#بیشتر_بدانیم
🌀شبهه: مىگویند تاریخ اسلام، گواهى مىدهد که على(ع) یک قهرمان شجاع و خیبرگیر و دلیر و دشمنشکن بود. آیا شایسته است به همسرش جسارت شود و او سکوت کند❓
✅
#پاسخ_شبهه: قهرمانى واقعى، تنها در شجاعت بدنى، خلاصه نمى شود. علاوه بر این، انسان باید از نظر روحى هم، قهرمان شجاع باشد و در جایى که اظهار شجاعت به مصلحت اسلام نباشد، بتواند خویشتن دارى کند.
💠پیامبر گرامى(ص) از جایى عبور مى کرد، جمعى را دید که مشغول وزنهبردارى هستند تا نیرومندترین فرد را مشخص کنند، پیامبرفرمود: «أشجعکم من غلب هواه»(قويترين مردم كسى است كه بر هوس خود پيروز شود.)
🔹شکى نیست که امیرمؤمنان، شجاع و قهرمان بود و در تاریخ اسلام، فردى به پایه او در مقاومت و دلیرى نمىرسد، او تنها کسى است که پیامبر در جنگ خندق، دربارهاش فرمود: «ضربة علىّ یوم الخندق أفضل من عبادة الثقلین» (1) ولى مصالح آن روز امت اسلامى، ایجاب مى کرد که صبر و بردبارى را بر اعمال قدرت، ترجیح دهد، زیرا ستون پنجم در داخل مدینه مشغول فعالیت بود که نظم را به هم بزند. اعراب بیرون مدینه از اسلام دورى جسته و رسماً مرتد شده بودند. در چنین شرایطى اعمال قدرت، و کشتن مهاجم و دستیاران او، نتیجه اى جز یک
#جنگ_داخلى تمام عیار میان بنى هاشم و قبیله هاى تیم و عدى در برنداشت، از این جهت، امام بردبارى را پیشه کرد.
💢 علی(ع) کراراً این سخن را تکرار مى کرد: «به خدا سوگند هرگز فکر نمى کردم; و به خاطرم خطور نمى کرد که عرب بعد از پیامبر; امر امامت و رهبرى را از اهل بیت او بگردانند(و در جاى دیگر قرار دهند و باور نمى کردم) آنها آن را از من دور سازند! تنها چیزى که مرا ناراحت کرد اجتماع مردم اطراف فلان... بود که با او بیعت کنند، دست بر روى دست گذاردم تا این که با چشم خود دیدم گروهى از اسلام بازگشته و مى خواهند دین محمد(ص) را نابود سازند. (در اینجا بود) که ترسیدم اگر اسلام و اهلش را یارى نکنم باید شاهد نابودى و شکاف در اسلام باشم که مصیبت آن براى من از رها ساختن خلافت و حکومت بر شما بزرگتر بود، چراکه این بهره دوران کوتاه زندگى دنیا است که زایل و تمام مى شود. همانطور که «سراب» تمام مى شود و یا همچون ابرهایى که از هم مىپاشند. پس براى دفع این حوادث به پا خاستم تا باطل از میان رفت و نابود شد و دین پابرجا و محکم شد»[2] .
📗[2] . نهج البلاغه، نامه 62.
@MehreMaandegar