📌 خلاصهای از زندگی گهربار امام جعفر صادق(علیه السلام): 📌
✅ هنگامى كه امام جعفر صادق(عليه السلام) به منصب امامت نايل آمد، در موقعيّت حسّاسى قرار گرفته بود، چون دولت بنى العبّاس تازه روى كار آمده بود و تنها تلاش آنها استحكام و ثبات پايههاى حكومت خود بود; و ناچار بودند كه افكار عموم، مخصوصاً سادات بنى الزّهراء را به خود جلب و جذب نمايند.
بر همين اساس امام (علیهالسلام) از موقعيّت موجود زمان، به نحو أحسن استفاده کرده و با تشكيل جلسات مختلف در رشتههاى گوناگون علوم و فنون، ابعاد مختلف اسلام و معارف الهى را تبيين و تشريح کرد.
✅ طبق گفته مورّخين و محدّثين: بيش از دوازده هزار شاگرد از اقشار مختلف در جلسات درس و محاضرات آن حضرت شركت نموده و در علوم و فنون مختلف از درياى بىكران علوم حضرتش بهره مىگرفتند.
و چهارصد جلد كتاب از جوابها و مطالب آن حضرت نوشته شده است، كه به عنوان اصول «أربعمائة» معروف است.
و بر همين اساس، شيعه به عنوان مذهب جعفرى معروف گرديد.
✅ رهبران و پيشوايان مذاهب چهارگانه اهل سنّت از شاگردان امام جعفر صادق(عليه السلام) بودهاند.
✅ آن حضرت مدّت ۱۵ سال و اندى، هم زمان با جدّ بزرگوارش، امام زين العابدين (علیهالسلام) و مدّت ۱۹ سال پس از آن، با پدر بزرگوار خود حضرت باقرالعلوم (علیهالسلام) و سپس مدّت ۳۴ سال امامت جامعه اسلامى را بر عهده داشت، كه روى هم عمر پربركت آن حضرت را ۶۸ سال گفتهاند.
✅ آتش زدن خانه حضرت:
بنابر روایتی از کتاب کافی، هنگامی که حسن بن زید والی مکه و مدینه بود، به دستور منصور عباسی، خانه امام صادق (علیهالسلام) را آتش زد. در این آتشسوزی در و دهلیز خانه امام (علیهالسلام) در آتش سوخت و امام (علیهالسلام) در حالی که از میان آتش عبور میکرد (بدون اینکه آتش حضرت را بسوزاند)، از خانه خارج شد و فرمود:
من فرزند اَعراق الثَّرَی (لقب حضرت اسماعیل) هستم. من فرزند ابراهیم خلیل الله هستم. [کافی: ج۱، ص۴۷۲.]
✅ شهادت: بنابر مشهور، آن حضرت، روز دوشنبه ۲۵ شوّال، سال ۱۴۸ هجرى قمرى، به دستور منصور دوانیقی و در اثر مسمومیت به شهادت رسید.
✅ محلّ دفن: پيكر مقدّس آن حضرت، در مدينه منوّره، در قبرستان بقيع، در جوار مرقد شريف و مطهّر عمو و جدّ و پدر بزرگوارش به خاك سپرده شد.
✅ تعداد فرزندان: تعداد شش فرزند پسر و چهار دختر براى آن حضرت گفته اند.
📕 منابع:
الارشاد (مفید): ج۲، ص۱۸۰
اصول كافى: ج ۱
تهذيب الأحكام: ج ۶
اعيان الشّيعة: ج ۱
مستدرك الوسائل: ج ۶
http://eitaa.com/fatemiioon_news