❌زوال خانواده
1⃣قسمت اول
📌تغییرات پیش آمده در زندگی خانوادگی و تبعاتی که برای اجتماعی دارد، غالبا به عنوان زوال خانواده و اجتماع تفسیر میشود. این تفسیر را زوال خانواده مینامیم. براساس این تفسیر، تغییراتی که در زندگی خانوادگی رخ داده است (از جمله کاهش نرخ ازدواج و زاد و ولد، افزایش نرخ ازدواجهای غیررسمی، طلاق و خانوادههای تکوالد، افزایش اشتغال زنان و افزایش فردگرایی در روابط خصوصی)، موجب فروپاشی خانواده خواهد شد و از آنجا که خانوادهی مقتدر، بنیان جامعهی مقتدر است، عقیده بر آن است که فروپاشی خانواده به فروپاشی جامعه منجر خواهد شد.
📌تغییراتی که در زندگی خانوادگی رخ داده، موجب تضعیف نهاد خانواده شده، به نیازها، روابط و فعالیتهای فردی خارج از خانواده اهمیت بیشتری داده است؛ برای نمونه، طلاق و جدایی، نمایانگر شکسته شدن حریمها، اعتماد و روابط متقابل داخل خانواده است. از آنجا که دیگر قانون، سنت یا ضرورتهای اقتصادی، حافظ روابط خانوادگی نیست، این روابط بسیار شکننده و بی ثبات شده، تنها تا زمانی ادامه مییابد که رضایت فردی طرفین به حد کافی تامین شود.
📌برای ماندن در این رابطه، علاوه بر آن، تغییراتی که در نقشهای جنسیتی به وجود آمده نیز تهدید کننده است؛ به ویژه افزایش اشتغال زنان به دلیل محدود کردن احتمال تعاملات خانوادگی و کاهش نیاز زنان به ایجاد یا حفظ رابطه مردان، تهدیدی برای روابط خانوادگی است.
↩️ ادامه دارد...
📕آسیب شناسی خانواده، سید جعفر حقشناس
#دو_دقیقه_مطالعه
__________⏳📙__________
🆔
@MAHYA_BAN00