📝 ادامه
#یادداشت_هفته
🔸اینها تنها چند نمونه از بیانات و تذکّرات ایشان در این مقوله است. همین تکرار، در دورههای مختلف و متفاوت، نشانگر اهمّیّت خاصّ آن است. در واقع، میتوان گفت تکرار چنین مضمون مهمی گویای آن است که توصیهی مذکور ارتباطی به این ندارد که کدام جناح و جریان سیاسی برندهی انتخابات شده باشد و موضوع فراتر از آن است.
🔹چرا این توصیه اینقدر مهم است؟
🔸امّا چرا این توصیه اینقدر اهمّیّت دارد که در بسیاری از دورههای انتخاباتی، از سوی رهبر معظّم انقلاب اسلامی، با ادبیّات مختلف، بیان و تکرار شده است؟ یکی از دلایل آن به ماهیّت و جوهرهی سیاست و قدرت در نظام مردمسالاری دینی و جمهوری اسلامی بازمیگردد. در جمهوری اسلامی ایران، انتخابات ابزاری برای کسب قدرت به معنای مرسوم آن در جهان نیست و کسب پستهای مدیریّتی نیز مسئولیّتی سنگین است که دارندهی آن باید، هم در این دنیا و هم در آخرت، پاسخگوی مسئولیّت خود باشد. وقتی چنین تعریفی از «رقابت» و «قدرت» وجود داشته باشد، دیگر چگونه میتوان برخی را بازنده و برخی دیگر را برندهی انتخابات نامید؟
🔸نکتهی دیگر در خصوص اینکه رهبر معظّم انقلاب اسلامی همهی مردم و مشارکتکنندگان در انتخابات را برندگان این صحنه و آزمون میدانند، به مقدّمهی نسبتاً مفصّلی بازمیگردد که ایشان در سخنرانی روز تنفیذ ایراد کردند و پیشینهی تاریخی مشارکت مردم در قدرت و حقّ انتخاب و رأی ملّت را از دوران مشروطه تا کنون بیان فرمودند. در واقع و بدون هیچ گونه سوگیری سیاسی و صرفاً با داشتن اندکی انصاف، هر ناظری تأیید میکند که این انقلاب اسلامی بود که به معنای واقعی کلمه به مردم حقّ انتخاب و مشارکت در تعیین سرنوشت خود را داد و پیش از آن، انتخابات چیزی جز یک نمایش که گاه پهلو به کمدی میزد نبود. اگر با چنین نگاه عمیق و وسیعی به صحنهی انتخابات و رقابت بنگریم، این امکان و حق برای تعیین سرنوشت، اصلیترین جوهر انتخابات است و همگان در آن برندهاند و نتیجهی رقابت فرع ماجرا است.
🔹یک تجربهی تلخ
🔸امّا یک علّت مهمّ دیگر دربارهی اهمّیّت این توصیه به یک تجربهی تلخ کشور برمیگردد. ایران در انتخابات سال ۱۳۸۸ نتیجه و تبعات سنگین بیتوجّهی به این توصیهی کلیدی را در ابعاد مختلفی مشاهده کرد؛ کشور به لبهی پرتگاه رفت، دشمن به طمع افتاد و بر فشارهای گوناگون خود افزود و جامعه تا ماهها دستخوش التهاب و آشوب بود. «من به شما عرض بکنم، [انتخابات ۸۸] آزمون مهمّی بود؛ هم عبرتهای زیادی داشت، هم درسهای زیادی داشت؛ و در این آزمون، ملّت ایران پیروز شد. آنها میخواستند مردم را تقسیم کنند به یک گروه اقلّیّت، به یک گروه اکثریّت؛ یک گروهی که برندهی انتخابات است، یک گروه هم که در انتخابات به نتیجهی مطلوب خود دست پیدا نکرده، اینها را در مقابل هم قرار بدهند، ملّت را دوپارچه کنند؛ یک عدّه اغتشاشگر هم وارد میدان بشوند و با ایجاد اغتشاش، جنگ را در داخل کشور مغلوبه کنند، جنگ داخلی راه بیندازند؛ امیدشان این بود، امّا ملّت هوشیاری به خرج داد.» ۱۳۸۹/۱/۱
🔸اگرچه با بصیرت مردم در ۹ دی ۱۳۸۸ هوشیاری مردم در برابر چنین فتنههایی رشد چشمگیری یافت و از سوی دیگر نیز شرایط انتخابات اخیر با آن دوره قابل قیاس نیست، امّا در حال حاضر نیز به دلایل گوناگون، از جمله نیاز مبرم به اتّحاد و انسجام برای رفع مشکلات داخلی و مقابله با تهدیدات و خطرات بالفعل خارجی، عمل کامل به این توصیه یک ضرورت انکارناپذیر است.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله