بسم الله الرحمن الرحیم
📋 يا زندگى زناشويى معقول يا جدائى شايسته ؛ رجوع پس از طلاق امکانی است که اسلام برای اصلاح وضع خانواده و جلوگیری از جدائی وضع کرده است. اما چون متاسفانه برخی در صدر اسلام از این قانون سوء استفاده کرده و با هدف آزار و اذیت زن ها، آن ها را مرتب طلاق داده و پس از پایان عده دوباره عقد می کردند، خداوند در این آیه تعداد طلاق و رجوع پس از آن را به دو بار محدود کرده است. نکته جالب آیه دو راهی زیبایی است که خداوند در پیش روی چنین خانواده هایی می گذارد. در واقع اینجا هم برای حمایت از حقوق زن، خطاب الهی با مردان است که یا همسرشان را با نیکی کردن و رفتار شایسته نگاه دارند یا اینکه باز با احسان و نیکی از او جدا شوند. البته که منظور از جدا شدن توام با احسان و نيكى اين است كه حقوق آن زن را بپردازد و بعد از جدائى، ضرر و زيانى به او نرساند و پشت سر او سخنان نا مناسب نگويد، و مردم را به او بدبين نسازد، و امكان ازدواج مجدد را از او نگيرد.
🔷 آیه روز :
الطَّلاَقُ مَرَّتَانِ فَإِمْسَاكٌ بِمَعْرُوفٍ أَوْ تَسْرِيحٌ بِإِحْسَانٍ وَ لاَ يَحِلُّ لَكُمْ أَن تَأْخُذُواْ مِمَّا آتَيْتُمُوهُنَّ شَيْئًا إِلاَّ أَن يَخَافَا أَلاَّ يُقِيمَا حُدُودَ اللّهِ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ يُقِيمَا حُدُودَ اللّهِ فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْهِمَا فِيمَا افْتَدَتْ بِهِ تِلْكَ حُدُودُ اللّهِ فَلاَ تَعْتَدُوهَا وَ مَن يَتَعَدَّ حُدُودَ اللّهِ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (بقره / آیه 229)
🔶 ترجمه:
طلاق، (طلاقی که رجوع و بازگشت دارد،) دو مرتبه است؛ (و در هر مرتبه،) باید به طور شایسته همسر خود را نگاهداری کند (و آشتی نماید)، یا با نیکی او را رها سازد (و از او جدا شود). و برای شما حلال نیست که چیزی از آنچه به آنها دادهاید، پس بگیرید؛ مگر اینکه دو همسر، بترسند که حدود الهی را برپا ندارند. اگر بترسید که حدود الهی را رعایت نکنند، مانعی برای آنها نیست که زن، فدیه و عوضی بپردازد (و طلاق بگیرد). اینها حدود و مرزهای الهی است؛ از آن، تجاوز نکنید! و هر کس از آن تجاوز کند، ستمگر است.
🗓 یکشنبه 24 مرداد 1400
#خانواده ،
#طلاق ،
#اخلاق ،
#نیکی
🌼هر روز یک آیه🌼👇
@mahdshahinshahr