#حضرت_ابوطالب_علیهالسلام
حضرت ابوطالب، یکی از شخصیت های نامداری و مظلوم در تاریخ اسلام است. عالمان متعددی از شیعه و سنی درباره ایمان وی کتاب های مستقلی نوشته اند. اما متاسفانه برخی از اهل سنت، حامی بزرگ نبی مکرم اسلام صلی الله را کافر می دانند.
در کتاب های اهل سنت از جمله صحیح بخاری و مسلم روایتی نقل شده است که به حدیث «ضَحْضَاحٍ» معروف است؛ بر اساس این حدیث قائل هستند که پیامبر فرموده است: ابوطالب در سخت ترین جاى آتش بود و من او را به ضحضاح (حوضچه ای از آتش) آوردم. (1)
این حدیث دروغین با نص صریح قرآن کریم در تضاد است. اگر جناب ابوطالب کافر باشد، پیامبر نمی تواند او را شفاعت کند. چون قرآن کریم در سوره فاطر آیه 36 می فرماید: «کسانى که کافر شدند، آتش دوزخ براى آنهاست هرگز فرمان مرگشان صادر نمی شود تا بمیرند، و نه چیزى از عذاب آنان تخفیف داده می شود این گونه هر کفران کننده ای را کیفر می دهیم».
همچنین در سوره بقره، آیه 161و162 می فرماید:
«إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا وَمَاتُوا وَهُمْ کُفَّارٌ أُوْلَئِکَ عَلَیْهِمْ لَعْنَهُ اللهِ وَالْمَلاَئِکَهِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِینَ، خَالِدِینَ فِیهَا لاَ یُخَفَّفُ عَنْهُمْ الْعَذَابُ وَلاَ هُمْ یُنظَرُونَ».
ترجمه: کسانى که کافر شدند، و در حالِ کفر از دنیا رفتند، لعنت خداوند و فرشتگان و همه مردم بر آنها خواهد بود! همیشه در آن (لعن و دورى از رحمت پروردگار) باقى مىمانند نه در عذاب آنان تخفیف داده می شود و نه مهلتى خواهند داشت.
این دروغ گویی از زمان امیرالمومنین علیه السلام مطرح بوده است. روزی امیرمومنان علیه السلام در رحبه نشسته بود و مردم اطراف آن حضرت را گرفته بودند، شخصی پرسید ای امیر مومنان تو چنین مقام و جایگاهی داری در حالی که پدرت در دوزخ عذاب می کشد حضرت فرمودند: «ساکت باش! خداوند دهان تو را بشکند! سوگند به خدایی که محمد را به پیامبری برگزید اگر پدرم همه گناهکاران روى زمین را شفاعت کند خداوند شفاعتش را می پذیرد و از همه آنها درگذرد، آیا پدرم در دوزخ عذاب می کشد در حالی که پسرش قسمتکننده بهشت و جهنم است؟ (2)
عبدالعظیم حسنی نامه ای به امام رضا علیه السلام نوشت و در آن از حدیث ضحضحاح درباره ابوطالب علیه السلام پرسش نمود امام علیه السلام در پاسخ فرمودند:
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّکَ إِنْ شَکَکْتَ فِی إِیمَانِ أَبِی طَالِبِ کَانَ مَصِیرُکَ إِلَى النَّارِ».(3)
به نام خداوند بخشنده مهربان، اگر در ایمان ابوطالب شک نمایی بدان جایگاه تو در آتش جهنم خواهد بود.
بنابراین روایت ضحضاح علاوه بر آیات قرآن و سنت نبوی، با روایات شیعه نیز تناقض دارد؛ جایگاه کسی که اعتقاد به جهنمی بودن جناب ابوطالب علیه السلام دارند قطعا و به طریق اولی در جهنم است.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
📚 1.صحیح بخاری، ج 3، ص 1408، ح3670 و ص 1409، ح3672، صحیح مسلم، ج 1، ص 195، ح209.
2. إیمان أبی طالب (الحجه على الذاهب إلى کفر أبی طالب) همان، ج1، ص174.
3. همان؛ کنز الفوائد، همان، ج1، ص183.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith