. شهرکنشینان خودشان داوطلب هستند که به آنجا بروند. شاید سرباز اسرائیل به اجبار بجنگد اما شهرکنشین داوطلب است. آنها داوطلبانه به عنوان نیروی اشغالگر در آنجا مستقر شدهاند. طوری سخن نگویید که انگار آنها افرادی بودند که به خاطر فقر و بیپولی به آنجا رفتهاند!
وزیر سابق امور خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به این سخن عجیب که «از ابتدا کشوری با عنوان فلسطین وجود نداشته است😳» هم گفت: اینکه بر اساس ادعاهای تاریخی که هزاران سال قبل، قومی در جایی زندگی میکردند الان ادعا کنند ملتی وجود نداشته و این سرزمین بی صاحب بوده، هم از نظر تاریخی، هم از نظر حقوقی، هم از نظر واقعیتهای بینالملل و هم از نظر قطعنامههای سازمان ملل کاملاً غلط است. باعث تأسف است که بعضی افراد اینگونه اظهارنظر میکنند.
وی دربارهی برخی دیدگاهها که اقدام حماس در هفتم اکتبر [روز آغاز عملیات طوفان الاقصی] را خلاف حقوق بینالملل میدانند، گفت: دو واقعیت را نباید فراموش کنیم که «مقاومت، مشروع است» و اینکه «فلسطین همواره تحت تجاوز بوده است». آنچه که لازمهی مادهی ۵۱ منشور ملل متحد مبنی بر «تجاوز و حملهی مسلحانهی قبلی» میباشد و موجب مشروعیت مقاومت میشود، در فلسطین اشغالی به وقوع پیوسته است.
وزیر امور خارجه پیشین ایران در ادامه گفت: آنچه بنا بر حقوق بین الملل باعث توقف حق مقاومت شود «اقدام کافی شورای امنیت» است که این اقدام شکل نگرفته است. اینکه آنچه در هفت اکتبر اتفاق افتاد خوب بود یا نه، به مردم فلسطین ربط دارد و من نمیتوانم جای مردم فلسطین قضاوت کنم؛ اما اینکه بگوییم ماجرا از هفت اکتبر شروع شده به خاطر این است که میخواهیم هفتاد سال را فراموش کنیم. نباید فراموش کرد در دو سال گذشته اسرائیل به شکل مستمر و مکرر به غزه حمله کرده بود و مردم غزه که در واقع در یک زندان روباز هستند را کشته است. در همهی این سالها بنا بر کنوانسیونهای ژنو حقوق بین الملل بشردوستانه در غزه توسط نیروهای اشغالگر نقض شد.
دکتر ظریف با بیان اینکه «اشغال از سوی اسرائیل ایجاد شده و تجاوز هم از سوی آنها انجام گرفته است»، گفت: اگر قطعنامههای سازمان ملل تا سال ۱۹۹۱ را نگاه کنید موضوع «مقاومت» را از «تروریسم» جدا میکند. اقدامات کشوری که تحت اشغال خارجی و یا سلطهی بیگانه است تروریسم محسوب نمیشود و مصداق مقاومت است. وضعیت فلسطین هر دو مورد تحت اشغال و تحت سلطه بودن را شامل میشود.
ـــــــــــــــــــــــ
🇵🇸 برای اطلاع از تحولات مرتبط با قدس شریف، کانال
فلسطین آزاد را در شبکه اجتماعی «بله» دنبال کنید ↙️
https://ble.ir/free_palestine